Utforsk Skandinavias kuleste by på sykkel

København har for lengst blitt en storfavoritt hos oss nordmenn og det er ikke uvanlig at vi velger oss en helgetur i denne deilige storbyen. Vi gir deg en liten oversikt over ting du kan gjøre i København med og uten sykkel.

Det er ikke til å stikke unner stolen København, ofte kan betraktes som den kuleste byen i Skandinavia. Røffere enn Stockholm, mer urban enn Oslo og helt klart en mekka når det gjelder gourmetmat.

Se tips til noen utvalgte hoteller vi anbefaler nederst i saken!

Finn ditt drømmehotell her.

Bicycle overlooking Nyhavn under the sun

Nye tiltak øker sykkelbruken Ved å leie en sykkel har du enkel tilgang til transport, uten at det koster skjorta. I tillegg får du en gylden mulighet til å oppleve byen på lik linje med de lokale. København er nok den største konkurrenten til Amsterdam når det kommer til befolkningens bruk av sykkel. Menn i dress, kvinner i kjoler, høye hæler, barn og ungdom – ja så og si alle sykler uansett hva de skal. Danskene tar sykkelferden til nye høyder og har bygget 28 veier som kun skal brukes av syklister fra forstendene og inn til sentrum.Synkroniserte lyskryss, fotstøtter ved lyskryssene, LED-merking og trykkluftstasjoner skal sikre at sykkeltrafikken flyter. Målet er å få enda flere pendlere til å velge tohjulingen fremfor bilen.

Oransj supervei Biltrafikken har faktisk sunket med 10 % og sykling har økt med hele 20% den siste tiden. Dette vil si at hele 41% av befolkningen bruker sykkel som fremkomstmiddel til jobb, til skolen eller for å handle. Dette bidrar til at hele byen er med på en grønn tankegang og er opptatt av miljøet.

Sjekk ut disse sykkelturene Har du sett Cykelslangen? Den oransje supersykkelveien gjør det nå enklere for alle syklister å krysse kanalene og hovedveiene. I tillegg er dette dansk design på sitt beste og bidrar til at byen struktur og moderne arkitektur opprettholdes. Strandvejen er en populær destinasjon for både kjørende og syklende. Hellerup: På sykkelturen sykler du rett forbi forretningene der de ligger på rekke og rad langs Strandvejen, og 100 meter fra Strandvejen finner du shoppingsenteret Waterfront. Ta Standvejen fra København til Klampenborg – den er bare 7,5 km lang.  

På nettstedet Laurel Nights finner du oversikt over verdens beste og mest eksklusive hoteller i verden. Sjekk ut de beste hotellene i København her eller se andre destinasjoner og hotellrom.

Gefion Fountain in Copenhagen

Se byen fra vannet

Du finner gamle og historiske bygg like ved vannkanten. Ved å velge lokale båter fremfor de dyre turistbåtene med guider, sparer du mye penger. Ved å ta en båt ( hvor du har mulighet til å kjøpe en 24-billett som tillater deg å hoppe på og av når du vil) kan du slappe av og nyte utsikten uten mengder med turister rundt deg. En båttur i kanelene gir deg en annen perspektiv på den vakre byen. Hopp på Refshaleøen og gå av i Teglholmen.

Copenhagen

Gourmet-mat på budsjett

Danske restauranter har tatt verden med storm og den aller beste i hele verden, Noma, finner du nettopp i København. Er du heldig med både god råd og booket bord, kan du nyte en kulinarisk opplevelse. Har du derimot ikke fått tilbake skattepengene finnes det gode alternativer  deg med slunken lommebok men eksepsjonell smakssans. Både restauranten Bror og Manfreds har fått enorm skryt for sine gastronomiske retter og uimotståelig mat. Sistnevntes stjernekokk jobbet tidligere på Noma og representerer den voksende trender av nye kokker som tar over restaurantbransjen i storbyen. Prøv Isted Grill, Istedgade 92, (istedgrill.dk) enten som nattmat eller når du virkelig har lyst på noe fylt med smak og tenkstur. Dette er kanskje byen aller beste flæskesteg sandwich. Et godt alternativ med sushi på menyen er Stick`N`Sushi. Toppetasjen på Tivoli Hotell er for deg som ønsker en bedre brunch med eksotiske smaker på menyen. For ekstra gode coctails, anbefales Mexibar, som du finner i Elmgade i Nørrebro. Like ved Mexibar,finner du nattklubben Rust. Gjør deg klar for Danmark-ferien og sjekk ut de beste hotellene i byen

Sjekk ut en festival

Sommermåneder fylles opp av konserter, festivaler og andre begivenheter for både store og små. København er intet unntak og her finner du mange arrangementer som kan passe deg mens du er på tur. Søk på over 800 nettsider og finn de billigste og beste flybillettene

