Potetkjelleren i Bergen dukker på liste til anerkjent nettsted

Nettstedet Lonely Planet publiserte nylig en liste over de 10 beste mat- og drikke-hemmelighetene i Europa, og Norge er med på listen.

– Helt ny respekt for norsk mat

Det er Potetkjelleren i Bergen som har fått æren av å bli tatt med i et celebert selskap av skjulte kulinariske hemmeligheter. Lonely Planet har notert seg at Potetkjelleren er et sted som tiltrekker seg flere lokale enn turister, har feilfri service, overraskende smakskombinasjoner og en eksemplarisk vinliste. Lonely Planet avslutter med: «Spar denne restauranten til en spesiell anledning, og gjør deg klar til å dra med en helt ny respekt for norsk mat». Potetkjelleren i Bergen har fått flere utmerkelser før, blant annet ved å bli stemt frem som Bergens beste restaurant 3 år på rad (2010, 2011 og 2012).

Hoteller i Bergen finner du her
bordbestilling_1
(Bilde: www.potetkjelleren.no)
Her har du den store guiden til Bergen

De resterende ni stedene på lista

1. Kulinariske opplevelser i Sibillini-fjellene i Italia

459887251

I Sibillini-fjellene kan du oppleve naturens egne fantastiske kombinasjoner av farger, fauna og fjell. Du kan sette ut i naturen i bil, på sykkel eller til beins, og få en opplevelse utenom det vanlige. Lonely Planet anbefaler en tur innom Norcia for diverse lokale matretter, blant annet trøffler, og en spesiell villsvin-pølse.

Les enda mer om matreiser i Italia her

2. Idylliske vinmarker i Lavaux, Sveits

yay-9453270-digital

Lavaux ligger i den fransktalende delen av Sveits, og er hovedsaklig kjent for sine vinranker. På sommeren kan du oppleve temperaturer på omtrent lik linje som ved Middelhavet, og blir det for varmt kan du lure deg ned i de mange vinkjellerne i området og prøvesmake vinen som lages i distriktet.

Tidenes hotell, med tidenes utsikt – dette bør du se mer av

12601_120_z
12601_162_z

3. Søte saker i Amiens, Frankrike

125793391

Dersom du er glad i gammel byggekunst og søte bakerverk så er Amiens i Frankrike for deg. Med storslåtte bygninger og fantastiske steinfigurer, er Amiens et sted som er verdt å besøke. Byen har også sitt egne lille bakerverk i Macaron d’Amiens, en makron.

Trenger du flere grunner til å reise til Frankrike? Her har du det

4. Montenegros beste restaurant

Den beste restauranten i Montenegro ligger i Morinj. Konoba Ćatovića Mlini har fått nettsiden Tripadvisors Certficate of Excellence i 2014. Selve restauranten ligger inne i en gammel mølle – rustikt og utsøkt.

5. Langhals i Vila do Bispo, Portugal

480519265

Hva er en langhals? Langhalsen er et krepsedyr man kan spise, og som er ansett som en delikatesse. Den serveres hovedsaklig i Spania og Portugal, og i henhold til Wikipedia kan en kilo med langhals koste opptil €90, eller litt over 750 kroner. På engelsk har den fått navnet goose barnacle, mye på grunn av at dens utseende ligner litt på hodet på en gås. Det solfylte tettstedet Vila do Bispo i Portugal skal være det stedet som serverer de aller beste langhalsene.

Vi har med Sintra i Portugal som en av 20 utrolige europeiske du ikke har hørt om. Se resten her

The View i Vila do Bispo – svært billig luksus

2155329_8_y
2155329_9_y

6. Piknik i Paris, Frankrike

176864865

Det er ikke hvilken som helst piknik i Paris dette er snakk om. Den inkluderer mat fra et spesielt sted, og det stedet er Claus – en liten kafé rett rundt hjørnet fra Louvre, og omtrent midt i Paris. Ta med maten til hagene utenfor Le Palais-Royal for en helt spesiell opplevelse.

Skjulte skatter i Paris

7. Bortgjemte kafeer i Praha, Tsjekkia

122503922

Kafeene i Praha blir kalt bortgjemte av Lonely Planet, men ikke vanskelige å finne. De aller fleste av de ligger i første etasjen på byggene, og du kan blant annet besøke kafeen kjente personer som Einstein og Kafka ofte besøkte. Lonely Planet anbefaler at du prøver ut Grand Café Orient og Café Louvre.

Reiseguide til Praha

Bo som en greve i Praha

4585451_70_z
4585451_75_z

8. Georgias vinranker

186254480

Georgia og vin har en lang historie sammen: Det har blitt produsert vin i mer enn 8000 år i landet. Klosteret Alaverdi ligger øst i Georgia, og i en spesiell del av klosteret har det blitt produsert vin i over 1500 år, og fortsetter enda.

9. Skjulte steder i Berlin Tyskland

5405020152_70bcd877ff_z
(Foto: Lian Chang/Flickr)

Berlin har virkelig blitt en trendsettende by, og med dagens sammenslåing av nytt og gammelt fortsetter det i full fart. Blant annet kan du finne en fancy bar ved navn Tausend bak en anonym dør under en jernbane. I en gammel bunker ved navn Sammlung Boros er det nå et museum for moderne kunst. Utenfra ser bunkeren trist og anonym ut, men inne blandes grå betong med kunstinstallasjoner.

Derfor er Berlin verdens beste storby