De 50 fineste stedene å ta bilder i verden

Skal du ta noen virkelig gode bilder så er dette stedene du bør oppsøke. Kall det gjerne Instagram reise.

Om du skal ha gode bilder til Instagram, fotoalbumet ditt, Facebook eller en virkelig god Snapchat har lite å si. Dette er opplevelser uansett som er så visuelt stimulerende at de nesten bare må oppleves.

10 steder med uvirkelig utsikt

toppff

1. Top of the Rock, New York

Veldig mange tar bilder fra Empire State Building, men det er to problemer med det: Nummer 1 er at det er fint å ha med Empire State Building i et bilde fra New York. Nummer 2 er at utsikten er bedre her…

goldengate

2. Hawk Hill, San Francisco

Dette er stedet for å ta bilde av en av de mest imponerende bruene i verden: Golden Gate Bridge. Du bør også gå av på Battery Spencer (et gammelt militærbatteri) for å få skyline-bilde av San Francisco.

machupicchu

3. Machu Piccu

Skal du oppleve et av verdens mest magiske steder kan du bo på dette magiske hotellet. 

firenze

4. Basilica di Santa Maria del Fiore, Firenze

På toppen av denne kirken får du en utrolig utsikt over Firenze. Sjekk dette utrolige hotellet. 

manhattan

5. Manhattan Skyline, USA

Ok, to steder i samme by, men for å ta bilder av den må du forlate Manhattan i hvert fall. Ett sted du kan bo som har utsikten er Hyatt Regency on the Hudson.

bigsur

6.  Big Sur, California, USA

Verdens vakreste biltur er Highway 1, på turen kan du få kanskje den beste utsikten utover hav og vann fra en restaurant noe sted. På et hotell. Dette. Eventuelt her.

glacier

7. Glacier National Park, USA

Dette er den vakreste nasjonalparken i USA. Bom basta. Staten er Montana, og du kan bo på et slikt hotell som dette. Pakk sekken. Nå.

Upper-House-bathroom-night-view

8. Havnen i Hong Kong

Dette er ikke naturlig natur i hvert fall, men slående er det. Og mer slående enn på ett av verdens beste hotell skal du lete lenge etter.

fingers

9. 5 fingers, Krippenstein, Østerrike

Ingenting for den som har høydeskrekk, men for de som ikke har det er dette strålende. Et supert hotell ikke langt unna er Alpine Club.

800px-Langkawi_sky_bridge

10. Pulau, Malyasia

Du går Langkawi Sky Bridge, og bor på Seri Chenang Resort & Spa Langkawi

5 steder med dyr

180938260

1. Ngorongoro, Tanzania

Dette er et av verdens vakreste steder med ville dyr, og du kan bo midt i det på Ngorongoro Serena Safari Lodge.

hvaler

2. Andenes, Norge

Vil du ta bilder av hvaler er det ingen vits å dra over havet etter vannbilder. Sjekk Hotell Marena.

peru

3. Manu National Park, Peru

Skal du ta bilder av flyvende dyr, også kalt fugler, så er dette stedet. Du kan bo så utrolig som dette.

tiger

4. Ching Mai, Thailand

Å ta bilder av tigre i det ville er vanskelig, men besøker du Tiger Kingdom i Ching Mai har du sjansen til å få bilder av disse dyrene. Sjekk for eksempel dette hotellet.

koala

5. Kangaroo Island, Australia

Denne øya har mer å by på enn kenguruer, dyr som sjøløver, seler og koalaer finner du også her. Hoteller også.

Her kan du ta bilde av sola (og månen)

Ser du sola, du Ola? Ser du månen, du Per? Her er de fem beste stedene for soloppganger og solnedganger, og bilder av månen.

stonehenge

1. Stonehenge

Både soloppgangen og solnedgangen over Stonehenge blir relativt magisk. Er du heldig kan du se UFOer også.

semeru

2. Semeru nasjonalpark, Indonesia

Et utrolig vakkert sted med nærmest magiske solnedganger og soloppganger. Du kan bo slikt som dette.

maldivene

3.  Maldivene

Sjø og solnedgang/oppgang, og månen – vel, det er nærmest uslåelige kombinasjoner. Sjekk vår guide til romantiske reiser, med Maldivene her.

matterhorn

4. Matterhorn

Mange fjell er vakre i soloppgangen, men vi setter pengene våre på Matterhorn. Vi ville helst bodd her. 

boraboa

5. Bora Bora, Tahiti

Her er det utrolig mange fine steder å bo, slik som dette.

