Dette er nordmenns feriefavoritt

Rairay beach, Krabi Thailand. Foto: Getty Images

Det er flere grunner til hvorfor nordmenn velger Thailand om og om igjen. Frodige jungler, berømte strender, spektakulære dykkemuligheter og fantastisk mat tiltrekker mange nordmenn til eksotiske Thailand.

Ikke minst at alt er superbillig! November til slutten av februar er den beste tiden å reise til Thailand. Da er nemlig temperaturene mer behagelige og ligger ofte mellom 27 og 30 grader.

Her er 20 grunner til hvorfor vi elsker Thailand

1. Maten

Cuisine on the boat - Bangkok, Thailand

Maten er noe av det deiligste med Thailand. Landet kryr av rimelige restauranter og spennende kveldsmarkeder med boder fylt av deilige retter. Som tam, tom yum goong, pad thai, tom kha gai er bare noen av de deilige rettene du kan kose deg med når du besøker landet. Og vil du nyte den deilige maten hjemme også tilbys det thailandske kokkekurs på de fleste feriestedene. Om du vil smake på god mat i Bangkok, ryktes det at hotellet JW Marriott hotel er stedet å dra.

2. Bangkok

Bangkok, Thailand - September 27, 2015: Heavy traffic on Yaowarat Road passes below lit signs in the Chinatown district at dusk. Yaowarat has been the main center of Chinese culture in Bangkok for over 200 years.

Bangkok har tidligere vunnet kåringen over verdens mest populære storbyer, og det er vel kanskje ikke så rart. Det er her du finner det hektiske bylivet. Og det er her de fleste reiser til før de tar transport videre til de andre byene og øyene. Storbyen kan tilby alt en storby skal, men samtidig har den en helt unik asiatisk stemning. I gatene raser tuk-tukene av gårde mellom utallige markeder, templer, hoteller og kjøpesentre. Enten du vil oppleve festing i Khao San Road, utforske templer og Buddha-skulpturer, fråtse i thaimat på nattmarkedet eller prute deg gul og blå på gode og dårlige varer, Bangkok har noe for alle og enhver. I Bangkok kan du finne hoteller som dette med legendarisk utsikt. Hvis du vil få følelsen av en thailandsk grønn oase midt i storbyen er dette hotellet perfekt for deg.

3. Menneskene

Old women couple with their bikes outdoors

Det er ingen tvil om hvorfor Thailand blir kalt «smilets land». Thailendere er et generøst og høflig folk som tar imot turistene med åpne armer. Du blir møtt med smil, latter og høflige fraser, men det forventes at du som gjest i landet også skal være høflig tilbake. Her er de 10 beste hotellene i Phuket.

4. Patpong

Du kan handle lokale varer på nattmarkedet i Patpong, men området er kanskje mest kjent som Bangkoks «underholdningsdistrikt». Til tross for dette er det ikke bare sexkunder som besøker området, men nysgjerrige besøkende har gjort at stedet anses som en turistattraksjon. Området er på samme måte som Amsterdams Red Light District, verdt en titt. På dette hotellet i nærheten av det populære markedet kan du få hotellrom til under 500 kroner natta. Dette luksushotellet ligger også like i nærheten.

5. Ølen

Bangkok, Thailand - March 11, 2015: Night shot of caucasian young man and tourist walking amnd drinking in Khaosan Road. Man is drinking beer. Around and behind him are many tourists and backpackers.

Det finnes lite som er bedre enn å sitte på en strand i Thailand og nyte synet av solnedgangen med en Singha eller Chang i hånden. Thailand produserer flere ølmerker, men det er først og fremst de to som er mest kjent, og som vi liker å drikke i «smilets land». De 10 beste hotellene i Koh Samui.

6. Templene

Bagan, Myanmar - March 15, 2014: Novice Buddhist monks walking around the sacred Shwezigon Paya, one of Myanmar's most revered pagodas, in Nyaung U, Bagan, Myanmar (Burma).

Buddhistiske Thailand kryr av templer, og besøker du landet må du også besøke minst ett tempel. Er du i Bangkok bør det ene tempelet være «gryningstempelet» Wat Arun, som også er avbildet på 10 bhats-mynten. Det vakre tempeltårnet er dekket av små biter av fargerik kinesisk keramikk, og det er nettopp dette tårnet som er tempelets hovedattraksjon. Også tempelet Wat Pho bør ses når man besøker Bangkok, mest på grunn av Thailands største liggende Buddha-statue på hele 46 meter. På dette hotellet kan du få rom med utsikt til Wat Arun-tårnet.

7. Strendene

Thailand James Bond stone Island, Phang Nga

Den aller største grunnen til å reise til Thailand er landets fantastiske hvite strender. Her finner du noe for enhver smak. Kanskje vil du drikke drinker fra bøtter og danse hele natten under fullmånen på Had Rin-stranden på Koh Phangan, ligge i fred med en bok på den øde stranden på Koh Jum i Krabi eller la barna leke på familievennlige Kata i Phuket. Dette hotellet må du sjekke ut på Krabi.

