Aktiv ferie i Sognefjord

Lysten på en aktiv Norgesferie i sommer? Utfordre deg selv med kajakkpadling, rafting, juving, klatring, en adrenalinfremkallende RIB-tur eller sykling i vakker og utfordrende natur?

Fjordaktiviteter og brevandring

I Sogn og Fjordane ligger Norge og verdens lengste og dypeste fjord Sognefjorden, og her kan du få oppleve alt dette og mere til. Er du for eksempel lysten på brevandring på Jostedalsbreen kan du booke deg inn på det på samme turen.

En av verdens lengste og dypeste fjorder

Sognefjord ligger midt i mellom Bergen og Volda, og strekker seg hele 204 kilometer inn i landet, fra Solund i vest til Skjolden i øst, med nasjonalparkene Jotunheimen og Jostedalsbreen. Rundt Sognefjorden er naturen både dramatisk og gjestmild og innbyr til spennende og forfriskende aktiviteter for hele familien, som kajakkpadling, RIB, rafting, juving, klatring og sykling. Du kan også bestige noen av fjellene rundt Sognefjorden til fots, eller dra på elvefisking.

Få tipsene til sykkel- og fotturer ved Sognefjorden her.

7-rallarvegen-sverre-hjorne
Foto: Rallarvegen. © Sverre Hjørnevik / www.fjordnorway.com

På UNESCOs verdensarvliste

En rekke fjordarmer strekker seg i tillegg ut fra Sognefjorden og inn mellom stupbratte fjell, og også disse er det mulig å utforske. Fjordarmene ender i idylliske, små bygder som byr på både lokal mat, overnatting og suvenirbutikker med lokale produkter. En av de mest kjente fjordene er den smale Nærøyfjorden som står oppført på UNESCO sin verdensarvliste. Det samme gjør Urnes stavkirke som du kan besøke i Luster.

Aktiviteter for hele familien

Og enten det er klatring, rib, rafting, kajakkpadling, sykling eller juving du har lyst til å prøve deg på, så ligger altså forholdene svært godt til rette for det her i Sogn og Fjordane. Toppturer eller fisketurer er også populære aktiviteter om du vil legge inn noen «rolige» dager. Hvis du har fulgt med på TV2-serien “Frikjent” i vår, har du blitt godt kjent med den idylliske bygden Lifjord. Mye av handlingen i serien foregikk i denne bygden og i naturen rundt, men i virkeligheten er det i Årdal ved Sognefjorden innspillingene ble gjort. Bilder av stupbratte fjell, speilblank fjord og mektig natur har inspirert mange til å finne ut mer om Årdal i kjølvannet av denne tv-serien.

styggevatnet
Foto: Styggevatnet. © Åse Marie Evjen / www.fjordnorway.com

Du kan for eksempel prøve deg på både kajakkpadling og brevandring på samme turen. Turen, som passer for alle, foregår i avsidesliggende bredaler hvor man er alene med gruppen og ikke møter andre mennesker hele dagen. Velg med eller uten overnatting på enten Styggevatnet eller Tunsbergdalsvatnet. På Styggevatnet padler man ofte også inn mellom store isfjell som ramler ned fra den høye fronten av Austdalsbreen.

Større utfordringer

Eller du kan prøve deg på en tur på Sognefjorden i RIB-båt.

Fjord-Safari,-Flåm,-Sogn-og
Foto: Fjord Safari, Flåm, Sogn og Fjordane. © Norwayactive.jpeg

På denne turen besøker dere mange destinasjoner langs Sognefjorden som Finnabotn, Nærøyfjorden, Flåm og Fjærland. Ofte får man også gleden av å se havørn eller nise. Dette er virkelig en opplevelse for store og små i alle aldere. Er du ute etter en utfordring kan du prøve deg på juving, en våt, spennende og morsom opplevelse for hele familien. Utstyrt med våtdrakt, flytevest og hjelm tar du deg først opp elvefaret med svømming og lett klating. Utfordringer som vannsklier og hopping fra ulike høyder venter deg i elva, men du kan selv bestemme vanskelighetsgraden.

Vil du bli inspirert og få reiselyst? Klikk her. Vil du ha informasjon om reisen til Sognefjorden? Klikk her. 

Med Widerøe kan du fly ubegrenset i Fjord Norge i 2 uker for bare kr 2.790!

Les også:

De flotteste fjellturene rundt Sognefjorden

10 ting å oppleve med barn rundt Sognefjorden

Bygda som tar deg med tilbake til nasjonalromantikken

Opplev brevandring på Jostedalsbreen i sommer

Opplev Nordfjord i sommer

Opplev Rogaland i sommer