Derfor er Berlin bedre enn New York

Berlin er en utrolig storby

Både Berlin og New York er kosmopolitiske byer med mange spennende bydeler og opplevelser. Dog er det noen forskjeller.

Først og fremst er flytiden fra Oslo Lufthavn til Berlin kun på 1,5 timer. New York? Det tar 8 timers flytur, med køer i passkontroll, innsjekking en time før og lang vei inn til byen.

En annen markant forskjell er at Berlin er et billigere og roligere alternativ enn New York. Du får en like vellykket storbytur i Berlin som i New York.

Sjekk flypriser til Berlin her


1. Hotellprisene

Du har dratt til Paris, London, New York og betalt flere tusen kroner for det som kanskje ikke kan kalles mer enn et middels rom. Hvis du går over tusenlappen i Berlin får du luksus, design og service man knapt kan sammenligne med noe annet i samme prisklasse i noen hovedstad, eller noen storby.

Sjekk disse hotellene:

H10 Berlin Ku’damm 

Melia Berlin

Hotel Palace Berlin

Sana Berlin Hotel


2. Flere byer i ett

I hvert fall to. Berlin er to byer i ett, og har to av det meste. Steg for steg har byen blitt slått sammen med utrolige, nye byggverk – men samtidig har den minst to sentrum. Øst og vest er ikke fiender lenger, og det er sant. Samtidig er det stor forskjell på å henge rundt Weinmester Strasse og Kurfürstendamm, selv om du finner Urban Outfitters begge steder. Uansett om du vil ha upscale og classy eller hipt og kult så finner du det i Berlin. Sjekk et hotell rett ved Checkpoint Charlie her – hvis du vil oppleve historien på nært hold


3. Museumsinsel

Museumsøya har Pergamonmuseet, Altes Museum, Neues Museum, Lustgarten, Alte Nationalgalerie, Berliner Dom og Bodemuseum. Selv om du ikke liker å gå i museum så er dette et utrolig sted å gå med en kopp kaffe i solen. Vakkert er det. Du finner knapt et sted i verden med så mye historie på et så lite sted.

Bo rett ved museumsøya på dette hotellet

4. Potsdamer Platz

Er du her under filmfestivalen er det ingen tvil om at dette tidligere ingenmannsland mellom øst og vest er stedet, men også ellers er dette stedet for kjendisspotting. Eller oppleve jetsetlivet. Ingen by i verden har et slikt sentrum som er så nytt (alt ble bygget fra 90-tallet og utover).

Du kan bo på et av de råeste hotellene i Europa på Potsdamer Platz

5. Alt det amerikanske på europeisk måte

Du kan gå på det som i utgangspunktet kan virke som noe av det mest amerikanske som finnes matmessig, i White Trash Fast Food, helt til du faktisk er der og merker at det hele er så europeisk som det går an. Du kan selvfølgelig, også der, finne Starbucks, men du kan også drikke kaffe på Cafe Einstein.

Sjekk dette designhotellet på østkanten for en forklaring på hva vi mener

6. Taxi, t-bane og buss

Tyskerne kan mye, blant annet lage velsmakende øl, men de kan også få det meste av offentlig transport til å fungere utrolig godt. Å ta seg fram i Berlin er både billig og enkelt. I New York er taxi-prisene skyhøye, samtidig som det er et helvette med køer med metrosystemet.


7. Et utrolig uteliv

Utelivet i Berlin har sitt eget lille særpreg. Du merker fort hipstermiljøet på utestedene. Dog er det så mange bydeler i Berlin, at du lett finner noe som passer deg.  Alt fra Club der Visionaere til Tube Station, fra puber til restauranter som blir innendørs-røykeklubber hele natta. I Berlin er det noe for alle – enten du liker hip hop, techno eller klassisk.

8. Deilig mat

Du kan spise på Facil, Tucher am Tor, Hugos eller Charlotte & Fritz. Berlin har spisesteder som virkelig er annerledes og gode. Sjekk med de som jobber på hotellet eller lokale for de beste tipsene. De beste restaurantene dukker opp fra ingenting oftere her enn andre steder.

Restauranter vi anbefaler 1. Tim Raue Restaurant (Asiatisk fusion-luksus) 2. Skykitchen (luksus vegetarvennelig med spektakulær utsikt) 3.Happies (Fusion, tysk, europeisk – billigmat) 4.1900 Café Bistro (bets for frokost) 5.Facil (eksklusiv restaurant med 2-stjerners Michelin)


9. Tiergarten og Berlin Zoo

I Berlin finner du en av verdens eldste byparker og en av verdens eldste zoo. Det er jo et godt utgangspunkt for en familieferie. Skal du jogge så glem Central Park, det er så utrolig 1990. Ta en virkelig god og lang joggetur i Tiergarten.

Sjekk denne perlen av et hotell ved Tiergarten

10. Billig shopping

Kombinert med billige flybilletter og hotellpriser, får du mye mer penger å shoppe for i Berlin. Skal du shoppe i New York, så tenker du kanskje Fifth Avenue eller Barneys. Det bør du ikke. Du får like bra shopping i Berlin, men i mye roligere tempo. Ta en shoppingrunde rundt gatene i Friedrichstrasse, Weinmester strasse og på shoppingsenteret KaDeWe. Du kan bruke en hel dag med shopping, så husk gode sko. Ikke glem byens største Primark på Alexander Platz.


Flere hoteller i Berlin:

Scandic Berlin Potsdamer Platz – det mest skandinaviske hotellet i hele byen

Les mer om hotellet her.


Hotel Adlon Kempinski – luksus for alle pengene

Les mer om hotellet her.


Casa Camper Berlin – en designperle

Casa Camper Berlin, Berlin, Dobbeltrom, adgang til business-lounge, Gjesterom

Les mer om hotellet her.