Dette er Norges 25 beste hoteller i 2019

Hotell Frøya ytterst på trøndelagskysten er en favoritt hos Nettavisen-leseren.

Hotell Frøya er Norges beste hotell.

Norge byr på mange flotte hoteller, og i den anledning har vi bedt våre lesere om å nominere det hotellet de mener er best i Norge. Deretter laget vi en avstemning basert på de hotellene som fikk flest nominasjoner.

Etter nesten to tusen stemmer har vi samlet de 25 hotellene i Norge med flest stemmer. I år er det flere nye hoteller med på listen, deriblant de som havner på topp 3-listen; Hotell Frøya på Frøya, Clarion Collection Hotel Grand Olav i Trondheim og Thon Hotel Storo i Oslo. Les også: Dette er Norges beste hotell i 2018

1. Hotell Frøya

På førsteplass finner vi Hotell Frøya – et hjemmekoselig hotell, som ligger i tettstedet Sistranda på Frøya, 2,5 timer kjøretur unna Trondheim. Hotellets skybar har blitt en suksess med sin herlige utsikt over sjøen. Det har kostet hotellet 18 millioner kroner å bygge ut den ekstra etasjen, som har etter den offisielle åpningen i 2018, fått positive tilbakemeldinger som «man skulle tro at man var i New York». Restauranten og baren serverer lokal sjømat og spesialiteter. Skulle du trenge litt ekstra luksus, kan du booke spa-og velværebehandlinger i deres velværeavdeling.

Galleribilde av overnattingsstedet

2. Clarion Collection Grand Olav, Trondheim

Det er mange musikere som har bodd her – og hotellet bærer tydelig preg av det. Konserthuset Olavshallen har gitt hotellet kallenavnet «Backstage», fordi du kan gå direkte fra hallen til hotellet. Her har artister som Mia Gundersen, Pavarotti, Postgirobygget og Åge Alexandersen, overnattet.

3. Thon Hotel Storo, Oslo

Kjent for sine store konferanselokaler, er dette et ypperlig valg om du skal arrangere en konferanse i hovedstaden. Hotellet ligger ved Nydalen-og Storo-området, og har rask tilgang til kollektiv trafikk inn til sentrum. Naturopplevelser er rett utenfor hotelldørene, i lag med kino, kafeer og shoppingsenteret Storo Storsenter.

4. Hotel Ullensvang, Hardanger

Finn roen på historiske Hotel Ullensvang, som ligger rundt den naturfine Hardanger. Dette er et godt utgangpunkt for deg som skal på utflukter til Trolltunga og Dronningstien. På hotellet kan du både spille bowling, bade og spille squash. Det barnevennlige bassenget, eget ballrom og strand rett utenfor hotelldøren, gjør at du kan nyte hotellet med hele familien.

5. The Thief, Oslo

Stordalens luksushotell ligger ved sjøkanten på Tjuvholmen, og er fordelt på 116 hotellrom – rett ved det velkjente Astrup Fearnley Museet. På The Thief har du en rekke aktiviteter å velge mellom dersom du ikke ønsker å forlate hotellet. Blant annet kan man bestille seg en velfortjent massasjetime på hotellets spa, spise middag på The Thief 360 eller ta deg en joggetur på hotellets treningssenter. Fra hotellet er det noen få meter til Akerbrygge, med gode shoppingmuligheter og fine restauranter i nærheten.

6. Kleivstua, Sundvollen, Buskerud

Omtrent 40 minutters kjøretur fra Oslo, finner du denne hotellperlen, bortgjemt midt i en oase av et frodig naturlandskap. Kleivstua består av hele 18 hus med totalt 42 værelser, hvor mange av rommene har utsikt over Steinsfjorden. Hotellet gir et herlig innblikk i tradisjonell, norsk kultur. I området er det tilgang til sykling-og turområder, samtidig som Tyrifjord Golfklubb er kun 4 km fra Kleivstua.