8. Shoppingen

Young Caucasian Woman walking in Chianatown in Bangkok

Enten du er ute etter juggel eller skatter kan Thailands mange markeder gi deg unike shoppingopplevelser. Her gjelder det selvsagt å prute, og du bør begynne langt under det du kan strekke deg til. Hver dog klar over at «designervarene» som blir tilbudt deg på gatemarkedene ikke er ekte.  Noen markeder som kan anbefales er søndagsmarkedet i Tha Pae Gate i Chiang Mai, Chatuchak Weekend Market i Bangkok, Siam Square i Bangkok, Hua Hin Night Bazaar og Phuket Town Night Market. Men dette er bare en brøkdel av markedene i Thailand, og du vil garantert finne minst ett nesten uansett hvor du drar. Finn hoteller i Chiang Mai her.

9. Chiang Mai

Travel Thailand Buddhism religion - vintage retro effect filtered hipster style image of gold Buddha statues in Wat Phra That Doi Suthep, Chiang Mai, Thailand

Dersom du vil oppleve litt annet enn sol og bad kan du reise til Chiang Mai, den største byen i Nord-Thailand. Byen er full av kulturelle og historiske attraksjoner, og innenfor det som er igjen av de historiske bymurene finnes det mer enn 30 templer. Det mest kjente tempelet er  Wat Phrathat Doi Suthep som ligger på en fjelltopp 15 kilometer utenfor byen. Når du besøker byen er du heller ikke langt unna «Den gyldne triangel», et område som i utgangspunktet er kjent for sin store opiumsproduksjon, men som blir «markedsført» som samløpet av elvene Mekong og Ruak, og hvor du kan stå i Thailand og se både Laos og Burma.

Sist, men ikke minst, er det i Chiang Mai du skal kjøpe lokal kunst og håndverk fra på et av Thailands mest berømte nattmarkeder. Dersom du vil bruke litt ekstra på hotell bør du booke et rom her når du skal til Chiang Mai. Dette hotellet er litt rimeligere, men minst like lekkert. Mens dette designhostellet er hva du bør velge dersom du reiser på budsjett.

10. Karaoke

Asiatene elsker karaoke, og Thailendere er selvsagt ingen unntak. Så istedenfor å irritere seg over de falske røstene som gauler over høyttalerne på restauranten, er det bare å slenge seg med på karaokebølgen og synge av full hals. Vi kan garantere deg at du får det gøy! Har du sett dette fantastiske hotellet i Bangkok?

11. Dykking på Koh Tao

Scuba Diver on coral reef in clear blue water, Diving at South West Pinnacle on Koh Tao, Thailand

Skilpaddeøya, som er navnet på norsk, er en liten øy i Siambukten. Denne har færre turister enn sine «brødre» Koh Samui og Koh Pha Ngan, men dykkeentusiaster har virkelig fått øynene opp for den lille øya. Koh Tao har flere ganger vært å finne på lister over verdens vakreste øyer.  Her finnes 32 dykkeområder som kan nås med båt innen en halvtime og hvor du kan se vakre koraller, fargerike fisker, skilpadder. Er du veldig heldig spotter du kanskje en hvalhai. Her kan du bo i bungalows på stranden, på dette hotellet kan du få enkle rom til en billig penge og her kan du booke en luksusbambushytte med sjøen rett utenfor vinduet.

12. Ayutthaya

Sanphet Prasat Palace, Ancient City, Bangkok, Thailand

På 1700-tallet var Ayutthaya hovedstaden i Siam, det som i dag er kjent som Thailand, og en av verdens største byer. Byens ideelle beliggenhet mellom Kina, India og Malaysia gjorde den til Asias handelshovedstad, og handelsmenn fra hele verden reiste til Ayutthaya for å gjøre forretninger. Det ble det slutt på da burmeserne invaderte og brant ned mesteparten av byen til grunnen i 1767. I dag står det igjen få rester som gir inntrykk av hvordan byen en gang var, men det er absolutt verdt å få med seg disse. De fleste av disse er templer og palasser, ettersom disse var laget av stein, og ruinene står på UNESCOs verdensarvliste. Her kan du bo om du er ute etter litt mer luksus. Vil du ha rom med eget kjøkken kan du booke en leilighet her.

13. Prisnivået

thaijungel

Det er ikke til å stikke under en stol at prisnivået er svært behagelig for oss nordmenn i Thailand. Til tross for at turismen har eksplodert i landet koster en halvliter av det lokale ølet 10 kroner, enkel middag på en rimelig restaurant får du til under 20 kroner og en treretters for to personer koster rundt hundrelappen når prisene er midt på treet. Det skal likevel nevnes at som i alle land er det langt dyrere der turistene ferdes enn steder med mindre turisme. Dette er et veldig populært hotell i Phuket.

