Seks magiske steder som vil trollbinde deg

Har du hatt dager der alt virker kjedelig og meningsløst? Dager der du har lyst å flykte fra den grå hverdagen og forsvinne til et koselig og eventyrlig lite sted der tiden står stille? Hvis du kjenner deg igjen og nikker foran skjermen, er dette en artikkel du bør lese. Eller – vi kan la bildene tale for oss og ta deg med på en aldri så liten drømmetur til mystiske småsteder i Europa. Nettsteder som BoringPanda og TravelandLeisure har sine lister, og vi har laget vår liste over vakre steder som på et blunk tar oss med i et Disney- eventyr.

Bibury, Gloucestershire England

William Morris beskrev den lille engelske landsbyen som » the most beautiful village in England«. De karakteristiske husene, den engelske naturen og sjarmerende beboere tiltrekker til seg tusenvis av besøkende hvert år. Bibury er i tillegg fanget øyet til folk i filmbransjen og er lerretet til storfilmer som Stardust og Bridget Jones`s Diary. Er du en fan av bøkene og filmene kan dette være et sted å besøke både sommer, høst og vinter. Tenk så koselig helgtur du kan ved å overnatte i en magisk steinhus, drikke engelsk te til frokost og nyte rolige dager – slik som dronningen. Se listen over overnattingssteder her. 

Les også: 17 utrolige steder i Norge

Rothenburg, Tyskland

Det er ikke enkelt å finne steder som minner om et perfekt postkort – samtidig som de fortsatt ikke er oppdaget av de største turistgruppene. Det tar ikke lang tid før de små, sjarmerende tettstedene der fargerike hus, lokale markeder og yndige restauranter blir invadert av busser fylt med overivrige turister med kart og selfie-stenger. Ta for eksempel vidunderlige Cinque Terre i Italia. En spasertur i et av de fem kjente småbyen kan fort ende med køer både langs sjøen og klippene der «alle» skal knipse det samme bilder. Heldigvis finnes det fortsatt skjulte perler som selv midt i høysesong lar deg senke skuldrene og nyte en deilig ferie med hele familien.

Ta en titt på hoteller og overnattingsteder i nydelige Rothenburg.

Hallstatt, Østerrike

Hvis du er i Østerrike i nærheten av Salzburg så legg turen innom Hallstatt. Som besøkende beskriver det så ser det virkelig ut som et eventyrsted når man nærmer seg den lille byen med båt. Hallstatt er i tillegg til å være en velbevart by, kjent for sin saltutvinning fra gammelt av, i tillegg til at man har gjort flere arkeologiske funn som kan dateres tilbake til ca 800-450 f. Kr.

Se alle overnattingsmulighetene i idylliske Hallstatt.

Hallstatt

Bled, Slovenia

Tenker du på prinsesser og prinser når du ser dette slottet? Det er våre assosiasjoner. Denne lille alpinbyen nordvest i Slovenia er vakkert situert ved innsjøen Lake Bled. Naturen byr på utallige spaserturer og et besøk til middelalderslottet er et must. Ikke la deg lure på den harmoniske atmosfæren. Selv om de fleste besøkende søker ro og avkobling fra den travle hverdagen, mangler det ikke på aktiviteter for deg som ønsker en mer aktiv ferie. Klatring, sykling, golf eller ridning er bare noe du kan fylle dagene med i Bled.Her finner du oversikten over alle hoteller og overnattingsteder i Bled.

Les også: 12 utrolige Europeiske steder du garantert ikke har besøkt

Marsaxlokk, Malta

Dette bilde sier mer enn tusen ord. På sørøst-kysten av Malta finner du den gamle fiskelandsbyen der havnen er fylt med fiskebåtene ved navnet luzzus. Restaurantene som ligger som tette perler langs havnen har alltid ferske tunfisk og sverdfisk på menyen – nettopp takket være fiskemennene som tidlig morgen tar turen ut på det blå havet. En kort spasertur nedover kysten finner du St.Peter`s Pool. Dette er et av de mest populære og vakreste badestedene på Malta med turkisblått hav, hvite klipper og fantastiske dykkemuligheter. Sett opp Marsaxlokk på din reiseliste – du kommer ikke til å angre.

Se om du finner flybilletter til en rimelig pris og book et av de fine hotellene på Malta her.

Kotor, Montenegro 

Den dramatiske naturen som omringer Montenegros mest vakre by er ingenting annet enn spektakulær og bør settes opp på din reiseliste. De rike og berømte rømmer fra de overbefolkede stedene i Italia, Frankrike og Kroatia og setter kurset ( les yachtene) mot Montenegro. Heldigvis trenger du ikke en bankkontoen til Jaz Z til å kunne unne deg en ferie i Kotor. Er du en romantiker, er glad i spennende historie og arkitektur – i tillegg til å ville tilbringe late dager på en strand, er dette ditt neste reisemål. Du kan også leie bil og utforske resten av det billedskjønne landet som har en milelang kystlinje, vakker natur og hele to bidrag på UNESCOs Verdensarvliste. Her finner du hoteller i Kotor.

Les også:

Dette er Kroatias skjulte perle

Her bodde Kim og Kanye på Island

Dette er verdens beste hotell