De vakreste strendene i Europa

Sol, strand og saltvann i håret. Dette er noe vi aldri blir lei av. Vi har funnet ni av de vakreste strendene i Europa.

Har du en blåmandag, kan du la deg inspirere av disse vakre strendene i Europa. Foto: getty

Vi elsker å drømme oss bort til strender med turkist vann, deilig sand og idylliske landskap. Man trenger ikke reise langt for å oppleve et lite stykke paradis. Her er noen vakre strender som er bare en kort flytur unna.

Navagio (Skipsvrak), Zakynthos, Hellas

Den greske øya er en av de joniske øyer utenfor vestkysten av Hellas med omkring 32 000 innbyggere. Berømt for sitt krystallklare vann, frodig naturlandskap og ikke minst skipsvraket som forliste der i 1983. Historien skal ha det til at båten forsøkte å smugle sigaretter og alkohol inn til Hellas, men ble sporet opp av den greske marinen.

Zakynthos er ei gresk øy og kan skryte av sine vakre strender. Foto: getty

Navagio-stranden kan nås med båt fra turistbyen Zante og kan friste med en sandstrand som er over en mil lang.

Beste hotell på Zakynthos: Kymothoe Elite

Marinha Beach, Algarve, Portugal

Du tror det ikke før du ser det. Praia da Marinha er en av de vakreste strendene i Portugal, og kan skilte med å vinne flere prestisjetunge priser på listen over verdens vakreste strender, deriblant av reisenettstedet TripAdvisor.

Søk flybilletter hos Momondo

Spektakulære Praia da Marinha i Algarve, Portugal. Foto: getty

Paradisstranden er enda vakrere i virkeligheten. Blir det en tur til Algarve i sommer?

Her bor du ved stranden: Vila Vita Parc Resort & Spa

Sarakiniko, Milos, Hellas

Det er kanskje ikke så rart at dette er et av de mest fotograferte stedene på øya Milos. Det kritthvite landskapet i stein er veldig imponerende og uforglemmelig. Også kjent som månestranda for sitt spektakulære steinlandskap.

Det kritthvite landskapet er helt uforglemmlig. Foto: getty

Du finner kanskje en liten sandplass her og der, men de fleste soler seg på de varme steinene. Stranda ligger på øya Milos, som er en vulkansk øy i Egeerhavet, rett nord for Kretahavet og er den sørligste øya i øygruppen Kykladene.

Sjekk ut dette hotellet: Cave Studios Milos

Elafonisi, Kreta

Den greske øya er som kjærlighet ved første blikk. Så sjelden vakker, omringet av imponerende fjell, flotte laguner med turkist og rosa vann(!).

Elafonisi beach er mest kjent for sin rosa strand. Foto: getty

Elafonisi er ei øy som er fredet – blant annet for å beskytte den truede havskilpadden, caretta caretta. Stranden blir ofte kjennetegnet som Kretas Maldivene, og ligger i det sørvestlige hjørnet av Kreta. En finkornet sandstrand som alle må oppleve minst en gang – det er jo ikke så langt til Kreta!

Her bor du nærmest stranden: Elafonisi Resort

Cofete Beach, Fuerteventura, Spania

Vil du ha stillhet, ro og en herlig strand å slappe av på? Cofete Beach er en av de vakreste og største strendene på Kanariøyene, med få turister og flott landskap i bakgrunnen.

Stranden strekker seg 12 kilometer – kåret til en av de vakreste strendene i Europa av TripAdvisor. Foto: getty

Her drømmer vi om å gå tur langs stranden rett før soloppgang. Det anbefales å leie en bil og kjøre gjennom det vakre landskapet.

Her bor du: Hotel Riu Palace Jandia

Balos Beach, Kreta

Berømt, drømmende, idyllisk, unik. Balos Beach er en strandperle som ligger vest for Kreta. Man kan trygt si at stranden er helt «fifty shades of blue», med sine mange nyanser av vakre blåfarger.

Kom hit på morgenen før båtene ankommer fra Kissamos. Du kommer til å nyte den stille og fredelige atmosfæren helt for deg selv. Foto: getty

Den myke sanden med rosa skjær har fått sin farge etter uendelige ødelagte skjell. Det er ingen tilfeldighet at kjendiser og kongelige tar turen hit med private yachter. Mange tar båten fra byen Kissamos.

Her finner du hoteller på Kreta

Les vår store guide til Hellas her

Kathisma Beach, De joniske øyer, Hellas

En av de mest populære strendene i Lefkada, og muligens en av de mest bråkete. I sommermånedene er det full party, overfylt med barer, restauranter og hoteller i nærheten.

Populære Kathisma Beach på øya Lefkada. Foto: getty

Den vidstrakte gylne sanden og asurblåe vannet stopper ikke oss fra å komme hit i hvert fall. Fra Lefkada sentrum er det kun 14 kilometer å kjøre til denne paradisstranden.

Se nærmere på denne hotellperlen ved Katshima Beach

Praida da Falésia, Algarve, Portugal

Stranden har tatt sitt navn fra de røde klippene som strekker seg over havet, til den uendelige strekningen med gyllen sand. Her får du en svært rolig strand på syv kilometer i byen Albufeira.

Smellvakre Falesia Beach i Portugal. Foto: getty

På toppen av klippene er det en bilparkering med herlig utsikt over havet – det bare ta frem kameraet 📸.

Her må du bo rett ved stranden: Pine Cliffs Ocean Suites

Bonus: Spiaggia La Pelosa, Sardinia, Italia

Vi kan ikke unngå å ta med en av de vakre strendene i Italia. Om du er på ferie i nord-Sardinia, må du besøke Spiaggia La Pelosa nær Stintino. Den ligger helt nord-vest på øya, har knallblått hav og den fineste sanden du noen gang har sett.

Foto: getty

Stranden er ikke så stor, så det anbefales å komme tidlig om du er der i sesongen. Den er langgrunn og passer derfor også for små barn.

Les vår reiseguide til Sardinia her

Her bor du i nærheten av La Pelosa-stranden: Capo Falcone Charming Apartments


De beste strandhotellene i Norge

Les også denne saken om Norges beste strender. Opplev Norges vakre strender på luksuriøse strandhoteller og hoteller i nærheten av kystperlene. Med spektakulære kystlandskap og fortryllende stranddestinasjoner, er Norge et paradis for strandelskere. Følg Reisetips på Instagram og Facebook Hoteller ved de fineste strendene i Oslo Oppdag Oslos beste strandopplevelser med hotellene som gir deg […]