10 ting å oppleve med barn rundt Sognefjorden

Her kan barn og voksne oppleve fjord, fjell og bre i kombinasjon med aktiviteter og attraksjoner. Vil du ha inspirasjon til ferien gir vi deg ti tips til hva familien kan oppleve rundt Sognefjorden her:

Nærkontakt med dyr

lama
Foto: Skjoldenlamas.net

På Gulbrandsgarden i Skjolden kan dere besøke en flokk på rundt tretti lamaer. Barna kan få gleden av å fore dyrene, hjelpe til med å sette på grime og leie de rundt i inngjerdingen. Det blir arrangert turer dere kan delta på, og i gårdsbutikken får du kjøpt lamaull. Kanskje du også har lyst til å være med hjortesafari og mate hjorten? Det kan du oppleve på hjortefarmen på Urnes og Lund hjortefarm i Lærdal.

Verdens vakreste jernbanestrekning

Mellom Flåm og Myrdal kan du la inntrykkene av mektige naturopplevelser synke inn på verdens vakreste jernbanestrekning. Høydeforskjellen i løpet av reisen på Flåmsbanen er på 865 meter, og du får derfor se både vilt og vakkert fjellandskap, snødekte topper og frodig kulturmark.

Blåistur på Jostedalsbreen

barn
Foto: Jostedal SigNatur

Ta med heile familien på den mektige Jostedalsbreen. Blåis familietur egner seg godt for barn fra 6 år og oppover, varer i cirka én time og har kun krav om gode sko og klær.

Badeanleggene i Sogn

I Høyanger finner du både innendørs- og utendørsbad med vannsklie, stupetårn, familiebasseng og plaskebasseng for de minste. Friluftsbadet i Øvre Årdal har to vannsklier, barnebasseng og svømmebasseng utendørs i sommerhalvåret. På Lustrabadet kan du boltre deg i idrettsavdelingen som har idrettsbasseng med stupetårn, klatrevegg, sklier og flere barnefasiliteter for de minste. I velvære- og badstueavdelinga har du tilgang til blant annet utendørs kulper, dampbadstue og varmebasseng. Alle anleggene har selvsagt kiosk eller kafeteria hvor du kan kjøpe forfriskninger.

Lek i Vesterland Feriepark

Her kan barn mellom 1 og 14 år boltre seg på 1550 kvadratmeter med klatrestativ, rutsjebaner, tunneler, labyrinter, ballbinge, hoppeslott og lekebiler. Ferieparken har også barnebasseng og et større basseng. Perfekt for regnværsdager og lekelystne familier.

Sognefjorden for hele familien

aurland
Foto: Rolf M. Sørensen Flåm Utvikling AS

Ferjeturen på Nærøyfjorden er en av verdens flotteste fjordattraksjoner, og fjorden ble sammen med Geirangerfjorden innlemmet på verdsarvlisten til Unesco i 2005. Vakker, vill og dramatisk er ord som bruke om denne tre timer lange fjordturen på Nærøyfjorden og Sognefjorden. Opplev fjordlandskapet med sightseeingbåt, vinden i håret på tur med RIB eller utfordre kroppen på kajakktur. Se ville fossefall og majestetiske fjell på turen gjennom Sognefjorden. Aldersgrense for kajakk er fra 5 år og da padler man sammen med en voksen i tandemkajakk.

Lær om laksen og breen

Norsk bremuseum i Fjærland og Breheimsenteret i Jostedalen kan du bli kjent med isbreenes opphav og forming av fjordlandskapet. Du få se film, være med på eksperimenter og lære om breens historie. På Norsk villakssenter i Lærdal kan dere se et stort observatorium med villaks, og lære hvor langt laksen svømmer hver dag.

Nordens første motorikkpark

Besøk Lærdal Ferie og Fritidspark og nyt dagen på Nordens første motrikkpark. Her kan du utfordre deg i balanselabyrint, klatring, på spennende gåruter, lek, balansegang, på kraft- og styrketreningspaviljongen, tråbil-banen og mange flere aktiviteter.

Juving i Leirøla

juving
Foto: Breogjuv.no

Er barna over 10 år kan dere prøve dere på juving. Dere blir utstyrt med våtdrakt, flytevester og hjelm, deretter går turen opp elvefaret med svømming og lett klatring. Underveis møter dere på utfordringer som vannsklier og hopping fra ulike høyder.

Reis tilbake i tid på Sogn Folkemuseum

Dette er et av de eldste og største folkemuseene i landet der kyr, hester, høner og griser går ute på beitet. Et besøk her er som å reise tilbake i tid, ettersom gården blir drevet på samme måte som på 1800-tallet. På friluftsmuseet er det gangveier, lekeplasser og naturløyper som gjør det til et attraktivt turområde for store og små.

Vil du bli inspirert og får reiselyst? Klikk her. Vil du ha mer informasjon om Sognefjorden? Klikk her. Med Widerøe kan du fly ubegrenset i Fjord Norge i 2 uker for bare kr 2.790!

Les også:

Aktiv ferie i Sognefjord

De flotteste fjellturene rundt Sognefjorden

Bygda som tar deg med tilbake til nasjonalromantikken

Opplev brevandring på Jostedalsbreen i sommer

Opplev Nordfjord i sommer

Opplev Rogaland i sommer