Piknik i parken

Kjøp inn god mat og ta med et pledd eller sett deg på benken i en park. En deilig piknik i parken gir deg både en pust i bakken og en gylden mulighet til å observere mennesker og byen. København er kjent for sine fantastiste gastronimiske perlene og her kan piknik-kurven fylles opp med de mest delikate råvarene. Andre parker du burde besøke er Fredriksberg Have, Botanisk Have, Copenhagen Zoo, Kongens Have. Ta turen til Amager. Området like ved flyplassen og kun 10 min unna byen med T-banen har fått et ansiktsløft og er nå et kult og kulturelt sted. Den 6 km lange stranden og de kule nye bygningene med flott, nye leiligheter gir deg en gylden mulighet til å mingle med de hippe og kule. Les også:Disse skandinaviske restaurantene må du besøke

Shopping

Copenhagen, Denmark

Hvis du er på jakt etter de ekte skattene og røverkjøpene til garderoben din, skal du skygge unna Strøget og vende nesen mot de mindre handlegatene like i nærheten. Kikk innom Pede og Stoffer i Klosterstræde for en mix av kjente og mindre kjente skandinaviske merker, eller ta turen til Kronprinsensgade hvor du finner alt fra spennende butikker til delikatesser fra Summerbird og Frellsen Chokolade. Få oversikt over museene i byen og sjekk om de har noen dager med gratis inngang. På den måten kan du se det beste for minst mulig. Har du lyst til å være din egen reiseleder i København, er kortet CPHCARD en god følgesvenn. Med dette kortet slipper du gratis inn på over 60 museer og severdigheter. Du får også gratis transport med tog, buss og metro i hele København. Søk og sammenlign flypriser fra mer enn 800 nettsider

Her kan du bo

Finn ditt drømmehotell her.

Her finner du oversikten over hoteller i København

Skt. Petri

915768_259_z

Med sin sentrale beliggenhet, omringet av butikker og koselige kafeer, er SKT PETRI et perfekt utgangspunkt for å oppleve den danske hovedstaden.

På SKT PETRI kan du både spise i restauranten, besøke Brøl eller ta en drink i Bar Rouge.

SKT. PETRI er et unikt hotell med design og personlig service utover det vanlige, i hjertet av København

Se flere bilder av dette flotte hotellet

Copenhagen Admiral Hotel

6329_154_z

Hotellet ligger i en verneverdig bygning fra 1780-tallet, ved vannkanten like ved Amalienborg kongelige slott og ovenfor Københavns operahus.

Copenhagen Admiral får sin spesielle sjarm fra de 200 år gamle pomeranske furubjelkene, mursteinene og buegangene.Du finner Nyhavn mindre enn 5 minutter unna til fots. Her stopper vannbussene i København.

Du bor sentralt og svært behagelig så dette hotellet passer deg som ønsker å være i sentrum der alt skjer.

Ta en titt på dette hotellet her

Hotel Kong Arthur

519310_140_z

Hotel Kong Arthur ble bygget i 1882 og ligger midt i hjertet av København. Innen 10 minutters gange unna finner du Nørreport stasjon, som ligger en 15-minutters kjøretur fra København lufthavn. Tivoli og den største handlegaten, Strøget, ligger en 15-minutters spasertur unna.

Hotel Kong Arthur er CO2-nøytralt med tanke på energiforbruk og en del av verdens første CO2-nøytrale hotellkjede.

Se bilder av rommene og resten av hotellet

 Les også: Hotellperlene du neppe visste fantes

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Copenhagen

9740_142_z

Dette hotellet ligger 15 minutter unna sentralstajonen. Som gjest har du tilgang til 3 resturanter, kasino og et treningsrom.

Store rom og fantastisk utsikt fra over byen gir deg en flott feriefølelse.

Restaurantene på Radisson Scandinavia serverer blant annet italienske, japanske, thailandske og danske spesialiteter. Hotellet har også 3 barer så her kan du nyte en drink før du finner veien inn til byen.

Flere bilder og informasjon om dette hotellet finner du her

 Tivoli Hotel

3508854_181_z

Du har kanskje hørt om Sky Bar? Det er her i 13 etasje at du kan nyte en drink og en utsikt over byen. Det moderne hotellet ligger ved kanalen i København og 10 minutters gange fra jernbanestasjonen

Vesterbro passer utmerket for deg som er interessert i Karneval, Museer og Sykkelturer.  

Som gjest har du tilgang til basseng, treningsstudio, badstue, sykkelutleie og lekeplass for barn.

Høres dette spennende ut, kan du ta en titt på dette hotellet her

 Finn ditt drømmehotell her.

LES OGSÅ:

Nasjonale turistveier: Atlanterhavsvegen

Tørr du å satse på norsk sommer

Grunnene til hvorfor du burde besøke Praha