5 steder med mennesker

Det å ta bilder av mennesker kan man gjøre nesten over alt man drar i verden, men noen steder er menneskene litt annerledes, litt mer og litt morsommere og mer interessante å ta bilder av.

ipanema

1. Ipanema

Dette er visstnok stedet med høyest tetthet av vakrest mennesker. Les vår guide: 20 grunner til å reise til Brasil

beale

2. Beale Street, Memphis, USA

Amerikanerne er noe for seg selv, og liker gjerne oppmerksomhet. På Beale Street finner du alle mulige slags mennesker med høy grad av fargerikdom. Sjekk Memphis og mange andre steder i USA i vår guide til alle statene i USA her.

Premiere of MGM's "Feast of Love" - Arrivals

3. Beverly Hills, Hollywood, USA

Det er to amerikanske steder på denne listen, men de er veldig forskjellige. Der Beale Street er full av mennesker som er kanskje mer enn 100 prosent ekte og seg selv er vel omtrent det motsatte man opplever her. Sjekk vår guide til den beste bilturen i verden hvor du også kan besøke Beverly Hills. 

Hindu Devotees Gather For The Maha Kumbh

4. Ganges, India

Hver dag bader 60 000 mennesker i elven av religiøse årsaker. Svært få bor på så utrolige hoteller som dette.

5. Tokyo

Det å ta bilder i sentrum i Tokyo er  å dukke ned i et folkehav. Der kan du bo på ett av de sykeste luksushotellene som finnes, nemlig dette. 

3 steder med utrolig lys

tenerife

1. Tenerife

Hvis du vil ta bilder av stjernehimmelen så er det beste stedet i verden Tenerife. Bakgrunnen er den lave forurensningen og veldig god nattsikt til himmelen. Spesielt i nasjonalparken Teide er det virkelig vakkert å se på stjernehimmelen. Du kan bo midt i nasjonalparken på Parador de las Canadas. Et supert hotell med virkelig fin utsikt til både stjernehimmel og natur er Hotel Alta Montana.

aurora

2. Svolvær

Nordlys kan sees i store deler av Norge, men vi hadde vurdert Lofoten Suitehotell i Svolvær. Balkong og utsikt, og et litt annet hotellkonsept.

Santorini panorama

3. Santorini

Ikke rart dette reisemålet er kjent som «Postkort-øya».Det er utvilsomt en av de vakreste av Hellas’ 6000 øyer. Grekerne vil nok krangle seg litt imellom hvis de selv skulle kåret den vakreste øya i landet, men vi vil holde en knapp på Santorini. De aller fleste bildene av de hvite husene med blå dører kan du nok spore tilbake til Santorini. Det sies at solnedgangen på den greske øya er en opplevelse alle bør får med seg. MINST en gang i livet. Men det er flere grunner til at så mange finner veien til Santorini.

Spektakulære Santorini

Det som skjedde tusenvis av år siden i Santorini har aldri skjedd noen annet sted. Historien om hvordan dagens Santorini (eller Thira som det kalles på gresk) ble til, er som hentet ut av mytologien. Den forteller nemlig om hvordan øya steg opp av havet etter at for om lag 3500 år siden rev et voldsomt vulkanutbrudd øya i biter. Midten av øya forsvant i havet, og ser du øyrestene som er igjen ovenifra, danner de i dag en kjeleform som havområdet i midten henter sitt navn fra. De enorme klippene, mange steder stupbratte, utgjør faktisk kantene i en diger vulkan. Og mange tror at øya er en del av Atlantis…

Unik øy i den greske øyverden

Santorini ligger helt sør i den greske øyverden og skiller seg ut med sin unike stil. Det dramatiske landskapet er en virkningsfull kontrast til de lekre, hvitmalte husene, og de mange kirkene med sine tilsynelatende alltid nymalte, blå kupler. Det er en ren magi. De røffe omgivelsene er på sitt vis bærende for tilværelsen her. For å overleve måtte de første innbyggerne grave seg ned i berget for å bosette seg i huler. Den dag i dag bor det folk i slike huler. Santorini er et slående eksempel på hvordan fantasi og dyktighet kan gjøre selv de minst gjestmilde trakter til noe man higer etter.

Her bor du bra:

Santorini Princess Luxury Spa Hotel

Dette hotellet har fått 407 omtaler på Tripadvisor. 334 av dem er absolutt toppkarakter. Det er mange grunner. Hotellets plassering gjør at du vil oppleve en av de beste solnedgangene i Hellas fra deres restaurant eller bar (eller rommet, for den sakens skyld) og deres luksusleilighet (de minste er 30 kvadratmeter) er av absolutt toppklasse. Servicen er ut av en verden, og selv om det finnes mange litt halvdårlige greske restauranter, så er den på dette hotellet så absolutt ikke en av dem.