14. Festene

Bangkok, Thailand - February 8, 2016: Crowd and people posing beside lion dancers during the celebration of the chinese New Year at Yaowarat Road in Chinatown Bangkok Thailand

Er du en partyløve vil Thailand falle i smak. Her kan du være med på «beach parties» hvor du får cocktails fra bøtter, samtidig «raver» du under fullmånen eller sitter i sanden og betrakter en som kan kunsten av å sjonglere med flammer. Øya Kho Phangan er kjent for sine fullmånefester, som for øvrig også har blitt til halvmåne- og nymånefester. Hver måned danser mellom 10.000 og 30.000 under fullmånen på stranda Haad Riin. Naboøya Koh Samui er også en av Thailands beste partyøyer, men skal du feste her bør lommeboken være noe tykkere. Her er turistene velstående og drinkene dyrere. Vakre Koh Phi Phi kjent fra filmen «The Beach» har i virkeligheten nok barer til å teste en ny hver eneste kveld. Patong Beach i Phuket har fest for alle, enten du er ute etter billig øl, beach party eller en fancy cocktailbar.

15. Koh Racha

Boat on the clear water at Ko Racha Yai Island, Thailand.

Koh Racha Yai og Koh Racha Noi er to tvillingøyer som er kjent for sine hvite strender og krystallklare vann. Øyene har vært populære blant dykkere en stund, men flere og flere får opp øynene for Koh Racha som ligger rett utenfor Phuketkysten. Fra Ao Chalang og Rawai tar det kun 30 minutter med hurtigbåt til øyene, som gjør stedet til en perfekt destinasjon for de som vil rømme fra støy, mas og masseturisme i Phuket og Coral Island. Dette er det råeste hotellet på Koh Racha Yai og denne resorten er rimelig og lekker.

16. Koh Yao Yai and Koh Yao Noi

Footprints along beach island on Ko Yao Yai island, Thailand, Asia

Mellom Krabi og Phuket ligger to store øyer; Koh Yao Yai og Koh Yao Noi (yai betyr stor og noi betyr liten). Sistnevntes beboere er svært opptatte av å bevare sine tradisjonelle levesett, og Koh Yao Noi har fått internasjonal oppmerksomhet og mottatt priser for beboernes øko-vennlige tilbud om å ta imot overnattingsgjester i sine hjem. Øya har nesten ikke endret seg i løpet av de siste 20 årene og gir deg noe så sjeldent som mulighet til å tråkke utenfor sporet av masseturisme, men det er derfor ekstra viktig å respektere øyas natur og beboernes levesett. Hvis du ikke vil bo hjemme hos en av de lokale vil du få en sinnssyk hotellopplevelse her.

17. Det flytende markedet

thaimat

Det flytende markedet i Damnoen Saduak utenfor Bangkok har blitt en stor turistattraksjon, og er en av «turistfellene» som det faktisk er verdt å få med seg. Markedet fungerer på mange måter som et vanlig marked, men her foregår kjøp og salg fra trebåter overlasset med frukt og grønnsaker. Selger transporterer varene sine elvelangs slik at du kan kjøpe saftige frukter eller bare se på fra land. De fleste som reiser til markedet tar en dagsutflukt fra Bangkok, men ønsker du å overnatte her kan du bo i disse sjarmerende hyttene.

18. Hotellene

Lebua at State Tower

I Thailand finner du alt fra rimelige hoteller til luksushoteller. Velg fra boutiquehoteller, luksusvillaer, flotte sommerhytter til private leiligheter og bungalows. Enten du vil bo på et hotell med utsikt over glitrende bysilhuett, eller trekke deg tilbake fra det hektiske bylivet og bo i en trehytte midt på vannet. Sri Panwa i Phuket er perfekt for deg som vil ha en avslappende ferie, eller Lebua at State Tower, Bangkok. Her er de aller beste hotellene i Thailand.

19. Hin Daeng

Khao Dang view point, Sam Roi Yod national park near Hua Hin, Thailand

Nok et sted for dykkeentusiasten. Her er det stor sannsynlighet for å se både djevelrokker og hvalhai. Øya som stikker opp av havoverflaten kan kanskje virke liten, men er faktisk et lite paradis under vann. Har du øynene åpne kan du se liv som ikke finnes noe annet sted i landet. Thailands topp 10 hoteller.

20. Koh Chang

Tourists enjoying at White sand beach, surrounded by palm trees in Koh Chang's west coast, Thailand

Dette er Thailands nest største øy, og det finnes fremdeles mange øde strender her. Koh Chang har i tillegg til paradisstrender et rikt plante- og dyreliv, hvor du kan oppleve både elefanter, eksotiske fugler og slanger. Snorkling og dykking er også populært blant besøkende. På kveldene samles man på stranden, gjerne på puter rett på sanden mens man nyter en iskald øl under stjernehimmelen. Koh Chang har som flere andre øyer i Thailand blitt svært populært blant turistene, så reis til Koh Chang før det er «for sent». Øya har ikke de største femstjerners hotellene som du finner mange andre steder i Thailand, men vi kan garantere at du vil kose deg her. Og dette stedet passer for de fleste.  

Les også:

En guide til vakre Thailand

De 12 stedene du bør bo på i Thailand

De 9 beste hotellene i Bangkok