Polens badebyer: Din ultimate sommerdestinasjon i hjertet av Europa

Utforsk Polens fortryllende badebyer i sommer.

Besøk Polen i sommer og nyt en deilig ferie ved havet. Foto: Getty

Vi blir stadig påminnet om at den norske krona er rekordlav og sommerferien kommer til å bli dyr. Dropp den franske rivieraen og bestill heller en tur til kysten av Polen. Her kan du fortsatt få mye for pengene.

Oppdag Trippelbyene

Oppdag den fantastiske trioen av Gdynia, Gdansk og Sopot – tre perler ved Baltiske hav som er klare til å forføre deg med sin unike sjarm og uforglemmelige opplevelser.

Gdynia, en moderne og pulserende by, som ønsker deg velkommen med sin blendende havn og moderne arkitektur. Utforsk det imponerende havneområdet, hvor du kan oppleve det travle maritime livet og nyte deilige ferske sjømatretter.

Ta en spasertur langs den sjarmerende strandpromenaden, og opplev den energiske atmosfæren som preger byen. Enten du er interessert i maritim historie, kultur eller shopping, har Gdynia noe for enhver smak.

Les også: Skjærgårdscruise i Kroatia.

Strendene i Sopot er ryddige og fine. Du kan tusle langs promenaden eller sette deg på en av de byenes mange spisestedene.

Gdansk, en historisk juvel som vil trollbinde deg med sin rike historie og arkitektur. Utforsk de brosteinsbelagte gatene i den gamlebyen, og la deg begeistre av de vakre, fargerike fasadene. Ta en tur langs den majestetiske elven Motlawa, og nyt den fantastiske utsikten over de imponerende middelalderske kranene. Oppdag de historiske monumentene og museene som vitner om Gdansks rolle som en viktig handelsby gjennom århundrene.

Sopot, den lille perlen ved havet, vil sjarmere deg med sin eleganse og avslappede atmosfære. Ta en spasertur langs den berømte Sopot-piren, en av Europas lengste, og nyt den fantastiske utsikten over Østersjøen. Sopot er også kjent for sine luksuriøse spa- og velværesentre, som gir deg muligheten til å skjemme bort deg selv og slappe av i vakre omgivelser. I tillegg byr byen på et livlig natteliv, med trendy barer, klubber og kasinoer som holder deg underholdt til de sene nattetimer.

Bli fortryllet av Polens solfylte badebyer denne sommeren. Foto: Getty

Les også: Disse hotellene i København bør du oppleve

Uansett om du er ute etter kulturelle opplevelser, kulinariske eventyr eller avslappende stunder på stranden, vil Gdynia, Gdansk og Sopot oppfylle alle dine forventninger. Utforsk deres unike sjarm, oppdag deres fascinerende historie og la deg bli forført av Baltiske havs skjønnhet. Velkommen til den ultimate turisttrioen

Her kan du overnatte

De tre byene er meget populære blant turister fra både Polen og resten av Europa. Det resulterer i et godt utvalg av både billige og dyre overnattingsteder som kan tilpasses etter ditt budsjett og behov.

Her er noen populære hoteller du kan velge mellom. Har du lyst å lete selv, kan du gjøre det her.

Sopot Marriott Resort & Spa

Sopot Marriott Resort & Spa er en perle som ligger bare 50 meter fra en vakker sandstrand, og er et ideelt sted for de som ønsker en avslappende og luksuriøs opplevelse. Hotellet skiller seg ut med sin skandinaviske og regionale arkitektur, som skaper en unik atmosfære.

Sopotorium Hotel & Medical Spa

Sopotorium Hotel & Medical Spa er en fantastisk destinasjon i Sopot, med en ideell beliggenhet kun 250 meter fra den vakre Sopot-stranden. Dette hotellet har en rekke fasiliteter som vil sørge for at gjestene trives og har en komfortabel opplevelse.

My Story Gdynia

Dette flotte hotellet, som ligger i Gdynia, tilbyr et treningssenter, privat parkering, en terrasse og en bar. Er du glad i spa eller trening kan du booke dette hotellet.

Courtyard by Marriott Gdynia Waterfront


Hotel Courtyard by Marriott Gdynia Waterfront har en fantastisk beliggenhet ved vannkanten, langs den livlige bulevarden og kun 350 meter fra den vakre sandstrandenMed en terrasse utstyrt med hagemøbler og en fantastisk sjøutsikt, samt store møtelokaler og arrangementer, tilbyr hotellet en perfekt kombinasjon av komfort og funksjonalitet.

Her kan du spise

Du reiser ikke på ferie uten å booke et par restauranter. Skal du nyte ferien i av av Polens badebyer bør du vite at du spiser godt og holder deg unna de typiske turistfellene. Ta en titt på sosiale medier og snakk med andre som har besøkt feriedestinasjonen.

De tre badebyene har en meget spennende og rikt kjøkken og stadig flere nordmenn oppdager Polens kulinariske smaker.

Her er noen anbefalte restauranter i Gdynia, Gdansk og Sopot som vil gi deg en smakfull opplevelse denne sommeren:

Bialy Krolik

Dette stedet er kjent for sin autentiske polske matlagingsstil og varme atmosfære. Prøv deres deilige pierogi (polske dumplings) eller smakfulle tradisjonelle suppevarianter. Biały Królik gir deg en autentisk smak av polsk matkultur.

Les også: Vinreiser: Destinasjoner for deg som elsker vin

Slona Woda

Besøk Slona Woda og la deg bli forført av en uforglemmelig matopplevelse og gjestfriheten som Sopot er kjent for.

Searcle Gdynia

Denne restauranten imponerer med både beliggenhet, maten og atmosfæren.

M15

Her vil de fleste finne noe de liker. Menyen er stor og byr på alt fra tradisjonelle retter som chlodnik og pierogi til pasta og pizza.

Restauracja L’Entre Villes

Er dere et par som skal ut og kose dere, kan denne romantiske restauranten være verdt et besøk.

Mercato

Denne restauranter har flere ganger fått utmerkelser og byr på et spennende meny for de kresne ganer.

Disse restaurantene representerer bare et lite utvalg av det mangfoldet som Gdynia, Gdansk og Sopot har å tilby. Uansett hvilken by du besøker, kan du være sikker på at du vil finne et bredt spekter av spisesteder som vil tilfredsstille dine kulinariske ønsker.

Saken er skrevet med støtte av kunstig intelligens.