Fem billige partybyer du må oppleve med kompisgjengen

Det er fortsatt kaldt og mørkt i Norge, og hva passer vel ikke bedre enn å planlegge en skikkelig guttetur til utlandet? Reisetips har gjort jobben for deg og plukket ut fem helgeturer som passer perfekt for kompisgjengen (ok, også fruen om ønskelig). Men om du er mer i det romantiske hjørnet, sjekk våre reisetips til 15 romantiske hoteller. Og ja, god mat og drikke er sentrale stikkord. I tillegg er destinasjonene særdeles lommebok-vennlige.   Les også: Vårsalg: Her gjør du hotellkupp nå

Tur 1: Amsterdam

iStock_000017452878_Small
Amsterdam er et populært reisemål, kanskje spesielt for kompisgjenger. Bildet er fra kanalfestivalen. Rundt 400.000 deltar hvert år.

Byen er i dag rangert som en av de beste i verden å bo i, en av de mest innovative byene i verden og en av de viktigste finansbyene i vår verdensdel. Over 4,6 millioner mennesker besøker Amsterdam som turist hvert eneste år. Amsterdam har også alltid vært et yndet reisemål for kompisgjenger, spesielt utdrikningslag. Tidligere kunne du se turister på coffeshops rundt om i byen, men den tiden er forbi. Mange tar seg fortsatt en tur i kanskje verdens mest kjente distrikt, Red light. Byen har likevel mye mer å by på, foreksempel det gigantiske Heineken-museet der du tapper og drikker øl underveis. Du finner også noen virkelig kule puber og utesteder i denne byen, blant annet Paradiso. Eller AIR på kule Volkshotel. Om du er mer av ølhundtypen som liker puber (og belgisk øl) sjekker du ut Café Belgique. Hvis drinker er tingen så oppsøker du Vesper. Uansett skal du til Brouwerij’t iJ. Amsterdam bugner av spennende hoteller. Ett som er annerledes på en litt helt spesiell måte er skolehotellet The College Hotel. De fleste som jobber her utdanner seg i hotellbransjen, og mange kjendiser velger dette kule hotellet om de skal bo i byen. Et rimelig partyhotell: St.Christopher’s at The Winston. Et annet valg: The Flying Pig Downtown.

Dette hotellet må du sjekke ut: Westcord Fashion Hotel

WestCord Fashion Hotel Amsterdam, Amsterdam, Hotell-lounge

Les om hotellet her.Sjekk billige flypriser til Amsterdam her!


Tur 2: Riga

Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel, Riga, Riga, Utendørsbasseng
Radisson blu er et svært populært hotell i Riga. Foto: Hotels.com

Latvias hovedstad, Riga, er en undervurdert perle. Du får ikke bare mye for pengene, men faktisk en haug med kule opplevelser. Er du her på weekendtur, så er det en perfekt mulighet til å oppleve Rigas uteliv på sitt beste. Skylinebar på 26.etasje på Reval hotell et godt valg. Pynt deg i finstasen og sipp et glass champagne med latviske lokale og andre turister. Et tips er å prøve ut Black mojito, som regnes som «latvisk drink» mikset med Riga balsam. På Skybar får du selvsagt en spektakulær utsikt over Rigabukten og byen. Studio 69 ligger i hjertet av Riga på Royal Casino Spa & Hotell resort med mange eventer, neonlys og mye forskjellig musikk. Her er de strenge med dresskode og krever at du går fint kledd – for legg for all del igjen joggeskoene hjemme! Andre spennende hoteller er Radisson Blu Hotel Latvija med spa-anlegg av ypperste klasse. På restaurant Piramida på hotell Ridzene og Seasons restaurant på Grand Palace hotel kan du få hovedrett til omtrent 10 euro. Sjekk billige flypriser til Riga her!

Hotellet du må sjekke ut i Riga: Opera Hotel & Spa

Opera Hotel & Spa, Riga

Sjekk ut hotellet her.


Tur 3: Berlin

iStock_000076480191_Medium
Berlin er kjent for sitt spennende og pulserende uteliv.

