Slik opplever du New York som Carrie Bradshaw

New York, New York. Foto: getty

Slik lever du som Carrie, Miranda, Charlotte og Samantha i New York.

Gjennom flere sesonger og år har de både vært til stor moteinspirasjon, fjernet tabuet rundt sexprat og spredd et dryss av glamour over storbyen New York. Vi har også drømt oss til lange champagnelunsjer, eksklusiv shopping og flørting på populære utesteder.

Vi har derfor laget en to-do-liste for alle Sex og singelliv-fans, som kjenner et hopp i hjertet når kjenningsmelodien kommer på TV- en. Dette er reisen for de som har kjent på like stor hjertesorg som jentene i serien selv, eller som har vært på «Team Aidan» eller «Team Mr. Big».

Les våre tips til jenteturen: Her er de beste stedene for frokost, lunsj, middag og cocktails!

Carries leilighet i West Village

Uttallige antrekk og høyhelte sko har hatt sin egen catwalk ned det beryktede inngangspartiet til miss Bradshaw. Vest på Manhattan, nærmere sagt 66 Perry Street and Bleecker Street, finner vi Carries leilighet, hvor Mr.Big, Aidan og Alexandr Petrovsky har hatt sine kjærlighetserklæringer.

Mens du er i West Village bør du vandre rundt i de historiske gatene, hvor den bohemske kulturen i New York fikk blomstre for fullt allerede i 1916.

I dag er det en blanding av gamle, artistiske kunstnerleiligheter og nye, moderne bygg av kjente arkitekter.

Interessert i å bo i West Village? Sjekk ut de beste hotellene i området her

Takterrasse i West Village med basseng.

The Magnolia Bakery

Mens du er i Carries hjemområde er det en kort tur bort til 401 Bleecker Street, hvor det kjente Magnolia Bakery ligger. De er blant annet kjent for sin Red Velvet Cupcake, men det er takket være Sex and the City at bakeriet har blitt verdenskjent.

Carrie og Miranda sitter utenfor Magnolia med hver sin cupcake, hvor Carrie kommer med sitatet «Mr.Big wasn’t a crush, it was a crash», for å så fortelle om hennes nye flamme, Aidan.

Greenwich Village er et område med flere populære og kjente restauranter og barer. Finn ditt hotell her.

Nyt ferske, ekte amerikanske cupcakes på Magnolia Bakery i Greenwich Village. Foto: iStock

The Plaza Hotel

Det ble et stort hjertesukk på slutten av sesong 2 da Carrie traff på Mr.Big utenfor det ikoniske hotellet, etter forlovelsesfesten med Natasha. Dette er kvinnen som Carrie refererte til som «pinnen uten sjel». Når Carrie spør ham om hvorfor han ikke vil gifte seg med henne, og Mr.Big sliter med et svar, kommer den kjente frasen fra «The Way We Were»: – Your girl is lovely, Hubble.
Plaza Hotel ved Central Park er også vært et besøk for roligere fans av Sex og singelliv, med sitt historiske interiør og ypperlige service. Dette er et luksushotell besøkt av kjendiser og andre siden 1890, og byr på mange fasiliteter for besøkende.

Sjekk prisen for en natt på The Plaza Hotel her

New York City Public Library Main Branch

«The place that houses all the world’s great love stories», var årsaken til at biblioteket ble lokasjonen til Carrie og Mr.Bigs store bryllup. Dessverre ble ikke dette Carries største romantiske eventyr, men det spektakulære biblioteket vil være et godt besøk for alle SATC-fans. Og vi minnes til det hjerteskjærende øyeblikket da Mr.Bigs limousin kjørte av gårde.

Foto: getty

Biblioteket befinner seg Midtown på Manhattan, i nærheten av Grand Central Station og 5th Avenue. Finn ditt hotell sentralt i New York her.

Reisetips: Her er de beste frokoststedene i New York

Manolo Blahnik

Er det én designer vi forbinder med Sex og singelliv må det være Manolo Blahnik. Carrie fant ut på et punkt at hun hadde brukt hele 40.000 dollar på de høyhelte skoene. Etter seks sesonger med filming sier Sarah Jessica Parker at hun kunne løpt et maraton med designerskoene på.

Manolo Blahnik ligger ikke langt unna Central Park, og i nærheten av Upper East Side, et område som vil matche et par luksuriøse heler perfekt! Sjekk ut hotell i området her.

The Loeb Boathouse, Central Park

Den ikoniske lunsjen med Carrie og Mr.Big har gjort denne restauranten til et populært sted i NYC. Carrie har kranglet med Miranda, som er lei av hysteriet med Mr.Big. Hun lover henne at hun ikke skal kysse ham, men når han går inn for et kyss prøver hun å dukke, og begge to ender opp i vannet. Til vanlig er The Loeb Boathouse en idyllisk restaurant midt i Central Park, som er perfekt for lunsj når solen skinner i New York.

Les også: New York-hotellene nordmenn elsker

The Meatpacking District

Det trendy området blir etter hvert Samanthas nabolag i serien, med litt utfordringer i begynnelsen med noen transvestitter. Området er likevel et yndet mål for de fire jentene når de skal ut på byen, og den siste scenen i fimene viser jentene klare for Sex & The City. Meatpacking District er i dag en kulturskatt i storbyen, med trendy butikker, restauranter, barer og kunstutstillinger.

Her kan du finne billige flybilletter til New York


De 10 beste hotellene i New York

Disse overnattingsstedene er ideelle for å oppleve den pulserende storbyen.