En av Europas perler er også høstens billigste

Endelig har nordmenn kastet seg på flyene til Polen og fått sett hvor mye dette landet har å by på. Unn deg en høsttur til Warszawa. Med utrolig rik historie, spennende kultur, by som byr på gastronomiske opplevelser og unik shopping, er det ikke rart Warszawa topper listene over de mest besøkte byene i verden. I tillegg er dette en av høstens billigste storbyer.  Har du fortsatt ikke besøkt Polens hovedstad er det på tide å utforske den pulserende byen som de siste årene har vokst seg til å bli en av Øst-Europas vakreste byer.

Calm old town square in Warsaw
Gamlebyen er sjarmerende og koselig samlingssted for en bedre middag og et glass vin eller øl

Alle finner noe de liker

Warszawa er i konstant vekst med en blomstrende økonomi, kunstliv og en blanding av gammel og moderne arkitektur. Byen, som er på Unescos verdenskarvliste, gir deg alt innen reiseopplevelser. Ta en titt på noen av hotellene i Polens hovedstad og se hvor billig du kan unne deg litt luksus i storbyen.

Gjør deg klar for shopping på noen av de mest imponerende kjøpesentre midt i byens kjerne. Har du lyst å smake deg gjennom historien til Polen, tilbyr Warszawa et uendelig utvalg av restauranter, barer, kafeer og utesteder. Du vil bli vil imponert over smakene, variasjonen og ikke minst prisene. Byen,som under andre verdenskrig ble nesten totalt ødelagt passer perfekt for guidet turer. På den måten kan en se Warszawas mange severdigheter og lære mer om byen. På en reise i Warszawa får øynene leke seg gjennom arkitekturens utvikling; fra gotikk- og renessansebygninger til betongbygninger og moderne skyskrapere i glass. Det er mange nydelige grønnområder også. Opptil 80 parker er spredd rundt omkring i Polens hovedstad. Du kan søke på hoteller som passer dine kriterier her eller ta en titt på våre favoritter lenger ned i artikkelen. Her finner du fly til Warszawa

Topp severdigheter

Saxon garden in Warsaw, PolandGamlebyen (Stare Miasto) Som mange polske byer er Gamlebyen en plass som samler både innbyggere og turister. Her nyter du det varme været på en av de mange uteserveringene til restaurantene som er spredd jevnt utover den historiske plassen. Med sine sjarmerende brosteinsbelagte gater, fargerike bygg er dette hjertet til Warszawas identitet. Lazienki Park Parken som kalles for » det lykkeligste stedet i Warszawa» er en blanding av vakker natur, dyreliv og et møte med Polens historie. Flere slott, monumenter og historiske statuer blander seg med grønne plen og eksotiske planter.  Dette er et perfekt sted for en avslappende dag med piknik. I den grønne oasen midt i byen kan du leke deg sammen med hele familien eller vennegjengen. Ta med deg nøtter slik at du kan mate ekorn og et kamera for å forevige den vakre naturen og ferieminnene. Les mer om parken på deres offisielle nettside

Finn hoteller i Warszawa her. Kulturpalassen Denne bygningen var tidligere en av de høyeste i hovedstaden. Nå har landskapet forandret seg, men Kulturpalasset er fortsatt et must om du er i byen. Den ble gitt til Warszawa av Sovjetunionen på 1950-tallet. Stalins gave ble en ubehagelig påminnelse på kommunismens tid, men dagens innbyggere har godtatt bygget som en del av Warszawas historie. Ta heisen opp i 30 etasje ( 115m) og ta bilder over Warszawa bykjerne. Nowy Swiat Hovedgate som leder deg til Gamlebyen. En koselig spasertur gir deg muligheten til å titte innom kafeer, butikker og utforske små sidegater. Det Kongelige Slott Verdt et besøk for den historieinteresserte. Mange flotte utsmykkede rom og saler fylt med historie.

Lazienki Park

Warszawskie Zoo Dyrehagen med over 500 dyrearter, store fine parker og uteområder, samt lekeplasser for barn. Er du på tur med familien kan dette være stedet for deg. Ønsker du å blande både sol og storby kan du reise hit. Billig hoteller, hvite strender, gode restauranter og kun en times flytur unna. Det er mulighet for å leie bil og se utkantene av byen eller reise til en annen by. På denne måten får du sett enda mer av Polen.

Shopping

Er du på utkikk etter shopping kan du glede deg. Gigantiske kjøpesentre, nisje butikker og de mest populære kjedebutikkene finnes i hele byen. De mest populære kjøpesentre er: Arkadia: Det største sentre i hele byen. Nærmere 200 butikker, 30 restauranter, kino( 15 saler), fitnessenter og mye mye mer. Skal du shoppe, burde du legge av 1 dag her. Złote Tarasy kjøpesenter ligger sentralt og like ved buss og togstasjonen. Ser ut som en glasskule og har mange av de mest populære merkene som Top Shop, Victoria Secret,New Look, Starbucks og mye mer. Sjekk ut nettsiden for en fullstendig oversikt over butikkene.

Galeria Mokotów.  Et av de mer eksklusive sentre med over 200 butikker og merker. Blue City. 230 butikker og 20 spisesteder fordelt utover 6 etasjer.