Berlin er mer enn bratwurst, selv om du får ekstremt mange gode pølser i den tyske hovedstaden. Og byen er billig! Du har dratt til Paris, London, New York og betalt flere tusen kroner for det som kanskje ikke kan kalles mer enn et middels rom. Hvis du går over tusenlappen i Berlin får du luksus, design og service man knapt kan sammenligne med noe annet i samme prisklasse i noen hovedstad, eller noen storby. Sjekk bare ut disse fire hotellene, samtlige til under 1000 kroner natten:H10 Berlin Ku’damm, Melia Berlin, Hotel Palace Berlin, Sana Berlin Hotel. Utelivet i Berlin har ikke sidestykke i Europa.  Alt fra Club der Visionaere til Cookies, fra puber til restauranter som blir innendørs-røykeklubber hele natta. Du kan spise på Facil, Tucher am Tor, Hugos eller Fischer Fritz. Eller på den virkelig gode Pan Asia. Berlin har spisesteder som virkelig er annerledes og gode. Sjekk med de som jobber på hotellet eller lokale for de siste tipsene. De beste restaurantene dukker opp fra ingenting oftere her enn andre steder. Er du ute etter luksus til en rimelig penge anbefaler vi Hotel Adlon Kempinski.Et kult designhotell er Casa Camper Berlin. Sist, men ikke minst vil vi anbefale deg å teste følgende fem restaranter: 1. Tim Raue Restaurant (Asiatisk fusion-luksus) 2. Traube (Gourmetmat fra Sveits) 3. First Floor (Spisekultur) 4. Pan Asian (Asiatisk og kult) 5. White Trash Fast Food (Amerikansk mat, tysk kultur)

Hotellet du må sjekke ut i Berlin: Pullman Berlin Schweizerhof

Pullman Berlin Schweizerhof, Berlin, Treningsfasiliteter

Sjekk hotellet her.


Tur 4: Krakow

Helgehandel på torget i Krakow.Krakow? Ja, Krakow. Den polske storbyen er kanskje ikke den første som slår inn når du planlegger helgetur, men kan anbefales av flere grunner, blant annet: Du flyr dit enkelt og billig. Hoteller og restauranter er svært prisgunstige: Her finner du de mest populære hotellene i Krakow Funfact: Du kan få en av verdens beste pølser i Krakow. Sjekk vår pølseguide her. Er du ikke glad i pølser kan du spise på restaurant Restauracja Wierzynek, angivelig er verdens eldste restaurant, Vil du bo staselig, men ikke altfor dyrt, anbefaler vi utvilsomt Bonerowski Palace, Her kan du bo slik de kongelige gjorde før i tiden.Sjekk også disse luksushotellene som ligger litt høyere i pris, men er verdt hver krone:Kanonicza 22Wawel Plaza Luxury Apartments by AmstraHotel WentzlBetmanowska Main Square Residence Vil du bo midt i byen med gåavstand til restauranter, shopping og andre attraksjoner? Da er Hotel Wentzl for deg. Se nærmere på rommene og sjekk priser her. Kraokow er ikke bare full av turister og norske medisinstudenter, men de store universitetene gir byen en pulserende atmosfære. Titusenvis av studenter er stadig er på utkikk etter de nye, kule stedene. Vi anbefaler følgende utesteder for festløvene: Klub Prozak, Shine Club Krakow, le Scandale, Klub Rdza. Sjekk billige flypriser til Krakow her!

Hotellet du må sjekke ut i Krakow: PURO Krakow

PURO Krakow Stare Miasto, Krakow, Inngangsparti

Les om hotellet her.


Tur 5: København

iStock_000082308875_Small
København slår aldri feil. De fleste nordmenn elsker å tilbringe late helger i den danske hovedstaden.

Sist, men på ingen måte minst har vi København. Nordmenn har alltid likt dansker og vice versa. Tivoli, Royal Copenhagen, Carlsberg, Malene Birger og Den lille havfruen, alt severdighetene finner du i det som for mange nordmenn er DEN nordiske favorittbyen. I tillegg til å selge billigere mat og drikke, er København kjent for blant annet fristaden Christiania. Området eksisterer fortsatt, men uten pusher street. Dog er det flere gode spisesteder, blant annet spiseloppen, og det arrangeres en rekke kule konserter der hver helg. Vi har tidligere anbefalt 8 kule hoteller i København. Disse er fortsatt like aktuelle, men kanskje ikke lavest på pris. Her er hotellene/hostellene for deg som vil bruke mesteparten av pengene på fest og moro, men bo sentralt. Generator Hostel er et hostel med billige overnattingsmuligheter og spennende interiør. Du kan velge å sove på privat enkeltrom eller i en større sovesal med andre. Det sentrale, selvbetjente hotellet Omena kan også anbefales. Her er det ingen resepsjon, men du får tilsendt romnummer og dørkode på sms og e-post før ankomst. Sist vil vi anbefale Cabinn City hotell. Hotellrommene ser ut som typiske båtlugarer, og selv om de er små har de det du trenger for å få et behagelig hotellopphold.

Hotellet du må sjekke ut i København: Radisson Blu Royal Hotel

Radisson Blu Royal Hotel, Copenhagen, Copenhagen

Les om hotellet her.Dersom du a) enten har opplevd alle byene og vil se noe nytt eller b) ønsker å reise lenger ut i verden anbefaler vi følgende guide: Dette er verdens beste hotell


Les også:Rimelige luksushotellerHellas aller beste øyer – en guide