Sommerferie i Sverige: Topp 5 beste fornøyelsesparker hos søta bror

Reiser man på ferie med barn, står ofte et besøk i en fornøyelsespark på dagordningen. Sverige er den billigste favoritten.

Sommerferien nærmer seg, og mange familier har begynt å planlegge ferien. Sverige er,  sammen med Danmark, Hellas og Spania, de mest populære destinasjonene for nordmenn å reise på sommerferie til i 2024. Reiser man på ferie med barn, står ofte et besøk i en fornøyelsespark på dagordningen. Her får du en oversikt over prisene for Sveriges 5 mest populære fornøyelsesparker.

Billigst å kjøpe billetter på nett

De fleste svenske fornøyelsesparkene har flere ulike typer billetter å velge mellom. Billettprisen i denne artikkelen gjelder om du kjøper billettene på nett – enten med kredittkort, bankoverføring eller faktura 14 dager. Billettprisene er oppgitt i svenske kroner, så tenk på å regne om til norske kroner når du bestiller. Velger du å kjøpe billettene på plass, kan det tilkomme ekstra utgifter.

På hver enkelt fornøyelsesparks nettside kan du finne nærmere informasjon over alle billett-alternativene som tilbys for sommeren 2024.

Topp 5 fornøyelsesparker i Sverige sommeren 2024

1. Liseberg – nordmenns favoritt

Liseberg, som ligger i hjertet av Gøteborg, er en av de mest besøkte fornøyelsesparkene i Skandinavia.

Liseberg, som ligger i hjertet av Gøteborg, er en av de mest besøkte fornøyelsesparkene i Skandinavia. Siden den åpnet i 1923, har parken vært et naturlig valg for mange nordmenn. Med en blanding av klassiske karuseller, adrenalinfylte berg-og-dalbaner og spennende temaparker, finnes det noe for alle aldre og smaker.

Liseberg tilbyr et bredt spekter av turpass og billetter til sine besøkende. For de som ønsker fri tilgang til attraksjonene, kan et Alt-i-ett-tilbud være passende. Der finnes både “Åkpasset Kanin” for barneattraksjoner og “ Åkpasset» for voksne attraksjonene.

Det er også mulig å bare kjøpe en inngangsbillett til parken hvis ønskelig. Er du over 65+ kan du kjøpe inngang til parken for hele 2024 for 195 kroner.


Pris Voksen

Pris  Barn

Pris Senior

Billetttype
365 – 595 kr275 – 390 kr (åkpass Kanin)195 kr (65+,  
Kun inngang (gjelder hele 2024)
Inngang + alle attraksjoner. “Åkpass Kanin” gjelder kun barn.

Om du skal bo i Gøteborg anbefaler vi hotellet Gothia Towers som ligger minutter unna Liseberg, eller nyåpnede Liseberg Grand Curiosa Hotel som ligger i tilknytning til parken. 

Her finner du også andre hoteller i Gøteborg.

2. Gröna Lund – Sveriges eldste fornøyelsespark

Gröna Lund ligger på Djurgården i Stockholm og åpnet i 1883.

Gröna Lund ligger på Djurgården i Stockholm og åpnet i 1883. Gröna Lund kan friste med et stort antall attraksjoner og er kjent som Sveriges eldste fornøyelsespark. Om sommeren arrangeres det også populære konserter her.


Pris Voksen

Pris  Barn

Pris Senior

Billetttype
395 – 595 kr345 – 545 kr (4 – 8 år)325 – 450 krInngang + Gratis turer hele dagen

Gröna Lund tilbyr forskjellige billetter og turpass. Billetten «Ticket to Ride» inkluderer inngang og ubegrenset adgang til attraksjonene i hele parken. I tillegg til denne billettypen kan du blant annet velge å kjøpe en inngangsbillett med tilhørende «5-kamp», «Grönan Live-passet» som gir fri inngang til konserter, eller «Gullkortet» som gir fri inngang og ubegrenset adgang til attraksjonene i hele sesongen.

Her finner du hoteller i nærheten

3. Astrid Lindgrens verden – gjør deg klar for spennende eventyr 

Denne fantastiske temaparken ligger i Astrid Lindgrens fødeby, nemlig Vimmerby i Småland.

Denne fantastiske temaparken ligger i Astrid Lindgrens fødeby, nemlig Vimmerby i Småland. Den åpnet i 1981 og tilbyr besøkende muligheten til å møte alle de kjære karakterene fra Astrid Lindgrens bøker, inkludert Pippi Langstrømpe, Emil fra Lønneberget, Karlsson på taket og mange flere.

