Sibirkulden inntar Europa - også her i Norge. Her er listen på de mest solrike reisemålene i mars. Foto: iStock

Her finner du varmen i mars

Kom deg vekk fra sibirkulden og reis hit hvor sola skinner!

Frister det å rømme fra iskalde dager, snøkaos og grå himmel? Vi har sett på værprognosene i byer hvor det er meldt sol og varmegrader i mars.

Det er varslet en kaldfront fra Sibir i Europa fremover med sterke vinder, snø og regn rundt i kontinentet, melder NRK. I Roma for eksempel har det snødd for første gang på seks år. Flere av Italias kjente landemerker er dekket av snø, og også i Frankrike og Storbritannia er det meldt skikkelig kaldt vær i ukene fremover. Her til lands er det heller ikke meldt et skikkelig vårvær i mars, skriver Nettavisen nyheter.

Søk flybilletter hos Momondo her

Her finner du de beste hotellene i verden.

Nå er det superbillig å reise til varme reisemål hos restplass.no


Valletta, Malta

Hovedstaden på Malta, Valletta, er kjent for å være den «stille by» med sine vakre smågater, sjarmerende bygninger og svale vinder fra Middelhavet. Faktisk er byen kåret til europeisk kulturhovedstad i 2018. Du trenger kun å oppholde deg i Valletta i kort periode for å forstå hvorfor hovedstaden er kåret til årets kulturhovedstad. Over 320 monumenter på omtrent 55 hektar sier mye om denne herlige byen. I tillegg er hele byen oppført på Unescos verdensarvliste.

Du kan finne mange billige restplasser til solrike reisemål hos restplass.no. Sjekk her!

Gjennomsnittstemperatur i mars: 14 grader

Flytid: 3 t og 50 min med Norwegian. Søk fly her.

Hotellet du velger i Valletta: Hilton Malta


Marrakesh, Marokko

Marrakech er kåret til et av verdens beste reisemål av TripAdvisor de siste årene. «Den røde byen» er et magisk sted som imponerer med sine fine riads, markeder og eksotiske atmosfære. Bo som en marokkaner på en riad, som er et tradisjonelt marokkansk hus med indre hage. Den mystiske eventyrbyen er som tatt ut av 1001 natt med mange inntrykk du neppe finner andre steder.

Hos restplass.no får du pakkereiser fra 2000 kroner per person til Marrakech. Sjekk flere tilbud her.

Gjennomsnittstemperatur i mars: 18 grader

Flytid: 4 t og 50 min med Norwegian. Søk fly her.

Hotellet du velger i Marrakech: 2Ciels Boutique Hotel & Spa


Malaga, Andalucia

Det er ingen tilfeldighet at Malaga er kjent som «paradisbyen». Malaga er en flott ferieperle med mange kontraster – det gamle med det moderne. Byen i Solkysten imponerer med 300 soldager i året, så her finner får du garantert solgaranti! Om du elsker kunst og historie, vet du sikkert at Malaga var Pablo Picassos hjemby, og du finner et museum som er dedikert til hans arbeid kun noen få meter fra hans barndomshjem. I Malaga finner du alt fra herlige strender til historiske monumenter og bra shopping. Ikke minst er hotellene noe av de beste du finner i Spania. Malaga er også kjent for sine golfbaner, om du vil svinge på kølla i ferien.

Få drømmeferien til Malaga allerede nå! Sjekk restplass.no for billige pakkereiser til Malaga.

Gjennomsnittstemperatur i mars: 17 grader

Flytid: 4 timer med Norwegian og Ryanair. Søk fly her.

Her bor du i Malaga: Room Mate Valeria


Gran Canaria, Kanariøyene

Nordmenns feriefavoritt er et solsikkert reisemål med herlig klima året rundt. Denne familievennlige øya tilbyr fine strender og vakkert naturlandskap med mange muligheter for en aktiv ferie. Om du ikke drar på vandring, kan du bruke tiden på sykkeltur på øya, eller oppleve karnevalet som forvandles til en stor byfest mellom 2.-11.mars i Playa del Inglés.

Hos restplass.no er det mange rimelige pakkereiser til Gran Canaria – når som helst. Få pakkereise fra 2000 kroner for én uke på Gran Canaria her.

Gjennomsnittstemperatur i mars: 20 grader

Flytid: 5 t og 40 min med Norwegian og Ryanair. Søk fly her.

Hotellet du velger på Gran Canaria: Occidental Margaritas


Alicante, Valencia

En av Spanias mest elskede turistbyer skilter med fantastiske strender, et vibrerende uteliv, himmelsk paella og sjarmerende boulevarder. Byen tilhører Valencia-regionen og passer for alle – enten det er pensjonister, partyløver eller barnefamilier. Gamlebyen El Barrio er byr på spennende historie, bygårder og koselige små gater. Og det sies at du ikke har sett Alicante før du har sett byen fra borgen Castillo de Santa Bárbara, som ligger 450 meter over havet.

Sjekk restplass.no for mange billige pakketurer til Alicante!

Gjennomsnittstemperatur i mars: 17 grader

Flytid: 3 t og 45 min med SAS, Ryanair og Norwegian. Søk fly her.

Hotellet du velger i Alicante: Asia Gardens Hotel & Thai Spa


Palma, Mallorca

Palma de Mallorca er uten tvil Europas hotteste sydenby – byen vi aldri får nok av. Byen er delvis bohemsk og moderne, men samtidig historisk. Du finner noe for alle prisklasser i Palma – enten det er noe eksklusivt eller til rimelig penge. Er du glad i luksusbutikker som Louis Vuitton eller kjedebutikker som Zara og H&M, finner du alt i Palma. Byen som er kjent for å være «mini-Barcelona» er skapt for shopping og lunsjer utendørs. Det anbefales å leie bil for å utforske de mange sjarmerende stedene som Palma har å by på.

Klikk deg inn på restplass.no for stor oversikt over pakketilbud til Syden.

Gjennomsnittstemperatur i mars: 15 grader

Flytid: 3 t og 30 min med Norwegian og SAS. Søk fly her.

Beste hotell i Palma: Hotel Tres


Les også:

Her bør du bo i ferieparadiset Kroatia

Restplass: Her får du billig sydentur