10 fine togturer for en helg

Stockholm, Ørebro eller kanskje Bergen? Det er mange fordeler med å ta toget …

du slipper å bruke tid på innsjekking og sikkerhetskontroll, bagasjen blir ikke borte på veien, du kan smøre med deg en stor niste (drikke inkludert), du slipper å være redd for å ramle ned osv. Og nå er det jo vår i Skandinavia også, og her finner man mye av det gode livet har å by på av både mat, shopping, fine hoteller m.m. Vi sjekket ut alternativene for en helgetur på skinner. (Tidene i artikkelen er beregnet med Oslo S som utgangspunkt.)

Gøteborg, Stockholm og København

De åpenbare destinasjonene er jo Gøteborg, Stockholm og København, og dette er flotte storbyer å møte våren i som du kan ta toget til når som helst. (Sjekk lavpriskalenderen til svensk jernbane her!) Frister noen av disse byene så står våre beste hotelltips under. Les også guidene for den enkelte by.  

Gøteborg (3t 40min med tog)

Les saken: 12 grunner til å besøke Gøteborg i våres

Beste hotelltips:

Clarion Hotel Post

Moderne og flott hotell som passer fint for både par og familier på tur. Sjekk tilgjengelighet her

Se flere hotell i Gøteborg her!Bestill togreisen på nsb.no

Stockholm (4,5 timer med tog)

Les sakene:

Reis på weekendtur til Stockholm

Raskere til Stockholm med nytt hurtigtog

Beste hotelltips:

Grand Hotel Stockholm

Lekkert hotell i en luksuriøs stil som de aller fleste elsker. Passer for både par og familier.

Sjekk tilgjengelighet her!

Se flere hotell i Stockholm her!Togbilletter til Stockholm bestiller du på sj.se 

København (ca 7 – 7,5 t med tog)

Bestill først togbillett på nsb.no til Gøteborg, og derifra videre til København med sj.se

Les saken: De beste tipsene til København – fra københavnerne selv

Beste hotelltips:

Hotel Kong Arthur

Kong Arthur

  Et hyggelig hotell med sjarme som passer for både liten og stor. Et veldig godt utgangspunkt for en helg i dronningens by. Se flere bilder og sjekk tilgjengelighet herSe flere hotell i København her! Bestill først togbillett på nsb.no til Gøteborg, og derifra videre til København med sj.se

Andre reisemål med tog

Er man ute etter noe annet er alternativene flere, og husk at dersom man reiser til mindre byer er det også lettere å nå over mye på kort tid. Her er noen av våre favorittbyer som kan by på både shopping, spiseopplevelser og kulturelle eventyr. Rimeligere hotellrom får du som regel også.  

Örebro (Reisetid med tog: 4,40 timer)

  En vakker by som du kanskje ikke har besøkt er Örebro som ligger halvveis på veien, eller togstrekningen, til Stockholm. Örebro er faktisk en av Sveriges hyggeligste småbyer og her finner du både masse bra shopping, et teater og et konserthus med spennende oppsetninger, det kjente badeanlegget Gustavsvik og det staselige Örebro slott. Sentrum av Örebro er faktisk kåret til Sveriges beste bykjerne og med både kino, nattklubber, bowling, kunstutstillinger i gatene, ypperlige restauranter og mange spesialforretninger så er det ikke rart byen er en populær turistmagnet blant de som kjenner til stedet. Og skal du hit må du selvfølgelig få med deg den store Stadsparken, som er en nytelse å vandre i, i tillegg til at det finnes både et friluftsmuseum og butikker med kunsthåndtverk og hyggelige kafeer her.   Bestill først togbillett på nsb.no til Gøteborg, og derifra videre til København med sj.se Bo i en ridderborg på:  

Clarion Collection Hotel Borgen

  I Örebro kan du bo staselig i den vakre ridderborgen Clarion Collection Hotel Borgen, som ligger vakkert til ved elven Svartån sentralt i byen. Klikk er for å se flere bilder + sjekke pris/ledig kapasitet 

Västerås (Reisetid med tog: 3,40 + 4 timer)

Vasteraas

  Västerås er Sveriges femte største by og et annet spennende reisemål som du finner på toglinjen mellom Örebro og Stockholm. Byen kan by på en dyrepark for deg som er interessert i dyr eller kanskje reiser med barn, et action-badeland og Prison Island . I tillegg finner du her som i de fleste andre byer av en viss størrelse både shopping, spennende restauranter og et unikt kulturtilbud av konserter, teater, museer m.m. Her kan du lese mer om Västerås og hva som skjer fremover   Vårt favoritthotell i Västerås er:  

First Hotel Plaza

Se flere bilder og sjekk tilgjengelighet her   Bestill først togbillett på nsb.no til Gøteborg, og derifra videre til Västerås med sj.se

Karlskrona (Reisetid med tog: 5,50 timer)

One of the islands that make up the city of Karlskrona. Houses are close to water and they cast fine reflections in the sea. Fine urban landscape. Copyspace in water.

