Romantisk helg i Paris?

Du oppdager alltid noe nytt i Paris, uansett hvor ofte du har vært her. Paris er som et land i seg selv. Sjarmerende historiske smågater kombinert med det moderne og nye i en romantisk atmosfære. Har du planer om å reise på weekendtur til Paris og trenger et fantastisk hotell til rimelig penge? Ja, da bør du slå til nå. Hotels.com har nemlig flere gode tilbud på hoteller i romantiske Paris! Bestill her.

Romantikkens by

Når man snakker om romantisk ferie kommer man ikke unna Paris, det er få byer som er så forbundet med romantikk som denne byen. Her kan du nyte franske delikatesser på en av de mange intime fortausrestaurantene, en tur opp i Eiffeltårnet, og mange fantastiske hager hvor du kan ta med din kjære på en koselig piknik.

Les mer om Paris her. & Her finner du hoteller i Paris.Les mer om hvorfor du må reise til Paris her.

Dette må ses med din kjære:

1. Eiffeltårnet

Med sine 324,8 meter er dette det mest kjente landemerket i Paris. Eiffeltårnet er oppkalt etter sin konstruktør, ingenøren Alexandre Gustave Eiffel og befinner seg i byens 7. arrondissement. Hver kveld ved solnedgang lyses tårnet opp av rundt 20.000 lyspærer som blinker utover nattehimmelen i Paris, lysene fortsetter å blinke i 5 minutter hver time gjennom hele natten. Jules Verne er en av to restauranter som man kan finne i bygget, her kan dere nyte en fantastisk utsikt og et utmerket kjøkken som er ledet av en av Frankerikes bedre kokker. Dersom du våger deg opp på toppen kan du på en klar dag se omrikring 70 km utover på alle kanter.

Velg blant mange flotte hoteller her

2. Notre-Dame

Notre-Dame ble bygget for å hedre Jomfru Maria, og det fulle navnet på katedralen er Notre-Dame de Paris, som betyr «Vår Frue i Paris». Dette er en gotisk katedral som du finner på øya Île de la Cite i Seinen, midt i Paris. Katedralen er en stor turistattraksjon, men også hovedsetet for det romersk.katolske erkebispedømme i Paris. Arbeidet med å bygge Notre-Dame startet i 1163, da ble den første steinen lagt og markerte begynnelsen på to århundres slit. Siden den tid har kirken vært gjenstand for en rekke forandringer og ødeleggelser. I 1991 startet et ti års langt prosjekt med å restaurere Notre-Dame. Dette er et bygg som abolutt er verdt et besøk.

3. Louvre

Bygget var tidligere brukt som slottet til ulike franske konger, men er idag et av verdens største museer og det mest besøkte kunstmuseet i verden. Den eldste delen av Louvre ble påbegynt 1200-tallet og har siden harr flere utvidelser. Det var i 1793 at slottet ble et offentlig museum, og viser dagens besøkende middelaldersk, antikk og nyere tiders skulpturer, malerier og kunstverker. Inngangspartiet kom på plass i 1988, og er nå kjent som den store glasspyramiden. De mest kjente kunstverkene du kan oppleve i museet er maleriet Mon Lisa av Leonardo Da Vinci og marmorstatuen Venus fra Milo. Du finner Louvre langs høyrebredden av Seinen i 1. arrondissement.

Søk etter hotell her

4. Champs-Elysees og Avenue Montaigne

Champs-Elysees er en bred aveny i Paris, og med alle sine butikker, kinoer, kafeer og lukseriøse spesialbutikker har dette blitt en av verdens mest berømte gater. Avenyen strekker seg gjennom 8. arrondissment fra Place de la Concorde i øst til Triumfbuen i vest. I denne gaten finner du noen av verdens største motehus, og om du skulle savne noen finner du de antakeligvis i den eksklusive Avenyen Montaigne, som du enkelt kan gå til. Noen av merkene du finner i disse gatene er: Chanel, Louis Vuitton, Gucci, Jimmy Choo, Dior, D&G, Hugo Boss og Ralph Lauren.

5. Galeries Lafayette

Dette er en fransk stormagasinkjede, og hovedhuset ligger på Boulevard Haussmann i Paris. Galeries Lafayette er en viktig aktør i motebransjen. Ved åpningen av hver sesong stiller de lokaler til disposisjon for de yngre og lovende moteskaperne. Daniel Hechter, Pierre Cardin, Cacharel og Yves Saint-Laurant er navn dom har blitt hjulpet frem av Galeries Lafayette.

6. Triumfbuen

Triumfbuen ligger midt på Charles de Gauelle plassen i enden av Champs-Elysees, og regnes som en av de flotteste i sitt slag. Bygget ble bestilt av Napoleon, som et minnesmerke for hans triumfer på salgmarken. Buen ble ferdig i 1836, som var hele 30 år etter byggestart. Inne i buen er det gravert inn navn på genralene som tjente Napoleon. Om du ønsker å oppleve utsikten fra Triunfbuen, så kan du besøke obesrvatoriet – godt over 200 meter fra bakkenivå. Vel oppe kan du nyte den fatastiske utsikten utover vakre Paris.

