Bydeler i London: Guide til Londons hotteste områder

London er vår favorittby for korte ferieturer. Her er to områder du ikke bør overse.

Områder i London
London har mange spennende områder å utforske. Foto: getty

Det er mange populære områder i London. De fleste turister liker å gå fra Piccadilly Circus til Oxford Circus og ned Oxford Street til Marble Arch når de besøker London. I dette området er det to spesielle avstikkere – en til høyre og en til venstre fra Regent Street – som virkelig er verdt å sjekke ut.

Ta en titt på vår guide til to av Londons kuleste områder.

De beste bydelene i London

London er en populær storbyferie som lokker med shopping, de beste severdighetene, masse kultur og afternoon tea. I storbyen er det stadig noe nytt å utforske og oppleve, men hvor er det du egentlig burde tilbringe tiden din?

Mayfair

La oss starte med Mayfair, området vest for Regent Street. Mellom Oxford Street og Piccadilly (som ender på Piccadilly Circus) i nord og sør, og norske Regent Street i øst, ligger dette området rett øst for Hyde Park. Mayfair er kjent som et av de mest sentrale og luksuriøse stedene i London, men mange undervurderer det. Her finner du eksklusive hoteller, luksuriøse butikker og førsteklasses restauranter.

Gaten Savile Row er kjent for skreddersydde klær, og den eksklusive handlegaten New Bond Street og en rekke designerbutikker som Louis Vuitton, Hermès, Stella McCartney og mange flere.

Hvor kan du spise?

Når det gjelder spisesteder i dette området, er det utallige gode valgmuligheter. Et av våre beste tips er den trendy og velsmakende Hakkasan. Princess Gardens er også en fantastisk kinesisk restaurant å besøke. For en eksklusiv lunsjopplevelse, prøv å sikre deg et bord på Alain Ducasse at the Dorchester (som også serverer strålende middager). Corrigan’s Mayfair er et godt valg for britisk mat av høy kvalitet.

Kai Mayfair, en kinesisk restaurant, har til og med en Michelin-stjerne. Mens de fleste av disse restaurantene kan være kostbare, er de virkelig verdt det.

Topp 10 romantiske hotell i London

Det er alltid ekstra hyggelig med en kjærestetur og London er en perfekt destinasjon for dette. Her er 10 romatiske hotellforslag.

Hvor kan du drikke?

Hvis du vil på bar så gå til The Connaught på Carlos Place. De to barene der: Coburg og Connaught er to av de aller beste i London. Sjekk også champagnearen Claridge’s Bar.

Hvor bør du bo?

Det er svært mange veldig gode hoteller i Mayfair. Mange av dem koster svært mye også.

Ett av Londons aller beste hoteller ligger i Mayfair – The Connaught – men prisen for det hotellet er virkelig høy. Vår anbefaling? Sjekk ut The Athanaeum. Strålende hotell med spa-avdeling og virkelig fin beliggenhet, kun ni minutters gange fra Buckingham Palace.

Claridge’s og The Dorchester er også to meget gode hotellvalg. Rimelige hoteller må du lete etter et annet sted.

Ute etter flere luksushoteller? Her finner du hotellisten med de aller beste i London.

På The Connaught får du gode drinker og stemning. Foto: Hotels

Soho

Øst for Regent Street har dette området gjennomgått en bemerkelsesverdig forandring. Tidligere kjent som et sted å unngå sent på kvelden, er det nå en perle med sjarmerende kafeer, flotte puber, unike butikker og noen fantastiske hoteller.

Carnaby Street er et must-see, men dessverre går mange nordmenn forbi denne sjarmerende gaten på vei fra Piccadilly Circus til Oxford Street, og går dermed glipp av mye. En fredag ettermiddag i Soho er virkelig noe å anbefale.

Carnaby Street har sko og klær (Sherry’s London, BOSS Store, Diesel m.fl), ellers kan du finne mange små og interessante butikker i nesten alle sidegater.

Hvor kan du spise?

Hvis du er glad i tapas, bør du besøke Barrafina. The Seafood Bar er kjent for sine deilige østers, og hos Rudy’s Pizza kan du nyte en autentisk napolitansk pizza.

BAO Soho er det perfekte stedet for deilige koreanske retter, og de har mottatt Michelin Bib Gourmand-utmerkelsen i mange år.

