Her får du den beste sykkelferien i Europa

Er du en av de som liker å være i fysisk aktivitet selv om du er på ferie? Den mest populære ferieaktiviteten de siste årene nå har vært å ta med seg sykkelen på ferie.

Med en sykkel beveger du deg over store områder hver dag, og du får dermed med deg mye landskapet og kulturen i det landet du er i. Om du velger å sykle fra sted til sted, eller i et spesielt område med fast bosted er helt opp til deg. Du vil få noen fine opplevelser uansett. Vi har funnet frem noen fantastiske plasser som sørger for at din feriebolig har en perfekt beliggenhet for sykling, enten du vil finne hemmelige perler eller er på jakt etter sykkelstier for en mer seriøs trening.

Prøv vår flysøkemotor for å finne flyturen som passer for deg.

Sykkel får du som regel leid i de forskjellige landene om du ønsker det, men om du foretrekker å bruke din egen er det greit å sende den som spesialbagasje på flyet. Vi anbefaler også at du tar med din egen hjelm da det er vanskelig å vite hva den du eventuelt låner har vært ute for.

Italienske sykkelferier

Italia har noen av de fineste sykkelstiene i Europa, og da spesielt Toscana. Italienske sykkelferier er helt fantastiske, og med imponerende steder fra både romerske og renessanse-perider, idyllisk landskap og ikke minst utrolig god mat og vin.

Her er steder du burde bo under en sykkelferie i Italia:

Toscana – Hotel Salus Terme

Finale Ligure – Hotel Palazzo Vescoville

Perugia – Brufani Palace Hotel – A Sina Hotel

Verona – Hotel Bolonga

Siena – Hotel Villa Scacciapensieri

LES OGSÅ: 20 grunner til å reise til Italia

Sykkelferie i Spania

Når du er på en sykkelferie i Spania kan vi garantere deg at du vil oppleve noe nytt hver eneste dag. Her har du alt fra vingårder og vakre strender, enestående nasjonalparker og selvfølgelig tradisjonelle Tavernas. Å reise på sykkelferie hit er noe du fint kan gjøre hele året, men siden det kan være ganske varmt på sommeren anbefaler vi å ta det på høsten.

Her burde du bo for å finne sykkelstiene i Spania:

Costa del Sol – Melia Costa Del Sol

Iznájar – Hotel Carlos Astorga

Jávea – Aparthotel Pinosol

Seville – Fernando III

Denia – Denia Marriott

LES OGSÅ: Spania i objektivet

Sykkelferie i Irland

Irland er kjent for sine svingete veier og det dynamiske og kuperte landskapet sitt. På Emerald Isle får alle syklister en følelse av glede fordi at variasjonene i landskapet er så store. Om du vil gjøre ferien og sykkelturen ekstra avslappet kan du ta en tur innom en av de mange pubene du finner i de tradisjonelle landsbyene.

Her bør du holde til i Irland:

County Kerry – Ballygarry House Hotel & Spa

Dublin – The Gresham Hotel

Mallow – Longueville House

Les vår guide om Irland: 20 grunner til å reise til Irland

Sykkelferie i Frankrike

Dette er verdens mest populære land å reise på sykkelferie i. Her kan du finne alt fra koselige sykkelstier for familien, til de bratte og utfordrende etappene i alpene som sykles i Tour de France.

Her bor du på en sykkelferie i Frankrike:

Gordes – La Bastide de Gordes Hotel & Spa

Cannes – 3.14 Hotel

Nice – B4 Nice Park

Perpignan – Suite Novotel Perpignan Centre

Sykkelferie i København

Ved å leie en sykkel har du enkel tilgang til transport, uten at det koster skjorta. I tillegg får du en gylden mulighet til å oppleve byen på lik linje med de lokale. København er nok den største konkurrenten til Amsterdam når det kommer til befolkningens bruk av sykkel. Menn i dress, kvinner i kjoler, høye hæler, barn og ungdom – ja så og si alle sykler uansett hva de skal. Danskene tar sykkelferden til nye høyder og har bygget 28 veier som kun skal brukes av syklister fra forstendene og inn til sentrum.Synkroniserte lyskryss, fotstøtter ved lyskryssene, LED-merking og trykkluftstasjoner skal sikre at sykkeltrafikken flyter. Målet er å få enda flere pendlere til å velge tohjulingen fremfor bilen. Oransj supervei Biltrafikken har faktisk sunket med 10 % og sykling har økt med hele 20% den siste tiden. Dette vil si at hele 41% av befolkningen bruker sykkel som fremkomstmiddel til jobb, til skolen eller for å handle. Dette bidrar til at hele byen er med på en grønn tankegang og er opptatt av miljøet. Har du sett Cykelslangen? Den oransje supersykkelveien gjør det nå enklere for alle syklister å krysse kanalene og hovedveiene. I tillegg er dette dansk design på sitt beste og bidrar til at byen struktur og moderne arkitektur opprettholdes. Strandvejen er en populær destinasjon for både kjørende og syklende. Hellerup: På sykkelturen sykler du rett forbi forretningene der de ligger på rekke og rad langs Strandvejen, og 100 meter fra Strandvejen finner du shoppingsenteret Waterfront. Ta Standvejen fra København til Klampenborg – den er bare 7,5 km lang.

Her bor du på sykkelferie i København:

Skt. Petri

Du finner verdens beste hoteller på Laurel Nights.