Verdens flotteste broer

Dette er broene som gjør mer enn å bare ta deg fra A til B. En bro er laget for å ta oss fra en side til den andre, og forbindes gjerne med nettopp bare det. De 8 broene på denne listen er så utrolig mye mer enn det – i tillegg til at de ligger i perfekte feriebyer kan broene trygt sies å være verdt et besøk i seg selv.

1. Golden Gate bridge, San Francisco

176800251 (1)

Golden Gate Bridge er selvfølgelig med på lista over spektakulære broer. Den ikoniske broa har blitt avbildet utallige ganger, og hver gang vi ser den skulle vi ønske at vi befant oss i nettopp pulserende San Francisco. Golden Gate forbinder San Francisco med Marin County, og ble ferdigstilt i 1937 av arkitekt Joseph B. Strauss. Broen er ikke overraskende blant San Francisco og Californias mest populære turistattraksjoner, og kan skilte med at den i sin tid var verdens lengste hengebro. San Francisco har mange flotte hoteller i øvre sjikt å velge mellom, som The Fairmont San Francisco og lekre The Ritz-Carlton.  Har du en ekstra tykk lommebok bør du også sjekke ut dette hotellet.

Her kan du sammenlikne priser på flybilletter.

2. Ponte Vecchio, Firenze

458862839

Er du i Firenze, vil Ponte Vecchio garantert få deg til å stoppe opp. Den vakre middelalderbroa strekker seg over elva Arno, og er full av små, sjarmerende butikker. Broa er selvfølgelig ikke eneste grunn til å besøke idylliske Firenze – vi kan også nevne historiske bygninger, vakre parker og deilig mat. Det er ikke rart Michelangelo og Leonardo da Vinci har funnet inspirasjon i den italienske byen. 

Firenze

I Firenze kan vi anbefale Hotel RegencyGrand Hotel Villa Medici og Montebello Splendid Hotel. De to sistnevnte er på tilbud akkurat nå!

Her finner du flere hoteller i Firenze.

3. Tower Bridge, London

470676971

Tower Bridge er kjent for de fleste, og selv om broa kanskje ikke er hovedgrunnen til at man besøker London er den et yndet fotoobjekt og turistmål. Broa går over Themsen, og er kjent for sine to tårn som øverst er forbundet med to horisontale gangveier. Det er selvfølgelig mye annet morsomt å se og gjøre i London – ta for eksempel en titt på vår Londonguide, og vår oversikt over byens beste hoteller.

Sjekk priser og finn de billigste flybillettene til London her.

4. Millau Viadukt, Millau i Syd-Frankrike

yay-1593074-digital

Millau-broen kan du definitivt ikke unngå å legge merke til. Den store broa går over elva Tarn i Millau-dalen, og er verdens høyste skråstagsbro (hele 19 meter høyere enn Eiffeltårnet!). Utenom å beundre broen kan du i Millau nyte det vakre landskapet, besøke en roquefort-kjeller og kjøre båt (under broa ja). Hoteller i Millau er slettes ikke dyrt, sjekk for eksempel ut Mercure Millau eller ibis Millau.

Her finner du flybillettene til Millau.

5. Karlsbroen, Praha

yay-8583074-digital

Den flotte Karlsbroen i Praha som binder bydelen Mala Strana sammen med gamlebyen Stare Mesto, er utmykket barokk-skulpturer og hele 16 buespenn. Broa ble bygget på bestilling fra den romerske herskeren og kongen Karl IV, og ble påbegynt i 1357. I Praha, kjent som «Den gylne byen» og «Byen med de tusen sprir», er det mye spennende å ta seg til. Legg turen til en av Europas vakreste hovedsteder, og opplev alt fra spennende arkitektur til rusleturer i Praha-borgen og spennende tsjekkisk mat.

Les vår guide til Praha her.
Praha

Til overnattingen i Praha kan du velge mellom flere fantastiske hoteller, som for eksempel sentrale Grand Hotel Bohemia, Hotel Paris eller InterContinental Prague.

6. Rialtobroen, Venezia

yay-3433545-digital

Rialtobroen er den mest kjente og den eldste av fire broer som krysser Canal Grande i billedskjønne Venezia. Steinbroen, designet av Antonio da Ponte, ble ferdigstilt i 1591 og brukt til å erstatte en trebro som kollapset i 1524. Det er ikke uten grunn at Venezia er et populært reisemål for nordmenn og turister fra hele verden. Den vakre kanalbyen byr på fotomotiv etter fotomotiv, og det er umulig å ikke bli litt forelsket i de mange flotte husene og romantiske kanalene.

Les også: 20 grunner til å reise til Italia.
Venezia

Bo rett ved kanalene på Bauer Hotel, The Gritti Palace og Hotel Excelsior Venice

 7. Sydney Harbour Bridge

yay-2465959-digital

Har du vært i Sydney, har du garantert tatt bilde av eller i det minste beundret Sydney Harbour Bridge. Broen er blant Australias mest populære landemerker, og er verdens største buebro i stål.  Når du er «down under» må du selvfølgelig også innom operahuset, vandre langs brygga og dra ut til forstedene for å nyte strandlivet. Her får du flere tips til Australiaturen.

Sydney

Nyt den fantastiske utsikten til operahuset fra Four Seasons Hotel Sydney, Park Hyatt Sydney, InterContinental Sydney.

8. Brooklyn Bridge

yay-1004673-digital

De fleste har en eller annen gang sett kjente Brooklyn bridge på TV eller film. Den store hengebroen krysser East River mellom Manhattan og Brooklyn i New York, og ble åpnet i 1833. Ta gjerne turen innom Brooklyn Bridge Park når du først er i området, og sleng deg ned på gresset for en pust i bakken.  For mange er New York byen over alle byer. Det er så mye å se og gjøre, at du garantert ikke rekker alt på et par uker i storbyen. Men det betyr vel bare at du har en god grunn til å dra tilbake ved en senere anledning?

Les også:
Slik får du drømmeturen til New York 20 grunner til å dra til New York Bo billig og bra i New York