Julemarkedet i Wien starter allerede 17.november i år. Foto: Istock

De beste stedene du kan feire jul utenfor Norge

Det er ikke bare i Norge at jul er en strålende høytid. Her er de beste stedene du kan feriere utenfor Norge.

Det er noen land hvor julefeiringen står sterkere enn i andre land, og vi har plukket ut noen byer som gir deg en ordentlig fin julestemning.

Frister det med billig førjulstur? Her får du mest for pengene.


1.London

London er ikke bare perfekt til en spontan juleshoppingtur, men å tilbringe julen her en ingen annet enn magisk. Det er utallige ting å gjøre i storbyen som forvandles til et vinterland. Gjør unna shoppingen på de mange handlegatene som Carnaby Street, Regent Street, eller på kjøpesenteret Westfield. Få herlig julestemning på et av julemarkedene, eller opplev vinterland på Hydepark, hvor hele parken blir fylt med blant annet små trehus, skøytebane og pariserhjul.

London har ikke mangel på opplevelser. Du kan for eksempel ta med barna for å se på juleforestillingen The Snowman på Peacock Theatre (mellom 23.november og 1.januar) – noen minutters spasertur fra Covent Garden. Det er også andre juleshow og forestillinger i London under førjulstiden, slik som Askepott, Nøtteknekkeren og julekonserter. Se her.

Beste hotell for shopping i London: W London Leicester Square

W London Leicester Square, London, Vestibyle

«Flott hotell med utrolig god service. Er moderne med moderne service dvs ikke typisk engelsk stil, men det er helt ok. Hotelet ligger veldig sentralt.» – Anmeldelse fra Hotels.com

Bestill hotellet her.


2.New York

iStock_000070219201_Small

New York blir enda mer magisk rundt juletider. Alt fra det store juletreet på Rockefeller Center Plaza med sine 45,000 glitrende lys til alle juleteatrene og butikkvinduene med spektakulære julepynt langs Fifth Avenue. På Rockefeller Center Skater Rink kan du stå på skøyter, eller få se New Yorks julenisse på de mange kjøpesentre, som for eksempel på Macy’s eller Bloomingdale’s.

Nå er ikke hotell særlig billig i New York, og de fleste hotell er allerede booket i julehelgen, slik at du må regne med å bestille til romjulen. Hvis du besøker New York i løpet av julen, så finnes nok av aktiviteter å finne på. Les også vår guide på hvordan du får drømmeturen til New York HER.

Beste hotell for shopping i New York: The James Hotel

The James New York- SoHo, New York, Hotellfasilitet

«It’s a lovely hotel in the middle of Soho with the most perfect roof top bar. I will recommend it to all my friends who are going to visit NYC.»- En anmeldelse fra Hotels.com

Sjekk flere bilder av dette fantastiske hotellet her.


3.Berlin

Som hovedstaden til juletreets hjemland, er det ingen tvil om at Berlin forvandles til et juleeventyr år etter år. Berlin lokker med mange spennende opplevelser i juletider.  De over 60 julemarkedene er med på å skape en herlig atmosfære med ekte julestemning.

Få unnagjort julegaveshoppingen i førjulstiden, mens du nyter spektakulære lysshow, stort utvalg av matboder, live julemusikk, og utallige julepynt som glitrer hvor enn du går. Det er mange julemarkeder å velge mellom, men vi har samlet de 10 beste som du lese mer om her.

Les også: Få tidenes julestemning i Tyskland

Beste hotell for shopping i Berlin: The Mandala Hotel

The Mandala Hotel, Berlin, Utvendig

«Har ikke noe å klage på her. Mandala Hotel ligger veldig sentralt, bra service og mer til. Må bare opplevese!!» – En anmeldelse fra Hotels.com

Bestill hotellet her.


4.Riga

Helt siden tradisjonen med juletreet dukket opp i Tyskland på 1200-tallet, var det fortsatt ingen som kom tenkte på å pynte det. Tradisjonen med å pynte juletreet begynte vel i Ungarn, men den fikk ikke positiv oppmerksomhet før den spredte seg til Riga  – og senere rundt i resten av verden. Med et lavt prisnivå, julemarkeder og julekonserter gjør dette til en av Europas beste julebyer.

Midt i sentrum under adventsukene kan du oppleve julemarkedene ved Domkirkeplassen, hvor også Rigas største skøytebane ligger. Rigas kirker og konsertlokaler blir fulle av ulike typer konserter med rimelige billetter så klart. Og som om det ikke var nok, er Riga den byen i verden som faktisk feirer jul to ganger hvert år!Dette er fordi en del av befolkningen tilhører den protestantiske og katolske kirke og feirer jul både den 24. og 25. desember, mens en annen del av befolkningen er ortodokse og markerer julen 2 uker senere, i begynnelsen av januar med den julianske kalender.

Les også: Her er landene du skal besøke i 2016

Beste hotell for shopping i Riga: Radisson Blu Elizabete

Radisson Blu Elizabete Hotel, Riga

«Flott hotell med beliggenhet ved en stor park. 10 minutter å gå til gamlebyen.» – En anmeldelse fra Hotels.com

Les mer om hotellet her.