Her shopper du Saint Laurent, Louis Vuitton og Gucci

Vitkac Nyeste tilskuddet innen eksklusive sentre i Warszawa. Her finner du designere som Bottega Veneta, Gucci, Louis Vuitton, Lavin, Saint Laurent Paris, Missonni Home og mange fler. Her kan kredittkortet bli godt brukt.

Klif 100 butikker og blant dem finner du CK, Duka, Emanuel Berg, Furla, Guess, Lacoste, Michael Kors. Populære og kjente spisesteder som The Cheesecake Factory gir deg muligheten til å ta en liten pause i kardio-øktene. Bor du sentralt er det enkelt å ta en pause i shoppingen. Legg fra deg alle posene, ta en liten pust og spis en avslappet lunch med noe godt i glasset. Her finner du hoteller som kan passe deg.

Spa for de rike og berømte

Er dere på jentetur og lyst å unne dere luksus og spa? Da bør du titte innom den verdenskjente klinikken Holistic Clinic i Warszawa. Her går de rike og berømte når de skal fikse litt på utseende eller bare unne seg litt luksus i hverdagen.

Les også om : Europas hotteste nattklubber

Bestill flybilletter her

Her bor du

I Warszawa kan du få luksus uten at det koster deg skjorta. Dette er bare noen av hotellene i toppklassen:

Hotel Bristol, A Luxury Collection Hotel

PicMonkey Collage1

Se flere bilder av dette luksuriøse hotellet her

Sofitel Warsaw Victoria

PicMonkey Collage2

Finn priser på hotellet her

InterContinental Warsaw

PicMonkey Collage3

Ser dette hotellet fristende ut kan du ta en titt på rom og priser her

Søk etter rimelig flybilletter og hoteller her

H15 Boutique

PicMonkey Collage4

Les mer om hotellet her

Du finner flere hoteller i Warszawa her

Spisesteder du er nødt om å prøve

Dette er restaurantene du må spise på om du drar til Warszawa. Uansett hvilke type mat og kjøkken du liker, kan vi garantere at du finner noe som faller deg i smak. Warszawas restauranter imponerer i variasjon, priser og smaker. Les også: Dette er de 10 beste restaurantene i verdenStary Dom: Her spiser du kanskje byen meste tatar. Ja- det du prøve når du er i Polen. Du finner stort utvalg på menyen, men vi anbefaler å prøve noen av Polens spesialiteter. Dom Polski. Navet betyr Det Polske huset og det representerer også menyen. Tradisjonell polsk mat på sitt beste. https://instagram.com/p/lPhmDTNQJr/ Aioli. Her får du fantastisk frokost og lunch. Velg en deilig frokost, tapas, fiskeretter, pasta, pizza eller burger. Enten du reiser alene eller om dere er en gjeng. Her finner alle noe på menyen. https://instagram.com/p/w2AvIKLYgH/ Dziurka od Klucza er et populært sted med masse god mat.  Anbefales!! https://instagram.com/p/6-QjVnQUHJ/ Amber room. Nydelig atmosfære og omgivelser. Fantastisk mat i en høyere prisklasse enn mange andre. Her spiser de rike og mektige i Polen. https://instagram.com/p/zGRxBnoRA1/ Rucola anbefales av folk fra Warszawa.

Kredens. Flere TripAdvisor anmeldelser kan skryte av god mat på dette artige stedet.

Søk og sammenlign priser på flybilletter til Warszawa.

Max coctail bar. Drømmestedet for drinker. Her kan du ønsker deg alt mellom himmel og jord. De lager det du føler for. Ellers er menyen full av eventyrlige drinker, cocktails som ikke ligner på noe du har sett i Norge før. Freshe råvarer og eksotiske frukt blir brukt til hver eneste cocktail og smaksløkene for seg en reise til hvite strender og sol. Et absolutt MUST! https://instagram.com/p/p1_YDpsGjm/

Les også : Her får du Europas billigste øl

Søk og sammenlign priser på flybilletter til Warszawa.

Żurawina:  Frokost, lunch eller middag? Kanskje en drink på mandagskvelden med live jazz musikk? Her får du alt.

TIPS:

Skal du gjøre som festglade lokale- drar du ut for en lett middag og vin på en av restaurantene ovenfor. Deretter tar du turen til Meta.Her tar du en shot eller to ( den koster 10 kr)  en pils på 0,5 ligger på rundt 15-20 kr så her blir du er klar for fest!

De serverer i tillegg superbillig nattmat som kan hjelpe på formen dagen derpå. Enten du skal ha varm-eller kaldretter, alle koster 9 zloty som tilsvarer ca 20 kr! Dette må jo bare prøves.

Les også: Dette er verdens kuleste steder å drikke

Søtt og godt.

To Smaki Warszawy. Er du i humøret for noe søtt, kan dette stedet anbefales. Nydelige kaker og desserter for alle kake-elskere.Rett og slett forførende desserter i alle former og smaker.

Slodki Slony. Sukkersøt kafé hvor du velger enten den salte eller søte menyen. Du skal godt gjøres å ikke bli fristet av utstillingsvinduet. Kaker, boller, kranser og kjeks i forskjellige farger spiller på alle våre sanser. Søk opp Slodkislony på Instagram så kan du se hvor mange som har blitt forført av de bedårende bakeverkene. https://instagram.com/p/tPbdbVh3lP/

Reisefeber? Da kan du lese dette:

Reis til landet med verdens beste iskrem

Dette er de nyeste hotellene i 2015

Bestill flybilletter her[adservice-comparison-feed]