Her ble «Barbie» spilt inn

Ta en nærmere titt på kulissene som dannet den fantasifulle verdenen til Barbie og hennes eventyr.

Filmstjernene Margot Robbie og Ryan Gosling på settet av Barbie-filmen. Foto: AP

Bak kulissene i Barbie-filmen finner vi en fantasifull leketøyverden som ser helt annerledes ut enn virkeligheten. Selv om de fleste stedene ikke er tilgjengelige for oss vanlige mennesker, er det én viktig lokasjon som du faktisk kan besøke selv.

Hvis du drømmer om å leve som en Barbie-jente i hennes verden, er det også andre spennende alternativer for å få den komplette «livet i plastikk» opplevelsen.

Filmet mest i Storbritannia

Selv om Barbie er amerikansk (og faktisk kommer fra Wisconsin), ble mesteparten av Barbie-filmen faktisk filmet i Storbritannia ved Warner Bros. Studios i Leavesden, England. Det var der Barbie sin verden, inkludert Dreamhouse, ble skapt etter design av produksjonsdesigner Sarah Greenwood og scenograf Katie Spencer. De to fortalte i Architectural Digest at de ble inspirert av design fra midten av århundret i Palm Springs.

Her kan du se Margot vise frem Barbies drømmehus:

Verken hun eller Spencer hadde noen gang hatt en Barbie før, så de bestilte en Dreamhouse fra Amazon for å studere den. De justerte rommene til å være 23 prosent mindre enn menneskelig størrelse for settet, noe som ga en merkelig effekt der skuespillerne virket store i rommet, men små generelt sett.

Her finner du hotellet i nærheten av Warner Bros Studios, Leavesden i England

Hoteller i nærheten av Venice Skate Park finner du her

Venice Beach i Los Angeles

I juni 2022 tok internett fyr da bilder av Margot Robbie og Ryan Gosling som filmet Barbie iført matchende neonantrekk og rulleskøyter ble publisert. Disse bildene ble tatt på Venice Beach, som gjør det til et Barbie-innspillingssted du faktisk kan besøke.

Finn inspirasjon og les vår guide til Los Angeles her!

Livlig, eklektisk og ikonisk – Opplev Venice Beach, Los Angeles’ berømte stranddestinasjon. Foto: getty

Venice Beach er en velkjent og livlig stranddestinasjon i Los Angeles, California. Området er kjent for sin eklektiske atmosfære, boardwalk med gateartister og butikker, skatepark og kunstneriske miljø. Det er et populært sted både for lokalbefolkningen og turister som ønsker å oppleve den unike kulturen og strandlivet.

Se Margot Robbie og Ryan Gosling i matchende rulleskøyte-antrekk på Venice Beach under innspillingen:

Bo som Barbie

Filmen ble altså ikke filmet i det berømte «Barbiehuset» i Malibu, USA. Dette huset har alt en Barbie kan ønske seg, inkludert et blinkende dansegulv, en bar og et gigantisk basseng.

Du har faktisk muligheten til å booke en overnatting i Barbiehuset, da det nå er tilgjengelig på Airbnb, med Ken som vert.

Les også: Nå får du muligheten å bo i det ikoniske «Barbie»-huset

Frister det heller å bo som Barbie på et glamorøs, rosa hotell? Vi har samlet noen favoritter her:

Bo som Barbie: Opplev luksus og glamour på de rosa hotellene

For reisende som vokste opp med den ikoniske Barbie, vil det være mulig å vekke den nostalgiske opplevelsen til liv.

Følg Reisetips på Instagram for mer inspirasjon og reisefeber:

Kilder: Conde Nast Traveller, Cosmopolitan, AI, Architectural Digest