Som et postkort: Den berømte Navagio-stranda på Zakynthos-øya i Hellas. Foto: iStock

De vakreste strendene i Europa

Her er 8 europeiske strender vi dagdrømmer om.

Sol, strender, brune kropper, lite klær og saltvann i håret. Dette er noe vi aldri blir lei av. Vi har funnet åtte av de vakreste strendene i Europa.


Navagio (Skipsvrak), Zakynthos, Hellas

Den greske øya er en av de joniske øyer utenfor vestkysten av Hellas med omkring 32 000 innbyggere. Berømt for sitt krystallklare vann, frodig naturlandskap og ikke minst skipsvraket som forliste der i 1983. Historien skal ha det til at båten forsøkte å smugle sigaretter og alkohol inn til Hellas, men ble sporet opp av den greske marinen.

Navagio-stranden kan nås med båt fra turistbyen Zante og kan friste med en sandstrand som er over en mil lang.

Beste hotell på Zakynthos: Lakintos

https://thumbnails.trvl-media.com/pDfNpiKqdI2mbW-wXKziSMorG4M=/773x515/smart/filters:quality(60)/images.trvl-media.com/hotels/13000000/12320000/12319100/12319033/298e73d1_z.jpg

Sjekk flere bilder av hotellet her.


Marinha Beach, Algarve, Portugal

Du tror det ikke før du ser det. Praia da Marinha er en av de vakreste strendene i Portugal, og kan skilte med å vinne flere prestisjetunge priser på listen over verdens vakreste strender, deriblant av reisenettstedet TripAdvisor.

Paradisstranda er enda vakrere i virkeligheten enn på bildet. Blir det en tur til Algarve i sommer?

Her bor du 1,6 km fra stranden: Suites Alba Resort & Spa

https://thumbnails.trvl-media.com/E5RtWKoouJS_GZA3bv6dskEa_14=/773x515/smart/filters:quality(60)/images.trvl-media.com/hotels/2000000/1520000/1511600/1511579/be1d8911_z.jpg

Se mer av hotellet her.


Sarakiniko, Milos, Hellas

Det er kanskje ikke så rart at dette er et av de mest fotograferte stedene på øya Milos. Det kritthvite landskapet i stein er kjempeimponerende og uforglemmelig. Steiner som stikker opp fra havet, erodert over tid  med store groper over dem. Også kjent som månestranda for sitt spektakulære steinlandskap. Du finner kanskje en liten sandplass her og der, men de fleste soler seg på de varme steinene. Stranda ligger på øya Milos, som er en vulkansk øy i Egeerhavet, rett nord for Kretahavet og er den sørligste øya i øygruppen Kykladene.

Sjekk ut dette hotellet: Santa Maria Village

Les om hotellet her.


Elafonissi, Kreta

Den greske øya er som kjærlighet ved første blikk. Så sjelden vakker, omringet av imponerende fjell, flotte laguner med turkist og rosa vann. Ei øy som er fredet – blant annet for å beskytte den truede havskillpadden, caretta caretta.

Stranden blir ofte kjennetegnet som Kretas Maldivene, og ligger i det sørvestlige hjørnet av Kreta. En finkornet sandstrand som alle må oppleve minst en gang – det er jo ikke så langt til Kreta! Sjekk flyreiser her.

Her bor du nærmest stranden: Amygdalia Villas

https://thumbnails.trvl-media.com/dKde2Xu0eKEqMynTR7CHNqPgq4A=/773x515/smart/filters:quality(60)/images.trvl-media.com/hotels/5000000/4420000/4411700/4411602/4411602_77_z.jpg

Les mer om hotellet her.


Cofete Beach,  Fuerteventura, Spania

En av de vakreste og største strendene på Kanariøyene, med få turister og flott landskap i bakgrunnen. Stranden strekker seg på 12 kilometer, og er kåret til en av de vakreste strendene i Europa av TripAdvisor i 2015.

Her drømmer vi om å gå tur langs stranden rett før soloppgang uten stress og mas. Eller bare sette oss ned og beundre havet, med vake bølgeskvulp. Lei en bil og kjør gjennom det vakre landskapet til stranden. Slik får du billigst og best leiebil.

Her bor du: XQ El Palacete

https://thumbnails.trvl-media.com/5mmX8QO4ltrXs-iXqJarpp4Uxlk=/773x515/smart/filters:quality(60)/images.trvl-media.com/hotels/13000000/12260000/12259700/12259610/32da9959_z.jpg

Se mer av hotellet her.


Balos Beach, Kreta

Berømt, drømmende, idyllisk, unik, fotogen. Det er noen av stikkordene til  Balos Beach, som har en «skjult» beliggenhet vest for Kreta. Man kan trygt si at stranden er helt «fifty shades of blue», med sine mange nyanser av vakre blåfarger. Den myke sanden med rosa kjær har fått sin farge etter uendelige ødelagte skjell. Det er ingen tilfeldighet at kjendiser og kongelige tar turen hit med private yacht. Mange tar båten fra byen Kissamos. Kom hit på morgenen før båtene ankommer fra Kissamos. Du kommer til å nyte den stille og fredelige atmosfæren helt for seg selv.

Sjekk inn her: Villa Aerino

Villa Aerino, Kissamos, Villa, 2 soverom, Gjesterom

Se flere bilder av hotellet her.


Kathisma Beach, De joniske øyer, Hellas

En av de mest populære strendene i Lefkada, og muligens en av de mest bråkete. I sommermånedene er det full party, overfylt med barer, restauranter og hoteller i nærheten. Den vidstrakte gylne sanden og asurblåe vannet stopper ikke oss fra å komme hit i hvert fall. Fra Lefkada sentrum er det kun 14 kilometer å kjøre hit.

Vil du bo i nærheten av stranden? Dette hotellet skal oppfylle alle dine krav.


Praia Da Falesia, Algarve, Portugal

Stranden tar sitt navn fra de røde klippene som strekker seg over havet, til den uendelige strekningen med gyllen sand. En svært rolig strand på syv kilometer øst for Albufeira, omtrent halvveis til Vilamoura.

På toppen av klippene er det en bilparkering med herlig utsikt over havet. Perfekt selfie-moment!

Her må du bo rett ved stranden: Pine Cliffs Ocean Suites

Pine Cliffs Ocean Suites, a Luxury Collection Resort,Algarve, Albufeira, Utendørsbasseng

Les mer om hotellet her.


Les også:

5 romantiske byer i Europa