Storbyer det er verdt å besøke

Om du vil ha alt annet enn kun sol og bad i sommer, har vi funnet 5 opplevelsesrike storbyer som er verdt å besøke.

Barcelona

Vi reiser for tapas, shopping, arkitektur og godt klima – og blir åpenbart ikke skuffet. Kombinasjonen av strandliv og storbyliv er også temmelig unik. Her kan du spise middag hos stjernekokker, se banebrytende arkitektur, bestige fjelltopper midt i byen og flyte på ryggen i Middelhavet. Ikke rart Barcelona er blitt en sikker vinner blant nordmenn på storbyferie. Beste familiehotell: Grand Hotel Central

Beste luksushotell: Cotton House Hotel

London

London er vår absolutte favorittby for korte ferieturer, og de aller fleste nordmenn beveger seg i området fra Piccadilly Circus, opp til Oxford Circus – ned Oxford Street til Marble March ved et Londonbesøk. Ikke at det forsåvidt bare er et typisk norsk fenomen, med unntak av at Norge eier Regent Street (ikke selve gaten, men mange av utleiebygningene fra Piccadilly Circus til Oxford Circus). London er ekstra sjarmerende og vakker om sommeren. Omtrent halvtimes tur fra London finner du en av Storbritannias beste strender i turistbyen Brighton. Brighton er en av de mest besøkte byene i Storbritannia og kan friste med flotte surfestrender, turistattraksjoner og yrende folkeliv. Opplev restauranter og utesteder med fantastisk havutsikt og ta en tur innom den populære fornøyelsesparken like ved Brighton Pier.

Beste hotell i London: The Wellesley Hotel

Beste voksenhotell: Blakes London

Godt familiehotell: London Marriott Hotel County Hall

Les også: Den virkelig store London-guiden

Amsterdam

Ingen annen hovedstad i Europa har så mye sjarm. Hovedstaden i Nederland er en by mange mener mye om, og en by du aldri glemmer hvis du har besøkt den. Byen som oppstod en gang mot slutten av 1200-tallet har vært en av verdens rikeste byer, om ikke den rikeste. Det er byen som har nydelige kanaler, kaffeshopper med salg av stoffer som er illegale i Norge, sykler over alt, Anne Frank-huset og et red light district som ligger midt i byen. Amsterdam har på mange måter alt det ingen andre byer har. Beste familiehotell: Inntel Hotels Amsterdam Centre

Beste hotell: De L’Europe Amsterdam

Lisboa

Portugals hovedstad har et gunstig klima året rundt, med en gjennomsnittstemperatur på 17 °C. Vintrene i Algarve-området er herlig milde, hvor det er fullt mulig å bade i sjøen fra mars til november. Sommeren blir heller ikke altfor varm for nordmenn takket være en svalende bris fra Atlanterhavet. Lisboa er også en svært solrik by og har rundt 260 soldager i året. I tillegg til et ypperlig klima har byen utrolig mye å tilby – historie, kultur, arkitektur, shoppingmuligheter, museer, markeder, spisesteder og folkeliv.

Beste familiehotell: Hotel Santa Justa Lisboa

Beste luksushotell: Avenida Palace

København

Vi blir aldri lei Danmark, og det er særlig på sommers tid at vi legger turen til idylliske ferieperler som Aarhus, København og Ebeltoft. Blir det Danmark i sommer? Sjekk våre beste tips her. København er en barnevennlig by som har litt av hvert å by på for både små og store barn. Tivoli er obligatorisk og man kan gjerne bruke en hel dag her, for å ta seg god tid til å nyte både restaurantbesøk, akvariet og blomsterprakten i tillegg til alle attraksjonene. De aller beste familiehotellene i København finner du her.

Beste familiehotell: Hotel Alexandra

Beste luksushotell: Nimb Hotel

Les også: Urbant og billig i København

Kilder: Ticket.no