7. Clarion Hotel & Congress Trondheim og Hotel Norge By Scandic, Bergen (delt plass)

Mens Clarion Hotel & Congress er et av Norges største kongresshotell i Trondheim, er Hotel Norge By Scandic i Bergen et mer familie-og dyrevennlig alternativ. Likt for begge er at arkitektur, moderne design og spennende matkonsepter er fremtredene. Disse to hotellene er det verdt å sjekke ut!

8. Støtvig Hotel, Rygge

Hotellets eiere har brukt over 300 millioner på stedet, og det synes for å si det mildt. Støtvig Hotel kan skilte med egen bowlinghall, kino og eget spa med innendørs-og utendørs svømmebasseng.

9.Thon Hotel Lofoten

Midt i hjertet av Svolvær kan du nyte det vakre naturlandskapet som Lofoten er kjent for og mye mer. Hotellet tilbyr gratis frokostbuffé og har inkludert internett på hele hotellet. Hvem vil vel ikke nyte denne herlige utsikten?

10.Thon Hotel Bristol, Oslo

Oslos ikoniske hotell er rik på historie og sjarm. Bristol ligger midt i sentrum og har kort gangavstand til byens severdigheter, shopping og restauranter. Det er gratis frokost til alle deres gjester. Om du ikke vil overnatte her, er det likevel verdt turen kun for å bestille seg en kopp kaffe og et kakestykke.

11. Solstrand Hotel & bad, Osøyro, Hordaland

Alle rommene på hotellet har individuell innredning med utsikten over fjorden. På Solstrand Hotel & bad får du nyte eget spa-anlegg med tre badstuer, innedørs-og utendørsbasseng, samt kan du bestille deg massasjetime for total avslapning.

12. Scandic Nidelven, Trondheim

Bortsett fra å ha en sentral beliggenhet, har Scandic Nidelven andre grunner for å skryte; her får du nemlig servert Norges beste hotellfrokost! Hotellet har vunnet tittelen «Norges beste hotellfrokost» hele 12 ganger av den anerkjente konkurransen Twinings Best Breakfast – og frokosten får du inkludert under hotelloppholdet!

13. Thon Hotel Rosenkrantz, Oslo

Få meter fra Hotel Bristol finner du Thon Hotel Rosenkrantz – kun to minutters gange fra Oslos shoppinggate, Karl Johan. He får du servert varm og kald frokostbuffé inkludert i hotellprisen, samt gratis wi-fi.

14. Radisson Blu Hotel Trondheim

Skal du på forretningsreise til Trondheim eller benytte et hotell i forbindelse med flyreiser, er dette et flott hotell å velge da Radisson Blu Hotel Trondheim ligger ved terminalbygningen på Trondheim Lufthavn Værners, mens Værnes stasjon ligger 50 meter unna. Noen av rommene har fantastsisk utsikt over Trondheimsfjorden. Trondheim sentrum ligger tretti minutters kjøretur unna.

15. Dalen Hotel, Dalen, Telemark

«Spøkelseshotellet»  ligger idyllisk til i enden av Telemarkskanalen og har en stor vakker park som er perfekt for de som vil arrangere bryllup eller større selskaper. Dette er et historisk hotell som åpnet i 1894 med mye sjarm. Er dette Norges skumleste hotell? Les mer om det her.

16.Thon Hotel Opera, Oslo

17. Scandic Bakklandet, Trondheim

18. Farris Bad (Larvik), Hotell Britannia (Trondheim), Clarion Collection Hotel Hammer (Lillehammer), Fru Haugans Hotel (Mosjøen)

19. Scandic Hell, Stjørdal, Trøndelag

20. Quality Hotel Augustin (Trondheim) og Grand Hotel Oslo

21.Scandic SeiletScandic LerkendalHotel Union Geiranger, Hotel Union Øye, Comfort Hotel Union Brygge (Drammen), Røros Hotell og Juvet Landskapshotell (Norddal)

22. Scandic Ørnen (Bergen),Clarion Hotel The Edge, Storfjord Hotel (Skodje, Møre og Romsdal)

23. Walaker Hotel (Luster, Sogn og Fjordane)

24. Soria Moria Hotel (Oslo), Thon Hotel Europa (Oslo) og Hotel Utsikten (Geiranger)

25.Nermo Hotell


Her er de tidligere kåringene: