Europas varmeste vårbyer

Barcelona havn med stranda og hotell i bakgrunnen. Foto: Getty Images

Planlegger du en weekendtur? Da anbefales det å dra om våren. Da får du med deg det vakreste byene har å by på, i full blomst. Dra på shopping, byvandring og en kopp kaffe mens sola varmer akkurat passe nok. Her er fem forslag til byer som er skikkelig idylliske om våren.

1. Roma

Bestill en gelato og sett deg på en av de små kafébordene ved de trange brosteinsgatene. Noe av det beste du kan oppleve i Roma er jo is, kaffe og vin! Dette kan nytes ute i den deilige vårvarmen. Ellers må du få med deg den klassiske sightseeingen gjennom Romas gater. Kast mynter og ønsk deg noe ved Trevi-fontenen, dra på vindushopping gjennom eksklusive Via dei Condotti-gaten og kjøp deg en bit italiensk pizza! Det er jo et must.

Les vår guide til vårbyen Roma her

Gjennomsnittstemperatur:
Mars: +15 grader April: +19 grader Mai: +23 grader

Her bor du best i Roma:

Budsjett: MDM Luxury Rooms

Luksus: Hotel Splendid Royal

2. Paris

Har du virkelig lyst til å nyte Paris bør du dra i mars! Og det av flere grunner. Bortsett fra de klassiske tingene som å dra på shoppingtur til Champs Elysees, besøke Louvre-museet og spise masse croissants, er det andre goder du kan nyte om våren. Kafekulturen våkner til liv, det er færre turister, hagen Jardin des Tuileries ved Eiffeltårnet blomstrer i mange farger og det er da arrangementene starter.

Les vår guide til vårbyen Paris her

Gjennomsnittstemperatur: Mars: +12 grader April: +16 grader Mai: +20 grader

Her bor du best i Paris:

Budsjett: Hotel Montmartre Mon Amour

Luksus: Castille Paris – Starhotels Collezione

3. Barcelona

Barcelona fascinerer og overrasker, og er ulikt alt annet man har sett. Her finner du særegne kunstneres verker spredd utover i det offentlige rom, mote med et eget, forlokkende preg, glade mennesker som liker å feste hele natten og utallige gode restauranter – særlig tapas! I Barcelona får du by og strand på samme tur, og hvis vi sjekker yr.no så er det sjeldent annet enn sol i katalanernes hjemby.

Les vår guide til vårbyen Barcelona her

Gjennomsnittstemperatur: Mars: +16 grader April: +18 grader Mai: +21 grader

Her bor du best i Barcelona:

Budsjett: Hotel Villa Emilia

Luksus: K&K Hotel Picasso

4. Lisboa

Europas vestligste hovedstad er slående vakker, sjarmerende og en god miks av gammelt og nytt. Lisboa kan nesten minne om San Francisco med sine gule trikker som kjører i bakketoppene, og den store broen Ponte 25 de april, som er inspirert av Golden gate. Kjent for sine mange landemerker, får du lære en god del om Portugals storhetstid, da oppdagere som Henrik Sjøfareren og Vasco de Gama, oppdaget nye veier rundt på verdenshavnene.

Les vår guide til vårbyen Lisboa her

Gjennomsnittstemperatur: Mars: +17 grader April: +20 grader Mai: +25 grader

Her bor du best i Lisboa:

Budsjett: The Lift Boutique Hotel

Luksus: The Lumiares Hotel & Spa

5. Istanbul

Byen huser enestående byggverker, uendelige shoppingmuligheter og et kjøkken som er blant verdens beste. Istanbul har i tillegg en spennende atmosfære som stadig driver byen frem med nye spennende hoteller, restauranter og kunstgallerier.

Les vår guide til vårbyen Istanbul her

Gjennomsnittstemperatur: Mars: +11 grader April: +16 grader Mai: +21 grader

Her bor du best i Istanbul:

Budsjett: Hotel Vicenza

Luksus: Sura Design Hotel and Suites

Søk flybilletter hos Momondo her