Bydeler i London: Guide til Londons hotteste områder

London er vår absolutte favorittby for korte ferieturer, og dessverre finnes det nydelige områder i London som turister overser. Vi har laget denne guiden til Londons hotteste bydeler slik at du ikke skal gå glipp av noe av det beste London har å by på. De fleste nordmenn beveger seg i området fra Piccadilly Circus, opp til Oxford Circus – ned Oxford Street til Marble March ved et Londonbesøk. Fra dette området er det spesielt to avstikkere som er vel verdt å ta – en til høyre og en til venstre fra Regent Street.

Mayfair

Vi begynner med området vest for Regent Street – Mayfair. Rett øst for Hyde Park ligger området mellom Oxford Street og Piccadilly (veien som ender opp på Piccadilly Circus) i nord og sør, og norske Regent Street i øst med Hyde Park vest for området. Det er kanskje det mest sentrale området i hele London, men mange bruker ikke lang nok tid på området. Mayfair er et luksusområdet med svært fine hoteller, luksusbutikker og virkelig gode spisesteder. 

Abercrombie & Fitch ligger i dette området, det samme gjør skreddergaten Saville Row, luksusgaten New Bond Street og alle designerne du kan tenke deg (Louis Vitton, Hermes, Stella McCartney osv.). Her finner du også Victoria’s Secret i London.

Hvor kan du spise?

Skal du spise i dette området er det veldig mange gode valg, men vårt beste tips er nok kule – og smakfulle – Hakkasan. Den meget gode kinesiske restauranten Princess Gardens er også et meget godt valg. Hvis du er ute etter en lunsj bør du prøve å få plass på La Petite Maison eller på Alain Ducasse at the Dorchester (også strålende for middag). Britisk mat får du på Corrigan’s Mayfair – av klasse. Den kinesiske restauranten Kay Mayfair har også stjerne i Michelinguiden. De fleste restaurantene koster en god del her, men er virkelig verdt det.  

Hvor kan du drikke?

The Guinea Grill er puben/litt mer avslappet spisested (30 Bruton Place), og hvis du vil på bar så gå til The Connaught på Carlos Place. De to barene der: Coburg og Connaught er to av de aller beste i London. Marlborough Head er en fin pub som ligger i en sidegate ned fra Oxford Street, og er et supert hvilested om man går der på handletur.

Les også: De beste og kuleste barene i verden

Claridge

Hvor bør du bo?

Det er svært mange veldig gode hoteller i Mayfair. Mange av dem koster svært mye også (du trodde vel ikke The Ritz var gratis?). Ett av Londons aller beste hoteller ligger i Mayfair – The Connaught – men prisen for det hotellet er virkelig høy. Vår anbefaling? Sjekk ut The Athanaeum. Strålende hotell med spa-avdeling og virkelig fin beliggenhet, kun 9 minutters gange fra Buckingham Palace. Helt fantastiske rom med flott utsikt og Nespresso-maskin. I tillegg til utsøkt mat, en kafé som serverer ettermiddags-te og en whisky bar med 300 varianter. Claridge’s og The Dorchester er også to meget gode hotellvalg. Rimelige hoteller må du lete etter et annet sted.

Ute etter flere luksushoteller? Her finner du hotellisten med de aller beste i London.

Soho

Øst for Regent Street er området som en gang i tiden var strøket du ikke gikk frivillig til sent på kvelden. Det har virkelig forandret seg. Nå er det stedet med koselige kafeer, strålende puber, super shopping i mindre butikker og noen perler av hotell. Borte er sexsjappene og de prostituerte. Mange nordmenn går aldri innom koselige Carnaby Street på veien fra Piccadilly Circus til Oxford Street, og går dermed glipp av svært mye. Fredag ettermiddag i Soho er en virkelig stor anbefaling.

Carnaby Street har sko og klær (American Apparel, Ben Sherman, Hugo Boss, Vans, Replay, Diesel, Cheap Monday, Pepe Jeans m.fl), ellers kan du finne mange små og interessante butikker i nesten alle sidegater.

Hvor kan du spise?

Nudelbaren Koya er den beste i London for den typen mat, Barrafina er stedet for deg som liker tapas og på Brgr.co får du en av de beste burgerne du har smakt – merkelig nok fra en libanesisk kjede. Vil du ha frokost og/eller kaffe så gå til Tap Coffee. Omtrent tusen ganger bedre enn Starbucks.

