Europas 10 mest spennende reisemål

amous european travel destination, Dubrovnik cityscape on Adriatic Coast, Croatia.

Vi lister opp ti steder basert på Tripadvisor sin kåring av de ti mest spennende og fremadstormende reisemålene i Europa.

1. Gdansk, Polen

Polen blir stadig mer populært som reisemål. Byen Gdansk er den sjette største byen i landet, og ligger i umiddelbar nærhet til Sopot og Gdynia. Sammen danner disse «trippelbyen» med over en million innbyggere. Gdansk er regnet som en av Europas vakreste middelalderbyer, og de mange kirkene og byggverkene i gotisk stil er verdt et besøk.

Flere hoteller i Gdansk

Her bor du: Sheraton Sopot

2. Riga, Latvia

Den største byen i de baltiske landene er et rimelig og fint reisemål for en weekendtur. Unn deg en tur på et lekkert spa, spis god og billig mat, eller sjekk ut shoppinggatene. Byens arkitektur er i stor grad preget av jugendstil, og en tur til gamlebyen, som står oppførte på UNESCOs verdensarvliste, er selvsagt et must og et spennende reisemål.

Reiseguide til Riga

Hoteller i Riga

Her bor du i Riga: Grand Hotel Kepinski

3. Rovinj, Kroatia

Den lille kystbyen nordvest i Kroatia byr på fine strender og en flott gamleby. Santa Eufemia-kataedralen fra 1700-tallet er verdt et besøk, selv om hele byen er preget av gamle og godt bevarte bygninger fra middelalderen. Rovinj ligger helt vest i Kroatia, ikke altfor langt unna Italia. Det går blant annet direktebåt til Venezia, for deg som ønsker å reise på utflukter. Nyt god mat og vin i vakre omgivelser, eller test ut en av de flotte strendene de varmeste månedene.

Reiseguide til Kroatia

Hoteller i Rovinj

Her bor du i Rovinj: Spirito Santo Palazzo Storico

4. Nerja, Spania

Den sjarmerende lille byen Nerja ligger ved Middelhavet i området solkysten. På grunn av byens beliggenhet er det lunere og varmere her enn i Malaga som er nærmeste storby. Cuevo De Nerja er en av verdens største dryppsteinhuler, og vel verdt et besøk.

Reiseguide til Solkysten

Hoteller i Nerja

Her bor du i Nerja: Parador De Nerja

5. Catania, Italia

Catania er Sicilias nest største by, med beliggenhet på østkysten. Byen har med sin beliggenhet nær vulkanen Etna blitt bygget opp flere ganger. Den ble senest begravet i 1693, og er nå bygget opp igjen og kjent for sin flotte arkitetur i barokkstil som er på UNESCOs verdensarvliste. Er du eventyrlysten, er også en tur til vulkanen Etna en mulighet. Det er en av verdens mest aktive vulkaner, men den anses ikke som farlig. Et skikkelig spennende reisemål.

Reiseguide Sicilia

Hoteller i Catania

Her bor du Catania: UNA Hotel Palace

6. Zagreb, Kroatia

Kroatias hovedstad blir et mer og mer populært reisemål. Dette er reisemålet for deg som vil besøke Kroatia for noe annet enn strandliv. Det er en av verdens billigste storbyer, og den byr på mye kultur og historie. Gamlebyen kalles Gornij Grad, og har flere flotte bygninger og spennende arkitektur.

Hoteller i Zagreb

Her bor du i Zagreb: Hotel Esplanade Zagreb

7. Ljubljana, Slovenia

Slovenias hovedstad er en vakker by med et godt bevart bysentrum. Slapp av ved koselige kafeer og restauranter langs elven Ljublanica, eller dra på skiferie til de imponerende alpinanleggene i nærområdet.

Les mer: Slovakia – en ukjent ferieperle

Hoteller i Ljubljana

Her bor du Ljubljana: Urban Hotel

8. Cadiz, Spania

Cadiz er en av verdens eldste havnebyer, og hovedstaden i provinsen Andalucia i Spania. Byen har en rekke gamle bygninger og severdigheter, blant annet festningen San Sebastian som ble brukt under innspillingen av James Bond-filmen Die Another Day. Drar du i de varmeste månedene, kan Cadiz by på herlig strandliv.

Les mer: Reiseguide til Marbella

Hoteller i Cadiz

Her bor du i Cadiz: Parador De Cadiz

9. Valletta, Malta

Maltas hovedstad er faktisk Europas minste hovedstad. Den er likevel verdt å oppleve og et spennende reisemål, og du finner blant annet den spektakulære Johanneskatedralen her. For fans av Game of Thrones, kan en rundtur til de ulike innspillingsstedene være en opplevelse.

Hoteller i Valletta

Her bor du i Valletta: The Cumberland

10. Nürnberg, Tyskland

Nürnberg ligger plassert nord for München, og er den største byen i regionen Franken. Byen har bevart historie og bygninger fra tidlig middelalder til i dag, og byr på spennende arkitektur og severdigheter. Et høydepunkt er Nürnberg slott, som er et av Europas best bevarte middelalderslott.

Tysklands mest populære attraksjoner

Hoteller i Nuremberg

Her bor du i Nuremberg: Hotel Drei Raben

Les mer: De 50 kuleste byhotellene i Europa