Søk etter gode flypriser her

7. Pantheon

Dette er kirke som ligger på toppen av Montagne Sainte-Genevieve med utsikt over det kjente Latinerkvarteret. I Pantheon hviler en rekke kjente franske skikkelser som Victor Hugo, Voltaire, Jean-Jacques Rousseau, Marie og Pierre Curie, Jean Monnet og Emilie Zola. Kirken ble bygget som et resultat av en lovnad Louis XV gjorde da han ble syk. Han lovte at dersom han ble bedre så skulle han reise et bygg verdig Paris sin skytshelgen Sainte-Genevieve. Louis kom seg som kjent fra sykdommen og reiste Pantheon over ruinene til den tidligere kirken med samme navn som skytshelgen – Sainte-Genevieve.  

8. Les Parcs Magnifiques – Vakre parker

Paris er jo en by av mye asfalt og betong, og da kan det føles ekstra godt når man finner en blomstrende park som er nydelig utført av parisianerne. Vi anbefaler tre vakre parker du burde ta turen til: 1. Parc Floral de Paris er nok den fineste parken i hele byen. Den ligger litt i utkanten av Paris, men det tar bare 15 minutter med metroen fra sentrum. Parken er helt nydelig vakker nå om våren når floraen er i full blomstring. Om du har lyst på en liten utfordring mens du er her finnes det en ganske tøff hinderløype i parken. Rett utenfor finner du de flotte PARIS-bokstavene.

2. Parc des Buttes-Chaumont er en flott park i gå avstand fra sentrum. Alt som står og lever i parken er menneskeskapt, her snakker vi trær, planter, den magiske fossen, grotten, innsjøen, broene osv. Her møter du mange parisianere som rusler seg en rolig tur, eller bare ligger med en god bok og litt jordbær i gresset.

3. Jardin du Luxembourg er den mest romantiske parken, uten tvil. Med sine 224.000 kvaderatmeter er den også den største parken i Paris. Luxemburghagen som den blir kalt er full av statuer og en rekke fontener. Løvverket her ligger som et slør foran himmelen og skaper da et perfekt sted for å holde hender og kysse på en benk.

Bestill flybilettter her

10. Les promenades romantiques – De romantiske spaserturer

1. La coulee verte – Den grønne korridoren. Dette er en gangvei som starter ved Bastille og ender opp ved Vincennesskogen. Her kan dere nyte en 4,5 kilometer lang spasertur hånd i hånd med fine samtaler. Her er det grønt, herskapelig og rolig.

2. Rue Irenée Blanc/Rue Jules Siegfried er to små gater, men for en atmosfære. Så vakkert, rolig, idyllisk og romantisk. Å komme inn i disse gatene er som å gå inn i en annen tidssone, man kan sammeligne det litt med kolonihagene i Oslo.

3. Seinen – vandre elvelangs. Langs denne elven er det utrolig fint og perfekt for par som ønsker å se litt av Paris. Når solen skinner og temperaturen stiger strømmer parisianerne hit for å ha piknik med kjærester og venner.

Andre ting man må gjøre mens man er i Paris:

Spise franske makroner. Da kan du enten gå på en restaurant og bestille fra menyen, eller kjøpe med deg fra Laudree og nyte de i en park.

Spise frokost på en fortausrestaurant. Dette er absolutt et must når du er i Paris. Stå opp litt tidlig og sett deg ute på en fortausrestaurant mens du ser på alle parisianerne som er på tur til jobb. De fleste begynner ikke på jobb før kl 0900, og da er det fasinerende å se på hvor elegante de klarer å se ut på morgenkvisten.

Ta en drink etter lunsj. Dersom du spiser lunsj på en restaurant ser du at mange av de som bor og jobber der har en helt annen drikkekultur enn den vi har her i Norge. Selv om de har lunsjpause fra jobben går de fleste ut for å spise, og ikke minst for å ta en drink til måltidet.

Sjekk disse fantastiske hotellene på tilbud hos Hotels.com:

Max Hotel

Hotell i sentrum og i kort avstand fra Cartier-stiftelsen for moderne kunst.

Hotel Eugéne en Ville

Hotel Le Bellechasse

Hotell, med 4 stjerner, og med en bar/lounge, nær Musee d’Orsay.  

Le Pradey

Hotell, med 4 stjerner, og med en bar/lounge, nær Palais Royal.  

Se også disse sexy hotellene i Paris:

Hotel Montmartre Mon Amour, Paris

Liggende i trendy og bohem Montmartre, er Hotel Amour et langt mer prisgunstig alternativ for en romantisk utflukt. Hotellets 24 rom er alle forskjellige, men noe har de til felles. De er elegant innredet, har stemningsfult rødt lys og erotiske fotografier. En god forutsetning for et het opphold.

Sjekk hotellet nærmere her 

Hotel Seven by Elegancia, Paris

Hvordan kan du motstå tanken på å sove i en svevende seng? (eller en som ser uttil å sveve). Hva med et svevende badekar? Du kan gjøre begge deler på det nye Hotel Seven i Paris. Hotellets beliggenhet i Latinerkvarteret er langt fra glamorøs, men oppe i rommene blir du sendt av gårde til en futuristisk setting, med stemningbelysning og en flatsjerm-TV som pumper ut dufter av ditt valg. Trenger du å våkne opp fra denne berusende drømmen? Bare slå på den gode Nespresso-maskinen du disponerer med på rommet.

Se nærmere på hotellet her

LES OGSÅ:

Slik ser pizza ut rundt omkring i verden

Som en utenomjordisk reise

Det perfekte hotellet for Paris-turen

6 hoteller som sier sex

  //