Skjulte perler på Gran Canaria

Gran Canarias skjulte skatter finner du utenfor vanlige turistområder, fra sjarmerende Fataga til vakre Barranco de Guayadeque.

Den lille landsbyen Fataga er verdt å sjekke ut. Foto: getty

Gran Canaria er et fantastisk reisemål med mye å se og gjøre utenfor de vanlige turistområdene. Opplev øyas ekte kultur og naturlige skjønnhet på ditt neste eventyr til Kanariøyene. Her er noen skjulte perler du bør sjekke ut under ditt besøk.

Les også: De beste hotellene på Gran Canaria


Agaete og Puerto de las Nieves 🐡

Agaete er en vakker landsby nordvest på øya, kjent for sin naturskjønne skjønnhet og avslappende atmosfære. Besøk det sjarmerende Kapellet til San Sebastian og gå tur langs de pittoreske brosteinsgatene.

En kort kjøretur unna finner du Puerto de las Nieves, en sjarmerende fiskerlandsby med flotte restauranter og imponerende klippeformasjoner.

Hotelltips i Agaete: Occidental Roca Negra

Occidental Roca Negra – Adults Only ligger ved havet og er et bra valg i Agaete. Foto: Hotels

Barranco de Guayadeque 🏜️

Barranco de Guayadeque er en dyp ravine som skjuler arkeologiske skatter og frodig natur. Bli med på en guidet tur gjennom dalen for å lære om øyas historie og beundre den vakre naturen. Utforsk også de fascinerende hulehusene som fortsatt er bebodd i området.

Dette mindre besøkte området er ideelt for de som ønsker en autentisk opplevelse av Gran Canaria.

Hotelltips i Las Palmas: Veintuino Emblematic Hotel

Hotellet byr på blant annet en takterrasse, spaavdeling og utendørsbasseng. Foto: Hotels

Sjarmerende landsbyer som Fataga 🌸

Fataga er en skjult perle på Gran Canaria, kjent for sin sjarmerende landsbyatmosfære og vakre naturlige omgivelser. Landsbyen har hvitkalkede hus, brosteinsgater og ligger vakkert til blant fjell og palmer. Fataga er et flott sted å oppleve ekte kanarisk livsstil og er mindre turistifisert enn kystområdene.

Hotelltips ved Fataga: Lopesan Costa Meloneras Resort & Spa

Ta turen til stranden og nyt livet i skyggen av en parasoll eller slapp av på en solseng. Foto: Hotels

Naturskjønne omgivelser 🌄

Ta deg tid til å nyte det naturskjønne landskapet rundt Roque Nublo og Pico de las Nieves. Disse områdene er skjulte perler på Gran Canaria på grunn av sin vakre natur og historiske betydning.

Roque Nublo er en majestetisk fjellformasjon med panoramautsikt og var et hellig sted for de innfødte kanarierne. Pico de las Nieves, øyas høyeste fjell, tilbyr flotte fjellturer og fantastisk utsikt. Disse stedene er mindre besøkt enn kystområdene og er perfekte for de som vil utforske Gran Canarias indre på sitt neste eventyr til Kanariøyene.

Hotelltips: Parador de Cruz de Tejeda

Når du skal til Tejeda, bør du vurdere Parador de Cruz de Tejeda. Foto: Hotels

Lokale smaker 🥔

Prøv fersk fisk og sjømat på de lokale restaurantene, og smak på typiske kanariske retter som «papas arrugadas» (rynkepoteter) og «mojo» saus på markedene.

Gran Canaria er virkelig et skattekammer av skjulte perler som venter på å bli oppdaget. Ta deg tid til å utforske disse unike stedene og opplev den ekte sjarmen til øya.

Topp 3 restauranter på Gran Canaria:

  1. Taberna La Caña
  2. Enrique Alomo Sosa
  3. I Love Mogan

Luksushoteller på Gran Canaria

Her er hotellene for deg som vil unne deg det lille ekstra på ferie.

Denne teksten er skrevet med hjelp av KI.