The Blues Bar (20 Kingly Street) er for deg som liker blues og drikke. Skal du ha virkelig gode drinker drar du til 12 Old Compton Street. Stedet heter LAB – London Academy of Bartenders. Ja, det er bartenderskolen sin bar.

Hvor bør du bo?

Det er ikke alt for mange hoteller i det lille området Soho, men har du råd bør du velge det som er det kuleste hotellet i byen – The Soho Hotel. Dette er kjendisenes førstevalg i London. I hvert fall de kjendisene som sorterer under kule i Wikipedia. En opplevelse i 96 individuelt designede rom. Refuel-baren er så hip at du skal være glad at du bor på hotellet for å komme inn. En luksusperle er Hazlitt’s Hotel

Her er 20 luksushoteller i London du virkelig bør vurdere.

Laurel Nights har plukket ut 20 av de beste hotellene i byen.

The Soho Hotel

1. The Soho Hotel

Dette er kjendisenes førstevalg i London. I hvert fall de kjendisene som sorterer under kule i Wikipedia. En opplevelse i 96 individuelt designede rom. Refuel-baren er så hip at du skal være glad at du bor på hotellet for å komme inn.

St.Pancras, reise til london, bydeler london, guide london

2. St. Pancras Renaissance London Hotel

Vakkert plassert i hjertet av det revitaliserende Kings Cross- området, finner du en strålende bygning som ble utformet som et jernbanehotell i 1873 av den berømte arkitekten George Gilbert Scott. Et landemerke i London med høy standard og uovertruffen service. Londons innbyggere ble veldig glade når det endelig ble brakt til livet igjen som et Marriott-hotell, etter å ha ligget tomt i mange år. Denne flotte bygningen gjør den ordinære og dagligdagse togreisen litt mer glamorøs.

The Athenaeum, bydeler i london, hvor i london bør jeg dra, guide, reise

3. The Athenaeum

Strålende luksushotell med spa-avdeling og virkelig fin beliggenhet, kun 9 minutters gange fra Buckingham Palace. Helt fantastiske rom med flott utsikt og Nespresso-maskin. I tillegg til utsøkt mat, en kafé som serverer ettermiddags-te og en whisky bar med 300 varianter.

The Savoy Hotel refurbishment, completed 2010.

4. The Savoy

En London-klassiker som nye øyne kan se på svært positivt. Et eksklusivt og fint hotell som leverer på alle flater. Det er en grunn til at dette er en såkalt institusjon. The Savoy ble åpnet i 1889, og var på den tiden det første luksushotellet i London sentrum. Savoy har fått flere berømte gjester som Elisabeth Taylor, The Beatles, Marilyn Monroe og Charlie Chaplin.

LES OGSÅ: Den virkelig store London-guiden

51 Gate, london områder, guide til london

5. 51 Buckingham Gate

Et arkitektonisk mesterverk med gjennomført, førsteklasses service og strålende rom. Her kan hele familien leve i luksus eller man kan ta en pause fra en hard og stressende hverdag. En klassiker av et hotell hvor de virkelig store internasjonale politikere og statsmenn har bodd.

Bulgari Hotel, reiseguide london, bydeler london, områder i london

6. Bulgari Hotel & Residences

Høy standard er bare fornavnet. Standarden er så høy her at det kan være vanskelig å velge noe annet senere. Nærmest perfekt som hotell, og et valg du bør ta om du har pengene. Som ikke alle har.

41 Hotel, london, områder i london, bydeler, guide london

7. Hotel 41

Perfeksjon i et byhotell. Her har du 30 unike rom, personlig butler, dobbelt så mange ansatte som gjester og en strålende plassering. Ved innsjekkingen får du fritt valg av deres champagner, og skulle du ønske å spise på hotellet er valgene rett og slett utsøkte.

The Dorchester Hotel

8. The Dorchester Hotel

Dorchester er et fantastisk hotell som lever opp til forventningene. Elegant, komfortabelt, og en utmerket service. Hotellet har fått anmelder som «feilfri», «perfekt på alle måter» og «luksus på sitt beste» av Tripadvisors anmeldere.

