Alle sommerens reisemål utsolgt? Her er redningen!

Vi ville på familieferie til Danmark, men er visst for sent ute – her er løsningen for deg som vil ha strand og varme eller feriere i Norge. Dette er guiden du trenger. 

Her finner du hoteller i Danmark

Av: Anne Marte Moe

Familiehotell all inclusive

Hvis det er noen trøst, er man nok ikke alene om å være ute i siste liten denne sommeren. Ifølge Apollo kan det derimot være smart å unngå de største strømmene av folk, hvis du har tenkt deg på familieferie til utlandet. Det er fortsatt mange flotte steder å reise til, og selv om Hellas er et populært feriemål som selges ut fort, er det fortsatt mange fantastiske plasser å se. 

Familien vår består av to voksne og tre barn, med ulike ønsker. Alt vi ønsker er å være sammen, nyte en uke eller to, uten altfor mye «skjerm». Øverst på listen står kort vei til strand, basseng på hotellet, all inclusive, treningsrom, spa og en generell rolig atmosfære. Reiser man til Kreta og Heraklion er det mye å velge mellom. Også på den idylliske sørkysten stortrives familiene i Lerapetra, ifølge Apollo. Her ligger også familiehotellet Almyra Hotell & Village. For oss er det en god pris på bosted og all inclusive, og kort vei til Chania by.

Book Almyra Hotell & Village her

BASSENGOMRÅDE: Nyt familieferien ved bassenget på Almyra Hotel & Village. Foto: Apollo.no

Ønsker du å besøke en litt mer uberørt side av øya, kan hotellet Alegria Beach Resort være et godt alternativ til familieferien. Stedet ser lekkert ut, og kan tilby kort vei til stranden, tilgang til flere basseng, restaurant og aktiviteter. Her kan barna våre leke seg med Polly & Mino eller være med på svømmeskole hvis de ønsker det.

Book Alegria Beach Resort her

VED MIDDELHAVET: Alegria Beach Resort ligger flott til og er perfekt for familier som reiser med barn. Foto: Apollo.no

Apollo sitt nyeste reisemål

Som mange andre barnefamilier, ønsker vi også å være i aktivitet. Apollos nyeste reisemål til Rhodos er Limnos – et ypperlig valg etter å ha lest litt mer om det. Sportshotellet Levante – powered by Playitas ligger perfekt i rolige omgivelser, har flotte leiligheter, anerkjent mat og har et stort tilbud av sport- og treningsmuligheter. Har du tenåringer i hus, som meg, kan også Kypros være midt i blinken. Napa Mermaid Hotel & Suites tilbyr en rolig atmosfære, god mat og morgenyoga. Skulle barna gå lei, har Kypros mye spennende å oppleve av severdigheter og utflukter, så ingen grunn til å kjede seg på familieferien, forteller kommunikasjonssjef i Apollo, Beatriz Rivera.

RHODOS: Øya har mange feriedestinasjoner for familier med barn. Foto: Getty Images

Dersom det blir endringer i oppsatt rutetid eller kansellerte flygninger som følge av konflikten mellom NFO og NHO luftfart, bør du følge med på informasjon fra ditt flyselskap, ifølge Oslo Lufthavn.

Sjekk ut Apollos hoteller på Rhodos her

Hellas? Her er guiden over de beste øyene

Tretopphytte Norge

Pandemien bidro til at nordmenn virkelig fikk øynene opp for Norge. Trehytter, barnevennlige campingplasser og unike overnattingssteder var på topp-3 over de best besøkte temasidene til Visit Norway i juni-august i fjor. Selv ble vi hjemme med nyfødt baby sommeren 2020, og året etter gikk feriebudsjettet med til oppussing av hage og stue. Kanskje Norgesferie denne sommeren ikke er så dumt?

