Oslo-guide: En smak av Frankrike

Oslo inviterer deg til å oppleve fransk sjarm uten å forlate byen. Fra sjarmerende kafeer til eksklusive spisesteder, her er din guide til en liten bit av Frankrike midt i Oslo.

Paris trenger ikke å være destinasjonen når du kan oppleve ekte fransk atmosfære rett i Oslo. Foto: getty

Ta på deg din beste franske stil og la deg forføre av det parisisk inspirerte utvalget av mat, drikke og atmosfære. Fra franske bobler på Chat D’or til briljante kvelder på Bar Bardot, fristende ost- og vinsmakinger på Galopin, og kulinariske mesterverk på Brasserie France og Mon Oncle, Oslo har alt du trenger for å nyte det franske kjøkken og livsstil.

Bon appétit! 🇫🇷🥖🍷

Les også: Slik kler du deg som den franske kvinnen

Drikk franske bobler på Chat D’or 🥂

Bare noen få meter fra Frognerparken, skjult i Thomas Heftyes gate, finner du et sjarmerende sted kalt Chat D’or. Dette franske navnet, som betyr ‘gullkatten’, uttales som ‘J’Adore’. Når du går gjennom den lyseblå døren, vil du føle deg som om du har trådt inn i en liten bit av Paris.

Chat D’or er en fransk te- og champagnesalong, men de tilbyr også deilige sandwicher, østers og vannmelonsalat. Hvis du ikke er i humør for bobler, kan du også nyte et glass vin.

Nettside: https://www.chatdor.com/

Adresse: Thomas Heftyes g. 47B

Her kan du søke hoteller i Oslo

Opplev den franske drømmen på Bar Bardot ⭐️

Når kvelden faller på, er det tid for gode drinker og en herlig atmosfære. På Solli Plass i Oslo finner du et nytt utested som har tatt navnet sitt fra den franske ikonen og filmstjernen Brigitte Bardot. Drinkemenyen imponerer med sitt brede utvalg, og kundeservicen her er blant de beste vi har opplevd på et utested. Alt dette kan nytes mens DJ-en setter stemningen. Interiøret er også en stor del av opplevelsen, hvor du kan velge å nyte atmosfæren fra første etasje eller dansegulvet.

Nettside: https://www.barbardot.no/

Adresse: Henrik Ibsens gate 4

Bli med på ost-og vinsmaking på Galopin 🧀

Hvis du ønsker å utforske enda mer av det franske kjøkkenet med vin og ost, har Mathallen på Vulkan et spennende tilbud. Her kan du delta på vinsmakinger som tar for seg ulike franske regioner. Galopin er kjent for sine herlige franske gårdsoster, fransk og italiensk spekemat, samt paté. De er ikke bare eksperter på ost, men også lidenskapelige om vin.

Her kan du booke en opplevelse hos Galopin.

Adresse: Vulkan 5

Utforsk fransk matkultur på Brasserie France 🦐

Du kan ikke nevne franske steder i Oslo uten å nevne Brasserie France. Stedet har gode blåskjell og deilig entrecôte. Men det beste av alt er atmosfæren og det faktum at du spiser her med stil.

Her fra vår anmeldelse av restauranten:

I mer enn 50 år har restauranten, med sitt utspring i «D´Artagnan» og «A touch of France» servert franske klassikere. Og det merkes. Her føles det som om matkulturen sitter i veggene. Ganske dyrt, men en sikker vinner, og uansett langt billigere enn en flytur til Paris.

Les anmeldelsen her

Nettside: https://brasseriefrance.no/

Adresse: Øvre Slottsgate 16

Les vår guide til Oslo-hoteller her

Spis på en av Norges beste Michelin-restauranter på Mon Oncle 💫

Esben Holmboe Bangs nyskapende restaurant (skaperen av den berømte Maaemo) har fanget restaurantanmeldernes oppmerksomhet. Den skinner med sin aller første Michelin-stjerne, tildelt i 2023, og det i seg selv er et uimotståelig kall til å utforske en av Norges mest fremragende franske spisesteder.

Nettside: https://mononcle.no/

Adresse: Universitetsgata 9

Ta en kaffe på Grains ☕️

Nyt en kaffepause på den sjarmerende kafeen Grains på Majorstuen i Oslo, et fransk håndverksbakeri, konditori og brasseri med herlig atmosfære.

Nettside: https://www.grains.no/

Adresse: Valkyriegata 21b

Bo som en pariser på Sommerro 💅🏻

Sommerro er Stordalens nyeste tilskudd i hovedstaden. Foto: Starwberry

Dette hotellet har en imponerende rekke fasiliteter, inkludert et svømmebasseng, badstuer, barer og en ekstraordinær sirkelformet takrestaurant over to etasjer med utsikt over Frogner. Det er et sted som må oppleves.

Les mer om hotellet her


Er det noen steder vi har glemt? Send en mail til: [email protected]


Oslos hotteste steder nå

Noen steder i Oslo må bare oppleves. Her er 11 steder du bør sette på listen din.