The Halkin

9. The Halkin by COMO

Moderne design av høy klasse i svært sentral plassering. Hotellet ble åpnet i 1991 og la grunnlaget for COMO-kjedens luksus-suksess. Herlig upretensiøst samtidig som hotellet har førsteklasses service. Strålende restaurant og en veldig god bar. Et familievennlig luksusvalg.

45 Park Lane

10. 45 Park Lane

5-stjerners hotellet er omtalt som «the best place to stay in London» av flere anmeldere. Du får en førsteklasses service i et hotell med imponerende moderne design, interiør og lokaler. Ta noen drinker ved hotellbaren eller spis en romantisk middag med din kjære på hotellets restaurant.

11. The Wellesley London

Du kommer til å elske hvert minutt på dette hotellet. Fantastisk service helt fra starten, og et luksuriøst hotell du kommer til å forelske deg i. Her får du fred og ro, i komfortable rom med interiør som får deg til å revurdere interiøret i ditt eget hjem.

LES OGSÅ: De beste og kuleste barene i verden

12. Corinthia Hotel

Du vet du bor på riktig hotell når du setter deg ned i lobbyen og ikke føler at du trenger å gjøre noe som helst annet enn å sitte der. Store, fine rom og god bar kommer i tillegg. Barbereren for menn er en liten deilig detalj, noe også man kan si om sengene. De deilige, deilige sengene. Så om du vil på en avslappende ferie og samtidig bo midt i London sentrum, er dette hotellet for deg. Alt er nytt og fresht, og rommene er store og komfortable med luksuriøs design.

13. St Martins Lane

Designhotell av moderne toppklasse. Asia De Cuba, Bungalow 8 og Light Bar er alle på hotellet. Rommene er designperler, men hvis du er allergisk mot hvitt bør du kanskje vurdere noe annet. Alt annet er det mye av i dette Philip Starck-designede hotellet.

14. Claridge’s

Velkjent for mat, luksus, plassering, service og mye mer. En institusjon av et hotell i London som begynte sin historie i 1851. Et sikkert valg med alt man kan ønske seg av et toppklasse-hotell. Mange spisemuligheter, godt spa og gjennomført. Du vil fort legge merke til den spesielle atmosfæren. Her er det mange detaljer som gjør hotellet til en fantastisk opplevelse.

15. The London Edition

5-stjerners hotell i nærheten av Telecom Towe, Piccadilly Circus og British Museum. Egen restaurant og nattklubb. Hotellet passer også for barn, da det tilbys barnepass.

Mondrian London

16. Mondrian London

Hypermoderne designperle plassert på det som ofte omtales som den andre siden av Thames. En av de få rooftop bars i London finner du her, Rumpus Room, og det hypermoderne spaområdet er herlig lite sykehusinspirert i sitt design. Hotellets kino viser klassikere og nyheter, og denne nykommeren er virkelig lovende.

Sofitel London

17. Sofitel London St James

Elegant hotell med sentral plassering i London. Hotellet har flere ganger blitt omtalt som det mest franske hotellet i London, men vi ville nok ikke sagt det direkte til britene. Godt spa, vidunderlig service, deilig mat og vakker klassisk britisk design med moderne vrier.

LES OGSÅ: 10 hoteller med det lille ekstra

Mandarin Oriental London

18. Mandarin Oriental

Hotellet ligger i utmerket område med utsikt over Harvey Nicks. Skal du på romantisk ferie i London, er dette er godt valg. Frokost er utmerket – kvalitet, variasjon og med utsikt over Hyde Park.

The Langham

19. The Langham

Her finner du verdens beste bar (ja, den er kåret til det) i hjertet av London. I tillegg er dette stedet hvor visstnok hele konseptet med afternoon tea startet. En gang det første storhotellet i London (1865). Nå et nyoppusset luksushotell med hele 380 gjesterom.

The Ritz London

20. The Ritz

The Ritz er en institusjon av et hotell og å bo der føles som en begivenhet i seg selv. Servicen er upåklagelig og rommene er romslige og skinnende rene. Dette er et førsteklasses hotell med majestetiske omgivelser.

Du finner flere luksushoteller i London her

LES OGSÅ: De 60 hotellene du bør bo på før du dør

LES OGSÅ: 10 drømmehoteller i Mexico