Her finner du tretopphytter

POPULÆRT: Flere har fått øynene opp for tretopphytter det siste året. Foto: Getty Images

Roadtrip

Strender forbinder vi kanskje mest med sydligere strøk, men vi må faktisk ikke glemme at Norge har mye bra å tilby. Fra Mandal og Jæren i sørvest til Finnmark i nord. Er det litt kjølig en dag, er det vel vi voksne som klager først – barna koser seg jo uansett. Familieferien kan også legges til de ulike temaparkene som er fine alternativ. Her kan du velge mellom alt fra Dyreparken i Kristiansand, Kongeparken i Rogaland, Bjørneparken i Flå, Hunderfossen ved Lillehammer og Namskogan familiepark i Trøndelag, forteller Christine Baglo i VisitNorway. 

Hotellvalg: Scandic Hafjell

MORO FOR HELE FAMILIEN: Trollet, rafting, karuseller og bading er bare noe av det du kan oppleve på Hunderfossen familiepark. Foto: Scanpix

Ønsker du å ha “base” i et område med flere muligheter, kan Gudbrandsdalen være en vinner for familieferien. Bo på hotell i Lillehammer, eller gå for camping på et eller flere av områdets fine plasser. Legg et besøk til vakre Maihaugen, Hafjell, Lilleputthammer og Hunderfossen. Ja, her kan man til og med prøve seg på rafting i Sjoa. Her finnes aktiviteter for barna, uansett alder, ifølge VisitNorway. I vår familie kan det være fint å dele seg opp – de eldste barna vil elske Hunderfossen – hun minste kan ha det gøy på Lilleputthammer. 

Hotellvalg: Scandic Kristiansand Bystranda

Sørlandet er en selvskreven perle, og her kan familien oppleve alt fra Dyreparken med tilhørende badeland, bystranda, skjærgården og byliv. Svipp innom skandinavias største badeland, Bø Sommarland på vei hjem – bare sjekk værmeldingen først.

NORGESFERIE: Sørlandet og Kristiansand har mye å by på for hele familien. Foto: Getty Images

Fem av de best besøkte temasidene på Visit Norway i fjor sommer var familierelatert, og de siste årene har det dukket opp en rekke nye tilbud for familier med både små barn og tenåringer. Kanskje nordmenn for alvor har fått øynene opp for at Norge er et spennende reisemål for familier, og at man ikke nødvendigvis «må» reise til Legoland, sier webredaktør Christine Baglo i Visit Norway.

Les også: Norges 20 beste sommerbyer

Sykkelturer i fjellet

Hele familien er glad i litt fart og spenning, så kanskje vintersportsteder kan være noe?

Her kan du dra til blant annet Trysil, Geilo, Hemsedal og Hafjell og prøve deg på ulike terrengsykkelstier og downhill-sykling. Enten om du er stientusiast, elsker el-sykkel eller foretrekker fart på grusveier. Garantert morsomt for alle! Alle stedene har også pump tracks og bike parks hvor barna virkelig får prøvd seg på ulike løyper.

SYKKELTUR I FJELLET: Ta med familien på sykkeltur i Norges fjellheim. Foto: Getty Images

Hva med å kombinere dette med klatreparker som du finner flere steder i Norge? Disse har blitt veldig populære de siste årene, og kan være et et godt alternativ for familieferien, ifølge reiseguiden. Her er det mulig å velge løyper tilpasset barnas alder og utgangspunkt. 

KLATREPARK: De siste årene har vi fått flere klatreparker rundt i landet som tilbyr løyper for hele familien. Foto: Getty Images

Er det meldt fint vær, ta turen til et eller flere av landets mange besøksgårder. Bergvang Gård i Asker, Barnas Gård på Hunderfossen, Hakallegården på Vestlandet, Lindland Gård i Mandal eller Snilsberg familiepark, tilbyr alt fra nærkontakt med dyr, til natursti, traktorlek, hesteskokasting og trampoliner. I en hektisk hverdag kan det også være fint å stikke til fjells. Norge har mye fin natur å by på – bare sørg for å ikke legg ut på de lengste turene/høyeste fjelltoppene hvis man ikke er trent for det, og kos dere underveis.

BESØKSGÅRDER: Sett av en dag og ta med barna på besøksgårder i sommer. Foto: Getty Images