Manchester har mye å være stolt av

England har mye mer å by på enn den hektiske motemetropolen London. Nordmenn assosierer Manchester med fotball og øl, men byen har også mye annet å være stolt av. Et yrende restaurantliv, flott arkitektur, gode shoppingmuligheter, et livlig natteliv og kulturelle opplevelser mangler det ikke på. Dette er hva du må oppleve i Manchester, byen som ligger nordvest for England:  

Du må selvfølgelig se fotballkamp

https://instagram.com/p/7CLEKQIhSY/ Old Trafford er hjembanen til den engelske fotballklubben Manchester United, og ligger i Trafford i Stor-Manchester. Om du er en Manchester United-fan eller bare en nysgjerrig sportsentusiast , ja da bør du ta turen innom hit. Hos United får du på de billigste billettene en mulighet til å møte en tidligere United-legende, middag (2 retter), program til kampen, drikke (champagne når du kommer) samt en kampgave. På de aller gjeveste kampene går prisen opp, men da er det også inkludert fri bar. Det koster fra 900 kroner per billett, men husk at de aller gjeveste kampene går fort. Du kan bestille her. Ta tog fra Manchester Piccadilly stasjon, eller lei en bil! Her får du billigst og best leiebil. Er du heller en Manchester City-fan? Manchester City har også sine kamppakker på hjembanen Etihad Stadium. Hos City er de billigste pakkene kun inkludert kampprogram og en egen pub/bar, men med meget gode billetter. Du kan bestille dem her. Fly booker du til Manchester. Det er mange flyselskaper som flyr direkte dit. Sjekk flypriser her. Hotell:The Midland – et ikonisk hotell midt i Manchester med en svært hyggelig bar. Se nærmere på det her.

..og drikke øl

https://instagram.com/p/34Oz1qttvr/ Skal du drikke gode drinker går du på Epernay – en fantastisk champagne-og cocktailbar i sentrum. Her får du over 100 champagnedrinker å velge mellom! Vil du derimot slå deg ned med en halvliter, ja da er Brewdog-baren perfekt for de ølglade. Hva med å oppleve noe annerledes? Ta en tur innom Hula Tiki Lounge for herlige, forfriskende drinker i alle regnbuens farger. Dette er er også et av Manchesters mest populære nattklubber! Les også: En av Europas vakreste byer

Også noe for de kunst-og kulturglade

https://instagram.com/p/SQz3l0xC5e/ Manchester har også mye å tilby for de som vil oppleve kunst og kultur. På Currier Museum of Art får du unne deg med amerikanske og engelske malerier, fotografier og skulpturer fra kunstnere som Picasso, Monet, og Wyeth. Vil du få med deg teater eller ballett,  er Palace theatre en ren opplevelse. Dette er en liten, koselig teater med plass til 800 seter. Få med deg «The Johnny Cash Roadshow» eller «The Bodyguard» i desember! Les også: Topp 10 London

Shop på to av verdens største shoppingsentre

https://instagram.com/p/4uORHRPrwl/ Manchester har mange gode shoppingmuligheter med to av europas største shoppingsentre. Arndale er på 130 000 kvadratmeter og har rundt 200 butikker. Like sør for sentrum finner du The Trafford Centre, med hele 280 butikker med over 40 forskjellige restauranter og barer. Du må nok sette av tid for å få den beste shoppingopplevelsen, så hvorfor ikke booke et hotell i sentrum?

Her bor du best

Skal du oppleve det beste av Manchester, er det smartest å bo i sentrum, i nærheten av der det skjer. Sjekk flere hoteller i sentrum her.

Britannia Hotel

Britannia Hotel ligger 10 unna Manchester Picadilly Railway Station i nydelige omgivelser. Hotellet har egen nattklubb, 2 restauranter og 2 barer/lounger. Les mer om hotellet her.Les også: London-hotellene som skriker luksus

Hotel Gotham

Dette hotellet er en blanding av Great Gatsby møter Grand Budapest, fordelt på 60 rom som vil ta pusten fra deg. Et perfekt hotell med fantastisk beliggenhet, i Market Street og i nærheten av Manchester kunstgalleri. Sjekk ut hotellet her.

Full fest og moro

https://instagram.com/p/6xvonskLRt/ Manchester er også en perfekt arena for et livlig nattliv. Sakura er et populært utested blant studenter, som tydelig har fått sin inspirasjon fra Tokyo. Her spilles det alt fra dance, pop, funk og housemusikk. Bijou er et annet utested utenom det vanlige. Her henger de rike og berømte, og ryktene sier at fotballspillerne blir ofte sett danse til husets R&B og funky house. Suede er Manchesters største VIP-klubb fullstappa med gjester som danser til de beste hitsene innen Hip hop og R&B.  

Slik kommer du deg til Manchester

Det flyr direkteruter med Norwegian og Ryanair til Manchester på 2 timer fra Oslo. Sjekk flybilletter her. Reiser du først til London, kan du ta tog videre fra London Euston stasjon til Manchester Piccadilly stasjon, som tar omtrent 2 timer. Les også: Dette er Londons hotteste områder

Visste du dette?

Manchester er opprinnelig en keltisk by som forsvant da kelterne kom, og som senere ble et markedssted. Byen vokste først da tekstilhandelen og fabrikkene kom på 1600-tallet. I starten avhengig av andre byer for å eksportere, men etter hvert med egen havn. Noe som blant annet gikk utover nabobyen, Liverpool. Manchester fikk likevel ikke sin første MP før i 1832, men hadde en nærmest eksplosiv vekst med den industrielle revolusjonen.