Se nærmere på hotellet her

Mystique Santorini

Dette var egentlig huler som ble omskapt til et fem-stjerners hotell med sjel. Og forvandlingen var så vellykket at dette er noen av Hellas’ dyreste eiendommer. Unik beliggenhet, ypperlig service, utmerkede fasiliteter, utsøkt og delikat mat. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Hoteller ligger i Oia, trolig det beste området å bo i, i nærheten av flotte severdigheter og gangavstand til markeder og kirker. Hotellet har spa med full service, 22 velutstyrte rom med balkong og en utsikt som du bare har drømt om.

Du finner hotellet her

22 av verdens vakreste steder

Dette er stedene som er å så vakre at du nesten bare må ha deg kamera for å få fine bilder.

1. Cinque Terre, Rio Maggiore, Italia

Dette vakre området er en nasjonalpark med fem nydelige fiskelandsbyer. Den fra bildet øverst er Manarola. Området ligger ikke langt fra Genoa og Toscana i provinsen La Spezia. Du kan for eksempel bo sjarmerende enkelt på Mar-Mar  eller enkelt sjarmerende på Luna di Marzo.  Du trenger en leiebil.

2. Galapagos

972 kilometer vest for Ecuador finner du disse øyene. Du kan bo på strålende Finch Bay Eco Hotel. 

3. Danxia nasjonalpark, Kina

Denne fjellformasjonen og nasjonalparken er ikke langt fra Shaoguan i Kina. Der kan du bo på Ramada Plaza.

4. Baños, Ecuador

Vi snakker ikke om det søte bananpålegget, men et sted i vakre Ecuador. Dette sparesortet er et strålende valg. Hovedstaden i området er Baños de Agua Santa.

5. Det blå hullet, Belize

Skal du til Belize ville vi bodd på Hopkins Bay. Hullet ligger ikke langt fra Belize City, 7 mil utenfor kysten, ute i havet.

6. Tulipanmarkene i Nederland

I slutten av april og begynnelsen av mai utenfor Amsterdam. Les vår guide til Amsterdam her. 

7. Hang Son Doong-hulen(e), Vietnam

Fjellelvhulene ligger i  Phong Nha-Kẻ Bàng-nasjonalparken og er den største kjente hulen i verden. De første turistene besøkte hulen i august 2013. Hovedstaden i provinsen nasjonalparken ligger i er Đồng Hới. Der kan du bo på Sun Spa Resort til en pris du kanskje ikke vil tro.

8. Mount Roraima, Venezelua, Brasil og Guyana

Det spanske navnet er Monte Roraima, og fjellet er grensen mellom de tre landene. Vi hadde tatt utgangspunkt i Venezuela og Campamento Tapuy Lodge.

9. Kapadokkia, Tyrkia

Sjekk vår guide til området her

10. Victoria Falls, Zimbabwe og Zambia

Av alle mulige steder du kan ønske å bo må vel kanskje The Kingdom være et godt valg. Eventuelt denne safariklubben.

11. Trolltunga, Hordaland

Du får ta utgangspunkt i Odda, og kanskje da Hordatun Hotel? 

12. Whitehaven Beach, Whitsunday Island, Australia

Er det ett sted du vil bo her så er det jo Beach Club. Eventuelt dette stedet med kort vei til øyene.

13. Enchanted Well, Chapada Diamantina i Bahia, Brazil

Chapada Diamantina-nasjonalpark er omtalt som et sted som hadde passet i Jurassic Park, og tar du utgangspunkt i kystbyen Salvador kan du bo på dette nydelige hotellet. 

14. Antelope Canyon,  Arizona, USA

Courtyard by Marriott har hotell like ved. Selve stedet, som er ett av de mest fotograferte i USA, ligger ved byen Page på Navajo-land. For øvrig: Grand Canyon er jo heller ikke langt unna…

15. Fingal’s Cave, Staffa, Skottland

Isle of Mull har denne sjarmerende perlen, men Skottland er som skapt for å finne mange slike. Landet har også sine slott.

 16. Mamboo Grooves, Arashiyama i Kyoto, Japan

Skal du til Kyoto så bor du her. Ingen tvil om det.