Londons beste restauranter

Mange spisesteder i London er ikke alle gode. Unngå turistfellene med vår guide.

Hvor skal du drikke?

The Blues Bar (20 Kingly Street) er for deg som liker blues og drikke. Le Bar Americain er også et godt valg for forfriskende drinker i et herlig lokale. Du finner nok flere koselige barer i området – ta deg en tur og utforsk gatene.

Hvor bør du bo?

Det er ikke alt for mange hoteller i det lille området Soho, men har du råd bør du velge det som er det kuleste hotellet i byen – The Soho Hotel. En luksusperle er Hazlitt’s Hotel

Her er 10 luksushoteller i London du virkelig bør vurdere.

Nettavisens hotelltjeneste Laurel Nights har plukket ut 10 av de beste hotellene i byen.

1. The Soho Hotel

Områder i London

Dette er kjendisenes førstevalg i London. I hvert fall de kjendisene som sorterer under kule i Wikipedia. En opplevelse i 96 individuelt designede rom. Refuel-baren er så hip at du skal være glad at du bor på hotellet for å komme inn.

Her finner du hotellet

2. St. Pancras Renaissance London Hotel

Områder i London

Vakkert plassert i hjertet av det revitaliserende Kings Cross- området, finner du en strålende bygning som ble utformet som et jernbanehotell i 1873 av den berømte arkitekten George Gilbert Scott.

Her finner du hotellet

3. The Athenaeum

Områder i London

Strålende luksushotell med spa-avdeling og virkelig fin beliggenhet, kun 9 minutters gange fra Buckingham Palace. Helt fantastiske rom med flott utsikt og Nespresso-maskin. I tillegg til utsøkt mat, en kafé som serverer ettermiddags-te og en whisky bar med 300 varianter.

Her finner du hotellet

4. The Savoy

Områder i London

En London-klassiker som nye øyne kan se på svært positivt. Et eksklusivt og fint hotell som leverer på alle flater. Det er en grunn til at dette er en såkalt institusjon.

Her finner du hotellet

5. 51 Buckingham Gate

Områder i London

Et arkitektonisk mesterverk med gjennomført, førsteklasses service og strålende rom. Her kan hele familien leve i luksus eller man kan ta en pause fra en hard og stressende hverdag. En klassiker av et hotell hvor de virkelig store internasjonale politikere og statsmenn har bodd.

Her finner du hotellet

6. Bulgari Hotel & Residences

Områder i London

Høy standard er bare fornavnet. Standarden er så høy her at det kan være vanskelig å velge noe annet senere. Nærmest perfekt som hotell, og et valg du bør ta om du har pengene. Som ikke alle har.

Her finner du hotellet

7. Hotel 41

Områder i London

Perfeksjon i et byhotell. Her har du 30 unike rom, personlig butler, dobbelt så mange ansatte som gjester og en strålende plassering. Ved innsjekkingen får du fritt valg av deres champagner, og skulle du ønske å spise på hotellet er valgene rett og slett utsøkte.

Her finner du hotellet

8. The Dorchester Hotel

Områder i London

Dorchester er et fantastisk hotell som lever opp til forventningene. Elegant, komfortabelt, og en utmerket service. Hotellet har fått anmelder som «feilfri», «perfekt på alle måter» og «luksus på sitt beste» av Tripadvisors anmeldere.

Her finner du hotellet

9. The Halkin by COMO

Områder i London

Moderne design av høy klasse i svært sentral plassering. Hotellet ble åpnet i 1991 og la grunnlaget for COMO-kjedens luksus-suksess. Herlig upretensiøst samtidig som hotellet har førsteklasses service. Strålende restaurant og en veldig god bar. Et familievennlig luksusvalg.

Her finner du hotellet

10. 45 Park Lane

Områder i London

5-stjerners hotellet er omtalt som «the best place to stay in London» av flere anmeldere. Du får en førsteklasses service i et hotell med imponerende moderne design, interiør og lokaler. Ta noen drinker ved hotellbaren eller spis en romantisk middag med din kjære på hotellets restaurant.

Her finner du hotellet

Du finner flere luksushoteller i London her


De 10 beste hotellene i London

Her bor du best i nærheten av Londons beste severdigheter, shoppinggater og spisesteder.