Foto: Istock

De beste stedene du kan feire jul utenfor Norge

Det er ikke bare i Norge at jul er en strålende høytid. Her er de beste stedene du kan feriere utenfor Norge.

Det er noen land hvor julefeiringen står sterkere enn i andre land, og vi har plukket ut noen byer som gir deg en ordentlig fin julestemning.

 

1.London

London, UK - December 21, 2015: long exposure shot of people ice skating outside the Christmas ice rink outside the Natural History Museum in Kensington, London, UK.

London er ikke bare perfekt til en spontan juleshoppingtur, men å tilbringe julen her en ingen annet enn magisk. Det er utallige ting å gjøre i storbyen som forvandles til et vinterland. Gjør unna shoppingen på de mange handlegatene som Carnaby Street, Regent Street, eller på kjøpesenteret Westfield. Få herlig julestemning på et av julemarkedene, eller opplev vinterland på Hydepark, hvor hele parken blir fylt med blant annet små trehus, skøytebane og pariserhjul.

Beste hotell for å oppleve London: Park Plaza Westminster

Bestill hotellet her.

2.New York

iStock_000070219201_Small

New York blir enda mer magisk rundt juletider. Alt fra det store juletreet på Rockefeller Center Plaza med sine 45,000 glitrende lys til alle juleteatrene og butikkvinduene med spektakulære julepynt langs Fifth Avenue. På Rockefeller Center Skater Rink kan du stå på skøyter, eller få se New Yorks julenisse på de mange kjøpesentre, som for eksempel på Macy’s eller Bloomingdale’s.

Beste hotell for å oppleve New York: Lowes Regency Hotel

Sjekk flere bilder av dette fantastiske hotellet her.

3.Berlin

Dusk view on a Christmas market at the end of December, taken from the top of the French Cathedral

Som hovedstaden til juletreets hjemland, er det ingen tvil om at Berlin forvandles til et juleeventyr år etter år. Berlin lokker med mange spennende opplevelser i juletider.  De over 60 julemarkedene er med på å skape en herlig atmosfære med ekte julestemning. Få unnagjort julegaveshoppingen i førjulstiden, mens du nyter spektakulære lysshow, stort utvalg av matboder, live julemusikk, og utallige julepynt som glitrer hvor enn du går. Det er mange julemarkeder å velge mellom, men vi har samlet de 10 beste som du lese mer om her.

Les også: Få tidenes julestemning i Tyskland

Beste hotell for å oppleve Berlin: Das Stue

Bestill hotellet her.

4.Riga

Riga, Latvia - December 28, 2014: People stroll down an aisle at the Christmas Market held at Riga's Old Town (Dome square) on December 28, 2014. Latvia

Helt siden tradisjonen med juletreet dukket opp i Tyskland på 1200-tallet, var det fortsatt ingen som kom tenkte på å pynte det. Tradisjonen med å pynte juletreet begynte vel i Ungarn, men den fikk ikke positiv oppmerksomhet før den spredte seg til Riga  – og senere rundt i resten av verden. Med et lavt prisnivå, julemarkeder og julekonserter gjør dette til en av Europas beste julebyer.

Midt i sentrum under adventsukene kan du oppleve julemarkedene ved Domkirkeplassen, hvor også Rigas største skøytebane ligger. Rigas kirker og konsertlokaler blir fulle av ulike typer konserter med rimelige billetter så klart. Og som om det ikke var nok, er Riga den byen i verden som faktisk feirer jul to ganger hvert år!Dette er fordi en del av befolkningen tilhører den protestantiske og katolske kirke og feirer jul både den 24. og 25. desember, mens en annen del av befolkningen er ortodokse og markerer julen 2 uker senere, i begynnelsen av januar med den julianske kalender.

Les også: Her er landene du skal besøke i 2016

Beste hotell for å oppleve Riga: Rixwell Centra Hotel

Rixwell Centra Hotel, Riga, Uteområde

Les mer om hotellet her.

5.Wien

iStock_000017492424_Small

Det er noe ekstra sjarmerende med Wien i vintetid. Julemarkedene i Wien er en eldgammel tradisjon og dateres tilbake til 1298 når Albercht I av Tyskland innvilget Wiens innbyggere privilegiet av å holde et marked i desember. Helt siden da har selvsagt markedene endret seg betraktelig, og i dag finnes det 20 offisielle adventsmarkeder som selger julevarer og appetittvekkende godbiter. De elegante, glitrende julemarkedene, kafékulturen og den sjarmerende atmosfæren i gatene gjør byen bare helt magisk. Kos deg med gløgg (glühwein) på julemarkedene på Rathausplatz, som er åpent daglig fra 13. november til 26. desember. Vær forberedt at det kommer til å kry av turister her. Wiens skøytebane er på samme område.

Det er også verdt å ta en tur innom de mange kirkene for å få med deg julekonsertene. Klarer du å få hørt Wiens svar på Sølvguttene (guttekoret i byen) så er du ekstra heldig. Wien er faktisk byen som ga deg snøkulene, og du kan se hvordan de blir laget på Snow Globe Museum.

Beste hotell for å oppleve Wien: Hotel Imperial

Se flere bilder av hotellet her.

6.København

Copenhagen, Denmark - November 16, 2014: Christmas lights illuminate the main entrance to Tivoli Gardens. Tivoli Gardens is one of Denmark's most famous tourist attractions and the oldest amusement park in the world.

Danskene kan det med mat og drikke, og vennlighet. Vi har en del å lære der. I tillegg har du julen i Tivoli, det store juletreet på Rådhudsplassen og så mye mer. Først og fremst er det muligheten til å feire med både den lille danske, og den litt lengre grønne samt god dansk julemat som bør lokke. Og ja, Stegt And kan ta opp kampen med ribbe når som helst.

Beste hotell for å oppleve København: Nimb Hotel

Les mer om hotellet her.

7.Praha

????????????????????????????????????

Gamlebyen er i seg selv nesten julestemning uten julepynten, men med er det i hvert fall det. Julekakene her er også så vakre at de ofte brukes som pynt på og rundt juletreet. Julemarkedene er også strålende, og stort sett åpne hele jula. Prøv å book en tradisjonelt tsjekkisk julemiddag hvis du skal dra, husk bare at det er karpe – så gjør smaksløkene klare for noe litt annet enn ribbe.

Beste hotell for å oppleve Praha: Hotel Kings Court

Sjekk flere bilder av hotellet her.

8.München

grandangolo

Her vet man hva et juletre er (juletreet kommer vel også opprinnelig fra Tyskland). Det gigantiske juletreet på Marienplatz med det vakre gotiske rådhuset som bakgrunn er en opplevelse i seg selv. Er du der før og på den 24.desember får du også oppleve det strålende julemarkedet i byen.

Beste hotell for å oppleve München: Mandarin Oriental

Les mer om hotellet her.

 

Her kan du sjekke muligheter og priser

Air b’nb – lei direkte fra privatpersoner, mange unike muligheter og supre priser.

Expedia – selger pakker med fly og hotell med rabatt, har godt utvalg av topphotell

Supersaver – pakker med fly og hotell, med gode rabatter og priser

Nettavisen flyreisesøk – finn laveste pris eller beste flyreise, søk i utrolig mange flysider samtidig

Hotels.com – verdens største sted for å booke hotell har et utrolig utvalg og fine priser

Booking.com – finn gode hotellpriser og mange unike overnattingssteder

Laurel Nights.no – Her finner du verdens beste hoteller