5 fine togreiser

Dersom du er glad i å utforske nye destinasjoner og oppleve mest mulig på veien, er togreiser et bra alternativ for deg. Føl på friheten du får av å bare sette deg på et tog og reise av gårde. Her er 5 togruter du kan vurdere til ditt neste eventyr.

Glenfinnan Railway Viaduct i Skotland

1.København (ca 7 – 7,5 timer fra Oslo Sentralstasjon)

Bestill først togbillett på nsb.no til Gøteborg, og derifra videre til København med sj.se Heldigvis trenger du ikke å se langt for en perfekt weekendtur. København er nordmenns tredje mest besøke by, rett bak London og New York. Danskene har en helt unik sans for mat og drikke, design og hygge. Ikke minst er det et perfekt feriemål for de med barn.

Budsjetthotell: Generator Hostel Copenhagen

En mellomting: Scandic Front

Luksushotell: Hotel D’Angleterre

2.Gøteborg (3t 40 min fra Oslo Sentralstasjon)

Stockholm er på ingen måte Sveriges eneste by som er verdt et besøk, og blant de mange andre finner vi Gøteborg. Du kan enkelt ta toget til den sjarmerende byen, og det er lite som står i veien for et etterlengtet pusterom fra hverdagen. Her kan du utforske Gøteborgs vakre gater, besøke fornøyelsesparken Liseberg i sommerhalvåret og nyte en avslappet atmosfære. Les også: Slik får du gratis inngang til Liseberg

For moderne luksus og spennende interiør kan du sjekke inn på First Hotel G eller Clarion Hotel Odin, og til jobbkonferansen anbefales Clarion Hotel Post.

3.Verdens vakreste togreise, Myrdal – Flåm (2 timer)

Som en av verdens mest spektakulære togreiser og en av de største attraksjonene i Norge, er Flåmbanen noe du bør ha opplevd minst én gang i livet. Flåmbanen er en av de bratteste toglinjene i verden med vanlige togskinner. På to timer opplever du Norges fantastiske natur gjennom Rallarvegen, stupbratte fjellvegger, nydelige fossefall og gjennom 20 tunneler. National Geographic Traveler Magazine har utnevnt Flåmsbana til en av topp 10 togreiser i Europa, mens Lonely Planet i har strukket seg enda lenger og kåret Flåmsbana til verdens beste togreise! Den vakre togturen starter fra enden av Aurlandsfjorden og opp til høyfjellet ved Myrdal stasjon. Fra Bergen er det 20 minutters kjøretur til Myrdal.

Her bør du bo: Flåmsbrygga Hotell

4.Stockholm (4,5 timer fra Oslo Sentralstasjon)

Vakre nabolandet vårt skuffer ikke med en spennende storby. Stockholm er perfekt for en kjapp weekendtur – enten med tog eller fly. Visste du at det går nå hurtigtog fra Oslo til Stockholm på kun 3,5 timer? Stockholms nærhet til skjærgården og naturopplevelser, byens godt bevarte eldre bebyggelse, kirkespirene og et offentlig transportsystem i verdensklasse gjør Stockholm til en storby som gir turister varige minner. Det er også et stort utvalg av underholdningstilbud og utesteder i byen som har satt sitt preg. Stockholm blir idag regnet som en av de mest trendy byene i hele Europa.

Beste hotellet i Stockholm: Grand Hotel Stockholm

5.Stavanger (7 timer og 50 min fra Oslo Sentralstasjon)

Liker du å henge på trendy kaffebarer med venner i det ene øyeblikket og stå på et surfebrett over meterhøye bølger i det neste? Da er Stavanger et godt reisetips for deg. Kystbyen har nemlig litt av hvert å tilby den urbane og aktive; lange handlegater, luksuriøse butikker, utallige restauranter og kaféer samt en rekke spesialforretninger. Les også: Reiseguide Stavanger: En av Norges vakreste byer Siddisene liker å bruke byen sin, og går man rundt i den trange trehusbebyggelsen som dominerer sentrum, merker man at oljeeventyret har påvirket lommebøkene til menneskene rundt deg. Dette har i sin tur ført til et blomstrende næringsliv med rikholdige muligheter og stort utvalg for den handlelystne.

Her bor du i Stavanger: Radisson Blu Royal Hotel


Les også:

Den store guiden til Bergen

Dyrk kjærligheten innenlands