17. Kamchatka, Russland

Skaff deg en guide og en leiebil, og bo i utgangspunktet et annet sted enn i dette gigantiske området med bare noen få hundre tusen innbyggere.

18. Cenotes/dzonot i Yucatán i Mexico

Det er ikke noe norsk navn på dette, i hvert fall ikke ett som passer – dzonot er maya for disse hullene. Bo i Merida-området, hovedstaden i staten. Chichen Itza er ikke langt unna disse heller. Bo på Mayaland Bungalows.

19. Kelimutu-innsjøene på Floresøya, Indonesia

Nasjonalparken heter Kelimutu. Det beste er nok å ta en tur fra Jakarta med guide. Der kan du pådenne perlen.

20. Petra, Jordan

Denne oltidsbyen er rett og slett magisk, og bo kan du på dette resortet.

21. Chittorgafortet, India

Nesten like unikt som fortet i seg selv er dette resortet.

22. Saltsjøen

Det er mange steder som har blitt omtalt som det vakreste i verden, men veldig ofte dukker dette opp: Salar de Uyuni i Bolivia . Mange ganger også helt øverst. En av grunnene er den helt unike speileffekten himmelen får på saltsjøen. Sjøen befinner seg også 3 656 meter over havet, rett ved Andes-fjellene.

Det du ser øverst i bildet er himmelen. Det nederst er saltet, som speiler himmelen. I bakgrunnen en øy, med et hotell. Stedet er verdens største saltsjø, altså en sjø kun av salt. Området er på hele 10 582 kvadratkilometer, og befinner seg sørvest i Bolivia. Inne i sjøen befinner det seg flere øyer, blant annet   Isla Incahuasi. Øye er en gammel topp av en vulkan, som for lenge siden har slukket. Her finner man også et turistsenter. Bygningene rundt og på saltsjøen er ofte også laget av salt fra sjøen. Hotellene som bare kalles salt-hotellene som også ligger der har en litt morsom regel: For å gå inn i hotellet må du kjøpe en sjokolade.

Ett av disse hotellene er Luna Salada Hotel, hotellet har også en unik utsikt over saltsjøen. Et annet salthotell er Palacio de Sal, som med sine 16 luksusrom som alle har solarium …

Alt i hotellene er laget av salt. Ikke bare er stedet vakkert, opp mot 70 prosent av verdens lithium finnes også her. En av de største turistattraksjonene ved saltsjøen er en gravplass for tog. Gravplassen stammer fra mineralutvinning fra 1890-årene fram til midt under andre verdenskrig, og ble bygget av britiske interesser. Gravplassen er tre kilometer utenfor sjøen.

Bilde fra tog-kirkegården

Klima

De varmeste månedene er vinteren her, sommeren der. I Bolivia regnes området som kaldt, noe som betyr at snitt-temperaturen på sommeren er rundt 20 grader. På deres vinter, vår sommer, er snittet rundt 13 grader. Regn får man stort sett kun i slutten av desember fram til og med februar.

 Slik kommer du deg dit og her bør du bo

Å fly til Bolivia kan du gjøre gjennom mange selskaper. Det beste er å komme seg til Nord eller Sør-Amerika (helst Sør-Amerika, men det er også dyrere i utgangspunktet fra Norge)på billigst/best mulig måte, for så å kjøpe en lokal billett til La Paz videre. Sjekk transportmuligheter her Saltsjøen er 12 timer sør for La Paz i bil, men det finnes en flyplass i byen Uyuni, som egentlig kun er en turistby for de som vil besøke saltsjøen. Det er også en togstasjon her, og togsystemet i Bolivia er såpass godt utbygget at det kan brukes. Det beste for norske turister å ta utgangspunkt i La Paz som hovedby, både på grunn av fasiliteter og muligheter for overnatting. En mulighet er å kombinere det med et besøk til Copacabana, som har store bademuligheter ved Titica-sjøen. Og, ja, byen heter det samme som byen i Brasil. Den viktigste grunnen til å besøke Copacabana er mulighet til å besøke den hellige Inca-øya Isla del Sol. Hotellprisene ligger på rundt 500 kroner per natt for luksushoteller, mens litt billigere hoteller kan fås ned i 100-200 kroner per natt. Anbefalinger i La Paz: Suites Camino Real (noe utenfor sentrum, men med en utrolig service), Casa Grande Suites (perfekt for par). For Copacabana er ikke mulighetene mange, men det finnes en del hoteller rundt Titica-sjøen. Det er også en mulighet til å bo i Peru, om sjøen er ønskelig. Her finner du hotellmuligheter