Dette er verdens mest populære selfiemål

Har du tatt en selfie her?

Selfiefenomenet har ekspolodert i sosiale medier de siste årene, og er nå offisielt en del av ordbokgiganten Merriam-Websters College Dictionary. Vi tør gjette på at du som leser denne artikkelen selv har tatt eller vært med på en selfie minst én gang, og har du ikke det er det garantert ikke lenge til.

Naturlig nok tas det mange selfies når vi er på ferietur, og spesielt kjente monumenter blir gjerne utsatt for det populære fenomenet. Nettstedet suggestme.com har nylig undersøkt hvor i verden det er mest populært å ta nettopp en selfie, ved å analysere 6.3 millioner poster fra Twitter, Facebook, Instagram og andre sosiale medier. Resultatet er disse 10 stedene – er du overrasket over resultatet?

1: Colosseum, Roma

Det kommer neppe som et sjokk at storslåtte Colosseum er med på denne lista. Roma er en by med mange kjente momumenter, og på listen over mest populære selfiemål i Roma leder Colosseum over Pantheon og Trevi-fontenen.

Få tips til Romaturen i vår guide her.

2: Eiffeltårnet, Paris

Paris er romantikkens by, og Eiffeltårnet er et naturlig stoppested på de aller fleste Paristurer. I Paris er også Louvre og Disneyland Paris populære steder for selfies, og vi kan definitivt se for oss en skikkelig selfie med Mikke Mus.

Les vår guide til Paris’ skjulte skatter her.

3: Big Ben, London

Har du vært i London, har du mest sannsynlig også et bilde av Big Ben. Det du kanskje ikke visste, er at den kjente klokka også er med på svært mange selfies rundt omkring i verden. I London er det selvfølgelig også andre ting å gjøre enn å ta selfies – tips til hvordan du får tidenes Londontur kan du lese her.

4: London Eye, London

Enda en Londonattraksjon har funnet sin vei inn på topp 10 – London Eye! Det store pariserhjulet er lett å få øye på i Londons bybilde, og pryder blant annet vignetten til den britiske serien Sherlock.

Hvis du kun vil ha det beste, kan du sjekke inn på luksuriøse Jumeirah Carlton Tower neste gang du legger turen til London. Andre gode hotellvalg er Royal Garden Hotel og The May Fair. Et lommebokvennlig alternativ er Holiday Inn Express London, som holder svært godt standard litt utenfor sentrum.

5: Times Square, New York

Selvfølgelig er Times Square et av stedene vi tar selfies. Hvem vil vel ikke dokumentere den legendariske gata, og ikke minst at de selv har vært der? Hvis du har planer om en New York-tur, bør du lese vår guide til hvordan du får drømmeturen til New York.

6: Buckingham Palace, London

Nok en severdighet som befinner seg i London! Buckingham Palace er som kjent den britiske monarkens offisielle residens, og bygningen har lenge vært et populært fotoobjekt. Spesielt seremonien «changing of the guards» tiltrekker seg tusevis av turister med sine kameraer. Nå har også selfietrenden nådd hit, og par, venner og familier på tur tar bilde foran den kjente bygningen.

Her kan du lese hvordan du klarer deg i London uten en penny.

7: Statue of Liberty, New York

Da var det tid for New York-attraksjon nummer 2 – selveste frihetsgudinnen. Her kan du ta en selfie like ved som jenta på bildet, eller du kan for eksempel ta et bilde fra båten med gudinnen i bakgrunnen.

Les også: 20 grunner til å dra til New York.

8: Empire State Building, New York

«Empire State of Mind» får du garantert ved å ta turen innom Empire State Building i New York. La deg begeistre over utsikten, og kjenn hjertet banke litt ekstra fort når du ser ned på alle de små, små menneskene på gata nedenfor. I New York kan du med fordel sjekke inn på hoteller som Casablanca hotel (nummer 1 på Tripadvisor) og luksuriøse The Ritz-Carlton.

9: Tower bridge, London

Tower Bridge ble bygget som følge av økonomisk vekst i East End-området på 1800-tallet, og blir daglig avbildet på tusenvis av turistbilder. Nå har også selfietrenden kommet til London Bridge – et kjapt søk på Instagram viser at broa får være med på

Her finner du de 10 beste hotellene i London.

10: Brandenburger Tor, Berlin

Tyskland har også et landemerke med på topp 10 – Brandenburger Tor, byporten ved Pariser Platz i Berlin. Porten ble først bygget i 1734, før den ble gjenoppbygd i tidlig-klassisistisk stil mellom 1788 og 1791 av den prøyssiske konge Frederik Wilhelm II.

Foruten å beundre Brandenburger Tor, kan du utforske Berlins mange spennende bydeler, henge på Potsdamer Platz og selvfølgelig få inn litt shopping. Les mer om hvorfor vi synes Berlin er verdens beste storby her,  eller sjekk ut hvorfor Berlin er best med barn. 

Les også:
Verdens 50 fineste steder å ta bilder