“Den som er veldig sterk, 

må også være veldig snill.”

Pippi Langstrømpe

Det er flere billett alternativer å velge mellom for Astrid Lindgrens Verden,  avhengig av hvor mange dager du ønsker å besøke parken. Du kan også kjøpe en billett til Näs – gården der Astrid Lindgren vokste opp.


Pris Voksen

Pris  Barn

Pris Senior

Billetttype
465 –
495 kr
350 kr (3-14 år)
375 kr (3-14 år)
350 kr
375 kr (65+)
Inngang til Astrid Lindgrens verden

Her kan du sjekke ut overnattingmulighetene i Småland

4. Skara Sommarland – eventyr og spenning for både store og små

Kombinasjonen av badeland og andre attraksjoner, som spennende berg-og-dalbaner, gjør Skara Sommarland til en favoritt blant store og små.

Skara Sommarland,  ligger 8 km øst for Skara, og er en av Sveriges populære fornøyelsesparker som er flittig besøkt av nordmenn under sommerhalvåret. Kombinasjonen av badeland og andre attraksjoner, som spennende berg-og-dalbaner, gjør Skara Sommarland til en favoritt blant store og små.

Til Skara Sommarland kan du kjøpe en billett som inngang til parken, eller hvorfor ikke velge det såkalte “Sommarlandskortet” som gir deg fri adgang til parken i hele sommersesongen.


Pris Voksen

Pris Barn

Pris Senior

Billetttype
389 – 489 krGratis (under 1 meter)199 – 249 krInngang  + alle attraksjoner 
Inngang til vannpark.

Du finner flere hoteller og overnattingssteder i Skara her

5. Kolmården – spennende dyr og verdens europas berg-og dalbane 

Kolmårdens dyrehage åpnet i 1965, og er Nordens største og tiltrekker seg rundt 700 000 besøkende hvert sommer.

Kolmårdens dyrehage ligger cirka 18 km nordøst for Norrköping og kan friste med nærmere 80 ulike dyrearter. Parken, som åpnet i 1965, er Nordens største og tiltrekker seg rundt 700 000 besøkende hvert sommer.

Europas hurtigste:

“Med en makshastighet på 115 km/h er 

Wildfire Europas hurtigste berg- og dalbane i tre “

Parken lar deg kombinere dyreliv med karuseller og show. Hva med en tur i berg- og dalbanen Wildfire? I 2018 ble den kåret til  Europas beste berg-og-dalbane, og tredje beste i verden! Ved et besøk til Kolmården kan du i tillegg til inngangsbilletten til parken også kjøpe guidet tur til tigrene, løvene, bjørnene og mange andre dyr.

Pris Voksen Pris Barn Pris Senior Billettype
299 – 579 kr. 199 – 479 kr (3-12 år) Inngang til dyreparken, Delfinshow, berg- og dalbanen Wildfire og attraksjoner i Bamses Verden.

Her finner du overnatting i nærheten av Kolmårdens dyrehage

Billigst å ta ferien hos søta bror

Hele 49 prosent sier de vil tilbringe  årets sommerferie i utlandet, ifølge Virkes reisepuls. Av disse er det mange som velger å legge ferien i Norden. Men faktum er at det er store forskjeller på hva det koster å feriere innad i Norden. Både når det kommer til prisbildet og når det gjelder kronekursen. I år som i fjor får du mye mer for pengene  i Sverige på grunn av den høye kronekursen på dansk valuta.

1000 norske kroner gir i dag 998 svenske kroner. Bruker du samme sum i Danmark får du 641 danske kroner.

Vi planlegger å bruke hele 45 900 kroner på ferie i 2024. Dette er en oppgang fra i fjor da gjennomsnittshusholdningen planla å bruke 36 250 kroner på ferie. Med dagens kronekurs tilsvarer dette 29 526,64 danske kroner, velger du å bruke samme sum i Sverige får du  hele 45928,23 svenske kroner. Det er altså uten tvil et billigere alternativ å legge ferien hos søta bror framfor til Danmark i år også. 

*Valutakurs hentet  20/5-24

*Billettprisene  i denne artikkelen er i svenske kroner og er hentet fra en oversikt hos Expressen Låneguiden. 6/5 -2024 For oppdatert info se respektive fornøyelsesparks nettside.