  Byen Karlskrona, som er en havneby i Sør-Sverige med en lang historie, er oppført på UNESCO:s verdensarvsliste. På folkemunne blant svenskene er den sjarmerende byen Sør-Sveriges svar på Stockholm. Karlskrona er nemlig i likhet med Stockholm fordelt på hele 33 øyer og kan som sin storesøster tilby mange spennende butikker og restauranter. Det nye marinemuseet er en spennende attraksjon man bør få med seg, og er du interessert i historie så legg et besøk til Blekinge museum. Svenskene ser også på Karlskrona som porten til Polen. Herifra går det nemlig ferjer til de populære byene Gdansk og Gdynia som både er fine feriesteder i seg selv med et lavt prisnivå og flotte sandstrender, men også utgangspunktet for alle som reiser på bilferie i Baltikum og Europa forøvrig. Tar du toget til Karlskrona kan du oppleve den vakre byen for deg selv, samtidig som du får med deg Sør-Sveriges flotte natur på veien.   Bestill først togbillett på nsb.no til Gøteborg, og derifra videre til Karlskrona med sj.seHer er to hyggelige hotell i Karlskrona:

Hotel Conrad, Karlskrona

Klikk her for å se flere bilder og sjekke ledig kapasitet

First Hotell JA

JA

Klikk her for å se flere bilder og sjekke ledig kapasitet

Malmø (Reisetid med tog: 2,20 + 3,40)

  Malmø er Sveriges tredje største by, men sentrum er lite og sjarmerende og et perfekt sted for deg som vil avgårde på en helgetur. Her finner du igjen som i storbyen både spennende shopping, kulturelle begivenheter og nye matopplevelser, samtidig som du bor bra på et av byens flotte hoteller. Malmö Kunstmuseum, Stadsmuseet Naturhistoriske Museet og Teknikkens og Sjøfartens Hus finner du alle i det imponerende Malmøhus slott. Og i byen ligger Malmøs kunsthall som viser samtidskunst og stadig byr på nye utstillinger. Det flotte landskapet i Skåne kan du nyte på togturen ned til Malmø. 12-19 august kan du bli med på Skandinavias største festival, Malmøfestivalen, som innebærer musikk, kunst, preformance og mat fra all verdens hjørner. Bestill først togbillett på nsb.no til Gøteborg, og derifra videre til Malmø med sj.se Her er våre favoritthotell i Malmø:  

Det sjarmerende: Mayfair Hotel Tunneln, Malmö

Mayfair

Se flere bilder og sjekk tilgjengelighet her

Det moderne: Clarion Hotel & Congress Malmö Live

main_clarionhotelmalmolive.jpg.jpg

Se flere bilder og sjekk tilgjengelighet her

Oslo/Bergen/Trondheim

  Å oppdage en by i ditt eget land som turist er også en flott opplevelse. Har du aldri vært i Bergen, Oslo eller Trondheim så sett deg på toget, book et deilig hotell, og reserver bord på en av våre fine restauranter. Du har sikkert noen museer til gode eller noen nye utstillinger du vil se, og ellers er det jo snart på tide med den første «utepilsen» her hjemme også – hurra! Bestill togbilletter hos nsb.noHer er våre favoritthoteller i våre egne flotte byer:

Favoritter-hotell-Norge

The Thief, Oslo                       Thon Hotel Britannia, Trondheim                   Scandic Ørnen, Bergen

Hamburg og videre ut i Europa…

Hamburg

  Hamburg er en storby som har utviklet seg voldsomt i løpet av de siste årene, og med sine nesten 1,8 millioner innbyggere er denne byen ikke bare Tysklands 2. største by, men også større enn noen av våre skandinaviske hovedsteder. Dette er med andre ord en storby av en viss størrelse og du kan komme deg hit på ca 13 timer m/togbytter. Det er litt for lang reisetid for en kort helg, men er en spennende by om du skal på Interrail i Europa, eller en annen type rundreise. Erfarne togfarere velger dog å ta ferjen fra Oslo til Kiel, og derifra toget videre ut i Europa. Uansett vil vi anbefale deg å tilbringe minst en natt i Hamburg. Det er en flott by med mye spennende å by på som du kan lese mer om i artikkelen under. Les guiden: Hamburg – mye mer enn ReeperbahnHer kjøper du togreiser fra København til TysklandHer kan du sjekke tider/priser med KielfergenBooke hoteller i Europa med Hotels.com her

Les også:

20 vakre steder i Europa