Siste-minutt-feriene du bør vurdere

Ingen sommerferieplaner? Du trenger ikke å dra langt for å få feriefølelsen. Vi har samlet vakre reisemål bare en kort tur unna, enten det er med båt, fly eller bil.

siste liten ferie
Du kan ta bestille en hytte-bobil fra Cabin Campers og oppleve Norge i sommer. Foto: getty

Enten det er en spontan fjelltur, et uventet bycruise eller en plutselig campingtur, er det alltid muligheter for å oppdage og erfare nye steder på kort varsel. Her er noen tips fra oss til deg.

En impulsiv roadtrip til en landsby eller fjellområde i Norge 🚗

siste liten turer
Rorbuer i Lofoten. Foto: getty

Her kan du leie bil.

I Norge kan du leie bil og utforske vakre steder som Reine og Å, med sine røde fiskehjeller og flotte fjellutsikter. Du kan også besøke Trollstigen ved Geirangerfjorden, kjent for sine bratte fjellvegger og fossefall. Om sommeren er Hardangerfjorden et flott reisemål med sjarmerende landsbyer og blomstrende frukttrær.

Ta en tur til Sognefjorden og opplev steder som Balestrand og Flåm med den kjente Flåmsbana-togreisen. En roadtrip gjennom Norges natur vil være full av spennende opplevelser og vakre landskap.

Hotelltips i Lofoten: Reine Rorbuer og Sakrisøy Rorbuer

Hotelltips i Geirangerfjorden: Hotel Union Geirangerfjord og Grande Fjord Hotel

Hotelltips Hardangerfjorden: Ullensvang Hotel og Thon Hotel Sundven

Hotelltips Sognefjorden: Kviknes Hotel og Flåmsbrygga Hotell

Et minicruise til København 🚢

Cruise til København er alltid en god idé. Foto: Nettavisen

Hva med å ta et minicruise til København? Start eventyret med en kjøretur til Oslo og hopp ombord på DFDS-fergen som tar deg til den danske hovedstaden. Mens du seiler, kan du kose deg med skipets fasiliteter og ta del i underholdning og shopping. I København venter spennende opplevelser som Tivoli, Den lille havfruen og de sjarmerende kanalene i Nyhavn.

Book DFDS her

Les vår guide til danskebåten her

København er flott om sommeren. Foto: getty

Dere kan også ta med bilen og utforske andre danske strandbyer fra København. Cirka en times kjøretur nord for København ligger Hornbæk med vakre strender og fersk sjømat. Hvis dere heller vil utforske sørover, bør dere besøke Dragør med brosteinsbelagte gater og gamle fiskerhus.

Les også: 5 badebyer i Danmark

En siste-minutt-pakkereise til Syden 🔥

siste liten ferie
Det er mange restplasser til Syden hos Apollo. Foto: getty

Restplasser til Syden åpner opp for mange flotte destinasjoner langs Middelhavskysten og i Sør-Europa. Du kan velge solrike strender og sjarmerende kystbyer langs Costa del Sol i Spania, de vakre greske øyene som Santorini og Mykonos, eller den fantastiske kystlinjen i Kroatia med byer som Dubrovnik og Split.

Les vår guide til Kroatiske steder her

Vår guide til Hellas’ aller beste ferieøyer finner du her

Sjekk restplasser til Syden her

En siste-minutt-booking på et luksushotell 🤩

siste liten ferie
Opplev luksus på The Well, kun 30 min fra Oslo. Foto: Hotels

En siste-minutt-booking på et luksushotell i Skandinavia kan også være en fantastisk opplevelse. Du kan se etter eksklusive feriesteder og boutiquehoteller i vakre naturområder som de norske fjordene, de svenske skoger eller de danske kystområdene.

Noen eksempler kan være å utforske luksuriøse hoteller langs Norges fjorder, som for eksempel Blåtind Boutique Hotel ved Ekrelia eller The Thief i Oslo med sin moderne design og utsikt over Oslofjorden. Et spaopphold på luksuriøse The Well er også et godt valg.

I Sverige kan du oppleve unike og kule overnattingssteder som Treehotel i Lappland eller Grand Hôtel i Stockholm med sin historiske sjarm.

Tretopphotellet i Lappland, Sverige. Foto: Hotels

I Danmark kan du nyte luksusopphold på eksklusive feriesteder som Skodsborg Kurhotel & Spa eller Nimb Hotel i København med sin overdådige atmosfære.

Et besøk til fornøyelsespark eller badeland 🎡🫧

I Norge finner du flere flotte badeland og fornøyelsesparker som tilbyr moro og spenning for hele familien. Tusenfryd utenfor Oslo er en av landets største fornøyelsesparker, med et bredt utvalg av berg- og dalbaner og karuseller.

Bø Sommarland i Telemark er Nordens største vannpark, med et mangfold av vannsklier og bassenger for alle aldre. Kongeparken nær Stavanger og Hunderfossen Familiepark på Lillehammer er også populære destinasjoner, med et rikt utvalg av karuseller, lekeområder og tematiserte attraksjoner.

Vestkanten Badeland i Bergen tilbyr moderne fasiliteter for en dag med moro og avslapning. Disse destinasjonene gir en flott mulighet for en minneverdig dag ute med familie og venner.

Hotelltips ved Bø Sommarland: Bø Hotel

Hotelltips ved Tusenfryd/Oslo: The Well Resort & Spa

Hotelltips ved Kongeparken: Scandic Stavanger Airport

Hotelltips ved Vestkanten Badeland: Radisson Blu Royal Hotel

En sommerhytte i Sverige eller Norge 🌳

Å leie en hytte i Norge eller Sverige er en flott måte å komme seg bort fra hverdagens stress og nyte naturen. Begge landene har mange hytter i vakre omgivelser, enten det er ved fjellene, ved sjøen eller i skogen.

I Norge kan du for eksempel leie en hytte ved en fjord i Vestlandet, ved en innsjø i Telemark, eller i fjellområdene rundt Hemsedal eller Geilo. I Sverige kan du finne hytter ved innsjøer i Småland, i fjellene i Jämtland eller i skogene i Dalarna.

Hva med glamping i Norge? Her kan du oppleve både spa og yoga. Foto: Campanyon

Et annet tips er å dra på glamping med unike overnattinger. Du kan finne ditt neste eventyr hos Campanyon. Glamping er en blanding av glamour og camping, der du kan nyte naturen med ekstra komfort. For eksempel på Glamping spa, yoga and retreat i Sylte ved Valldal.

Søk feriehus her

Se også feriehus i Syden

Se glamping-muligheter her

Sjekk også norske Cabin Campers som tilbyr campingbil med toppmoderne fasiliteter

Hit vil nordmenn reise i 2024

I 2024 fortsetter Europa å vokse i popularitet med en økning på 4 prosent fra fjoråret.