5.Wien

iStock_000017492424_Small

Det er noe ekstra sjarmerende med Wien i vintetid. Julemarkedene i Wien er en eldgammel tradisjon og dateres tilbake til 1298 når Albercht I av Tyskland innvilget Wiens innbyggere privilegiet av å holde et marked i desember. Helt siden da har selvsagt markedene endret seg betraktelig, og i dag finnes det 20 offisielle adventsmarkeder som selger julevarer og appetittvekkende godbiter. De elegante, glitrende julemarkedene, kafékulturen og den sjarmerende atmosfæren i gatene gjør byen bare helt magisk. Kos deg med gløgg (glühwein) på julemarkedene på Rathausplatz, som er åpent daglig fra 13. november til 26. desember. Vær forberedt at det kommer til å kry av turister her. Wiens skøytebane er på samme område.

Det er også verdt å ta en tur innom de mange kirkene for å få med deg julekonsertene. Klarer du å få hørt Wiens svar på Sølvguttene (guttekoret i byen) så er du ekstra heldig. Wien er faktisk byen som ga deg snøkulene, og du kan se hvordan de blir laget på Snow Globe Museum.

Beste hotell for shopping i Wien: Vienna Marriott Hotel

Vienna Marriott Hotel, Vienna, Utvalgt bilde

«Flott hotel med alt du trenger for ett vellykket opphold , barer , handlemuligheter , restauranter og mye mer.» – En anmeldelse fra Hotels.com

Se flere bilder av hotellet her.


6.København

Copenhagen, Denmark - November 16, 2014: Christmas lights illuminate the main entrance to Tivoli Gardens. Tivoli Gardens is one of Denmark's most famous tourist attractions and the oldest amusement park in the world.

Danskene kan det med mat og drikke, og vennlighet. Vi har en del å lære der. I tillegg har du julen i Tivoli, det store juletreet på Rådhudsplassen og så mye mer. Først og fremst er det muligheten til å feire med både den lille danske, og den litt lengre grønne samt god dansk julemat som bør lokke.

Og ja, Stegt And kan ta opp kampen med ribbe når som helst. Fra november og utover eksploderer København med julemarkeder med magisk stemning. Særlig på Tivoliet. Jul i Tivoliet er en ekte tradisjon i byen, med lysshow, julepynt, julemusikk og 60 juleboder.

Beste hotell for shopping i København: Nimb Hotel

Fantastisk hotell som minner om Taj Mahal på utsiden. Rommene har elegant interiør med antikke møbler, himmelsenger, hvor enkelte rom har frittstående badekar og peis. En kort gåtur til Tivoliet.

Les mer om hotellet her.


7.Praha

????????????????????????????????????

Gamlebyen er i seg selv nesten julestemning uten julepynten, men med er det i hvert fall det. Byens arkitektur er helt unik, med en god blanding av jugend, barokk og middelalde side om side. Julekakene her er også så vakre at de ofte brukes som pynt på og rundt juletreet. Julemarkedene er også strålende, og stort sett åpne hele jula (kåret til Europas beste i 2012).I desember kan du få med deg mange kjente operaforestillinger; Tosca, Tryllefløyten, Otello, Carmen osv.

Mange av byens kirker har dessuten koselig konserter før jul både på dag- og kveldstid. Den 5. desember hvert år feires St. Nicholas’ aften, hvor folk vandrer rundt i Praha sentrum tre og tre, utkledd som henholdsvis St. Nicholas, en engel og en djevel. Dette skal symbolisere bekjennelse, belønning og straff. Mennene har det som tradisjon å drikke øl denne dagen, kanskje du kan bli med?

Prøv å book en tradisjonelt tsjekkisk julemiddag hvis du skal dra, husk bare at det er karpe – så gjør smaksløkene klare for noe litt annet enn ribbe.

Beste hotell for shopping i Praha: Hotel Maximilian

Hotel Maximilian, Prague, Utvendig

«Topp service, faktisk noe av det beste jeg har opplevd! Rolig strøk, men likevel sentralt. Når jeg skal tilbake til Praha vil jeg velge samme hotell.» – En anmeldelse fra Hotels.com

Sjekk flere bilder av hotellet her.


8.München

Her vet man hva et juletre er (juletreet kommer vel også opprinnelig fra Tyskland). Det gigantiske juletreet på Marienplatz med det vakre gotiske rådhuset som bakgrunn er en opplevelse i seg selv. Er du der før og på den 24.desember får du også oppleve det strålende julemarkedet i byen, som dateres helt tilbake til 1400-tallet.

Mange unner seg en gluehwein og koser seg med den herlige stemningen. Rundt i hele München finnes det rundt 70 julemarkeder, men den aller største og mest populære er på Marienplatz. Du kan kjøpe deg alt fra julepynt, dekorerte kaker, julegodteri og tyske pølser.

Beste hotell for shopping i München: Mandarin Oriental

«The right place to stay in Munich. Best location for travelers. The staff is outstanding.» – En anmeldelse fra Hotels.com

Les mer om hotellet her.

Et rimeligere alternativ i Munchen: Pullman Munich


Her kan du sjekke muligheter og priser

Air b’nb – lei direkte fra privatpersoner, mange unike muligheter og supre priser.

Expedia – selger pakker med fly og hotell med rabatt, har godt utvalg av topphotell

Supersaver – pakker med fly og hotell, med gode rabatter og priser

Nettavisen flyreisesøk – finn laveste pris eller beste flyreise, søk i utrolig mange flysider samtidig

Hotels.com – verdens største sted for å booke hotell har et utrolig utvalg og fine priser

Booking.com – finn gode hotellpriser og mange unike overnattingssteder

Laurel Nights.no – Her finner du verdens beste hoteller