Utforsk magiske Èze

Èze er en magsik liten by som venter på å bli oppdaget. Foto: Getty

Dette stedet må du besøke en gang i livet.

Å kalle Èze for magisk er en underdrivelse. Du tror nesten ikke dine egne øyne når du ser den bittelille byen på toppen av en fjelltopp omringet av det vakreste rivieraen har å by på. Velkommen til Èze – forvent å bli fortryllet!

Uimotståelige sjarm og historiske rikdom

Èze vil stjele hjertet ditt med sin tidløse appell. Foto: Aleksandra Cybulska

Denne billedskjønne byen inkarnerer perfeksjonen av gammel verdenssjarm og moderne eleganse, og tilbyr besøkende en uforglemmelig reise gjennom tid og skjønnhet.

Byen stråler med en rustikk autentisitet og hvert hjørne skjuler en liten bakgård, hager, blomster i alle regnbuens farger og sjarmerende bygg. Foto: Aleksandra Cybulska

Èze er også et reisemål for kulturelle entusiaster, med sine sjarmerende kunstgallerier, museer og håndverksbutikker som frister deg til å ta med deg hjem en bit av byens kreative ånd.

Ettersom byen ligger på en fjelltopp, må du være forberedt på å gå et lite stykke, men jeg lover deg at den korte turen er verdt det. De lyse trappene tar deg på en ferd gjennom byen der hvert gatehjørne skjuler en sjarmerende hage, bakgård eller restaurant.

Nyt autentisk provençalsk mat på lokale restauranter, hvor smaksløkene dine blir bortskjemt med delikate retter laget av ferske råvarer og lokale ingredienser. Du bør booke bord lenge før ankomst. Turister fra hele verden har oppdaget Èze, og det kan fort bli folksomt.

Chateau Eza

Hotellet har en unik beliggenhet. Foto: Getty

Skal du unne deg det lille ekstra, bør du booke den inn på en natt på hotellet Chateau Eza som hviler majestetisk på klippekanten av Èze. Det er en opplevelse i seg selv og er du en romantiker på tur, er dette enestående hotellet den perfekte kulissen for kjærligheten.

Du blir møtt av de hyggeligste menneskene som ikke bare hjelper deg med å sjekke inn – du blir tatt inn på en privat terrasse der du kan nyte utsikten over det azurblå havet mens du nyter en velkomstdrink. Du kjenner at skuldrene senker seg øyeblikkelig.

Utsikten er slående vakker og tar pusten fra deg. Foto: Aleksandra Cybulska

Hotellet består av 14 rom, men ikke la deg lure. De overdådige suitene er innredet med en blanding av gammel verdenssjarm og moderne bekvemmeligheter og gir en følelse av å leve i et eventyr.

Her kan du se flere bilder av det spektakulære hotellet.

Se flere bilder her.

Du kan ikke overnatte på Chateau Eza og ikke spise på deres Michelinstjerne-restaurant. Servisen er upåklagelig, utsikten som tatt ut av en film og maten enestående. Kokkene kombinerer utsøkte lokale råvarer med internasjonale kulinariske teknikker, og presenterer retter som er en nytelse både for øyet og ganen.

Les også: Her er hoteller du bør besøke i Budapest.

Våkne til en drøm

Undertegnede kan anbefale å bestille frokost på rommet og nyte den med den herlige utsikten når solen står opp og himmelen endrer farger fra gult, rødt til blått.

Det er nærmest umulig å ikke forelske seg i hotellet, menneskene og byen. Jeg kan nesten garantere at du vil reise tilbake om du først har opplevd dette magiske stedet.

Her kan du se flere hoteller i Èze.

Ting du kan gjøre i Èze

Utforsk, opplev og forelsk deg i Èze, en by som garantert vil etterlate et varig avtrykk i din sjel. Foto: Aleksandra Cybulska

Selv om byen er liten, har den mye å by på.

Besøk parfumfabrikken Fragonard: Ta en guidet omvisning på denne parfymefabrikken og lær om produksjonsprosessen bak noen av verdens mest berømte parfymer. Du kan til og med lage din egen duft.

Før du reiser hjem, bør du ta turen innom den botaniske hagen i Èze, Jardin Exotique. Nyt utsikten over havet mens du vandrer blant eksotiske planter og kaktuser fra hele verden.

Vil du sjekke ut et annet hotell, kan Chateau De La Chevre D Or være noe for deg.

Foruten kunstgalleriene som kan by på en lokal suvenir eller to, er det faktisk en del shopping for de som liker det.

Jeg kan nærmest garantere deg at du vil forelske deg i Èze, og reise tilbake så fort du har mulighet.

Her kan du finne flere overnattingsteder i Èze.

Les også: Nikki Beach Marbella.