13 utrolige McDonald’s-restauranter

Vi alle kjent med den store gylne M-buen, og noen av oss har spist en del Happy Meals i løpet av barndommen. Se gjennom dine barndomsbilder, hvor mange av dem er tatt på Mcern? Selv om mange av oss har vokst fra den usunne maten, så må vi innrømme at denne fastfood-giganten vet en del om merkevarebygging.

Helt siden 1955 har restaurantene spredt seg fra USA og til 199 land – med over 33.000 restauranter. Da er det garantert at noen restauranter skiller seg ut mer enn andre. Vi har sett gjennom bilder på Flickr, og samlet noen av de mest utrolige restaurantene. To av dem er lokalisert i Norge!

Forresten, vi anbefaler at dere holder dere sunne og friske – dette er ikke reklame for McDonald’s.

 1. Midt i Kinas jungel-McDonald’s: Yangshuo, Kina

Bilde:  Joshua Paul Shefman

Uansett hvor mye vi elsker eller hater McDonalds, så må vi innrømme at dette området er nesten som en våt drøm. Wow! Å spise amerikansk fastfood omringet av kinesisk natur – dét må være en spesiell følelse.

Denne restauranten er lokalisert i Yangshuo, Guilin – og er omringet av vakre fjellkjeder. Helt siden 1980-tallet har Yangshuo vært et populært reisemål for backpackere – et fint sted å besøke hvis du vil bort fra storbyene i Kina. Om du skal på en backpacker-løype i landet, så anbefaler vi at du tar båten fra Guilin til Yangshuo (tar omtrent 5 timer). Moon Hill-fjellet er absolutt noe du bør få med deg når du er i Yangshuo.

Skal du overnatte her, bør du bo på  Yangshuo Dongling Resort. Dette er et nydelig hotell i det beste området, omringet av fjell man bare ser i eventyrene.

2. Glitrende kino-inspirert Mcdonald’s: Times Square, New York

Bilde: Tom Magliery

Du blir blendet av blinkende rødt og gult lys på Times Square. Du stopper opp og blir fascinert. Er det et kinoteater? Nei, det er bare McDonald’s. Ok, så New York har mange McDonald’s-restauranter, men denne slår alle andre i byen. Big Macen smaker noe bedre når du sitter inne og er omringet av store håndmalte malerier, en stor fremstilling av byen på 80 kvadratmeter, samt kopi av Frihetsgudinnen. New York er ikke bare kjent for sine gigantiske fastfood-restauranter, men også for å være en av verdens mest populære byer. Les mer om alt du trenger å vite om New York her. Ellers syns vi at du bør lese deg gjennom 69 grunner til hvorfor New York er verdens beste by. Vil du bo midt i Manhattan og Times Square, så bør du bo på The Ritz – Carlton, Central Park

3.Fly-McDonald’s: Taupo, New Zealand

would you like fries with your flight?

Bilde: Kerry Miers

Her kan du sitte og nyte cheeseburgeren din i et ekte fly. Dette DC-3-flyet pleide å fly for et australsk flyselskap som ikke eksisterer lenger – Australian National Airways. Du kan lese mer om det når du er innom. Om du ikke er så begeistret av maten, så har Taupo også mye mer å tilby.

Byen ligger langs vakre Lake Taupo. Innsjøen er New Zealands største og danner et av øyas vakreste fossefall, Huka Falls. Vulkanene i New Zeland er også populært – de er nemlig Mordor fra Hobbiten og Ringenes Herre! Slapp av, de er ikke så mørke og skremmende som i filmene. I virkeligheten blir du slått ut av hvor vakre vulkanene egentlig er. Les mer om Hobbitlandet her.

Hilton Lake Taupo er det beste hotellet vi kan anbefale i området.

4. Luksuriøs gull-McDonald’s: Gran Via, Madrid, Spania

Bilde: Luc Merceis Du tror du har funnet gullskatten når du ser denne McDonald’s-restauranten i Madrid. Flawless. Denne ligger i sentrum, og du finner også  shoppingmuligheter i samme gaten, Gran Via. Hvis du er en ekte fashionista, så må du oppsøke denne gaten når du er i Madrid. Kanskje ser du Martin Ødegaard? Du kan lese mer om de beste attraksjonene, hotellene og hvor du kan se Ødegaard i Madrid her. Ellers anbefaler vi at du bor på Senator Grand Via 21 Hotel.

5. UFO-McDonald’s: Roswell, New Mexico

Bilde: Rob Sheridan

Dette er den eneste McDonald’s-restauranten i verden som er formet som en UFO! Ikke rart i at den er lokalisert i Roswell, med tanke på at denne byen er som verdenshovedstad for Ufo-troende. Den påståtte krasjlandingen av et ikke-jordisk romfartøy i ørkenen litt utenfor byen i 1947, har gitt grobunn til konspirasjonsteorier.  Befolkningen er kjempestolte av hendelsen – noe du kommer til å legge merke til når du er her. Denne lille byen i New Mexico er full av Ufo-baserte restauranter, suvenirbutikker, bygninger, lyktestolper, ja, You name it.

Vil du ta turen hit og ta sjansen på å bli bortført? Da bør du notere datoen 6. juli – da holdes det årlige markeringer av Roswell-saken i byen.

Vår anbefaling er da at du bor på Townplace suits Roswell.

Les også: Verdens beste steder å se UFO’er

6. Verdens eldste McDonald’s: Downey, California

Bilde: Puck 90 Denne verdens eldste McDonald’s-restauranten har eksistert helt siden 1953.  Den har bevart sitt retro-utseende, hvor du kan fortsatt se personalet i kliss like uniformer (inkludert papirhatter) som de hadde den gang da. Ellers er den originale McDonald’s-maskoten «Speedee» fortsatt hel og peker inn mot restauranten på fortauet. Her reiser du tilbake i tid og får servert McDonald’s-mat rett fra de originale oppskriftene. Denne lille byen i Los Angeles er verdt å sveipe innom når du er på roadtrip rundt statene i USA. Her ble også verdens første Taco-bell og Dunkin Dounuts åpnet. Les mer om 10 steder du burde besøke i USA eller vår reiseguide til alle statene i USA. Ellers for tips til roadtrip, bør du lese denne artikkelen. Skal du overnatte her, så er anbefalt hotell  Embassy Downey Hotel.

Se flere bilder av utrolige McDonald’s-restauranter her:

7. Amerikansk enebolig-McDonald’s: New Hyde, New York

Bilde: Carl Hoetz

Hotelltips: Trump Hotel

8.Det hvite hus-McDonald’s: USA, OHIO

McDonald's

Bilde: So Cal Metro Hotelltips: Knob Hill Inn

9. Gresk arkitektur-McDonald’s: Kristiansand, Norge

Bilde: Scarboroughcruiser

Hotelltips: Clarion Hotel Ernst

10.Vintage-McDonald’s: Bergen, Norge

#10 Bergen

Bilde: Einar Søyland

Hotelltips: Radisson Blu Royal Hotel

 11.McDonald’s på bestilling: Aswan, Egypt

Bilde: Kasiaa

Hotelltips: Barcelò Tiran Sharm

12. Laget av svart jern-McDonald’s: Canal Street-China Town, New York

Bilde: Senisp

Hotelltips: Leon Hotel

 13. Tog-McDonald’s: Barstow, California

Bilde: Polyhex

Søk flybilletter her

Les også:

Verdens rareste restauranter

Følg oss på Instagram og Facebook !

  Kilder: (Flickr, Mcdonalds.com)