Topp 20 mest populære byer

Barcelona er en av de mest populære byene. Foto: Getty Images.

Har du besøkt noen av byene som er nevnt på listen? La deg inspirere til å planlegge din neste ferie basert på disse anbefalingene.

Hvilke byer tiltrekker seg mest oppmerksomhet og er naturligvis de mest besøkte?

Du vil sannsynligvis gjette at mange av byene på listen er velkjente, og det har du helt rett i. Likevel finnes det også noen skjulte perler som du absolutt bør vurdere å besøke.

Her er de mest populære byene (i tilfeldig rekkefølge):

Er du glad i historie, vil du elske Athen. Foto: Getty Images.

1. Athen: Antikk, filosofi og mye mer

Athen er en av verdens eldste byer, og ved siden av Roma er det ingen byer som har så mye dokumentert historie knyttet til seg. Som du skjønner er Athen en destinasjon av ekte historisk betydning, men byen byr på langt mer – rimelig shopping, lekker gresk mat og sist men ikke minst et spektakulært natteliv som ofte blir sammenlignet med New Yorks.

Du finner flotte hoteller her

Barcelona har mange sjarmerende gater. Foto: Getty Images.

2. Gaudí, Picasso, Dali og Cervantes

Barcelona er blitt en sikker vinner blant nordmenn på storbyferie. Her kan du spise middag hos stjernekokker, se banebrytende arkitektur, bestige fjelltopper mitt i byen og flyte på ryggen i Middelhavet.

Flotte overnattingssteder er det også mange av.

Venezia er en turistmagnet. Foto: Getty Images.

3. Venezia: En sjarmerende perle

Venezia er rett og slett ikke som andre europeiske byer. Kanaler, 400 buede broer, maskeradeball, Markusplassen og nydelig mat venter i det som er Italias mest besøkte turistby.

Det er forståelig at Venezia er en slags turistmagnet. Her forførte Casanova vakre kvinner, Lord Byron skapte sine kjente dikt og Charles Dickens lot seg henrive av byens kunst og kultur.

Hvor skal du bo? Hilton Molino Stucky Venice er et utmerket valg, og Starhotels Splendid Venice – et romantisk hotell med flott beliggenhet.

Liverpool er ikke bare fotball. Foto: Getty Images.

4. Liverpool: Beatles’ hjemby

Det er ingen tvil om at Liverpool er mest kjent for fotball, Beatles og sjøfart, men det er flere gode grunner til å besøke byen. Dette er en by du alltid kommer til å reise tilbake til.

New York reiser vi tilbake til igjen og igjen. Foto: Getty Images.

5. New York: Drømmebyen

Dette er byen med stor B. En av nordmenns virkelige favorittbyer. New York er mye for mange, men det kan være litt av en jobb å planlegge en tur til denne store byen. Her finner du flotte hotellet i byen som aldri sover

Lille San Francisco finner du i Lisboa. Foto: Getty Images.

6. Stemningsfulle Lisboa

Lisboa er som San Francisco, både storslått, vakker og sjarmerende rufsete. Og Europas vestligste hovedstad har mer å by på enn man skulle tro. Det er heller ikke uten grunn at denne er en av de hotteste storbyene vi mener man bør oppleve. Her finner du hoteller i vakre Lisboa.

Berlin, ferie, storby, weekend
Berlin har mye å by på. Foto: Getty Images.

7. Berlin: Hipsterbyen

Det tar helt av! Berlin har aldri vært mer ettertraktet. Det kommer av kombinasjonen kvalitet og pris. Berlin er en flott storby hvor alle kaffebarer, kiosker og 24 timers supermarked som har øl tilgjengelig fortjener ros.

Meinmeister Hotel og H10 Berlin Ku’ damm er to flotte hotellvalg.

Golden Gate Bridge – San Francisco. Foto: Getty Images.

8. San Francisco: USAs beste by

San Francisco er alt USA kan være på sitt beste, og samtidig mye av det beste en europeisk by og en asiatisk by kan gi. Ønsker du en annerledes hotellopplevelse, er Clift et utmerket valg- et designhotell av dimensjoner med en bar du må oppleve og en restaurant du må spise i.

En liten perle av dimensjoner. Foto: Getty Images.

9. Málaga: Picassos hjemby

Enten man er meteorolog eller bare soltilbeder i sin alminnelighet, er det ingen tvil om at Solkysten er navnet der «paradisbyen» Málaga er hovedbyen. Málaga er en liten perle av dimensjoner og det er mange grunner til å forelske seg i denne byen.

Tulipaner i Amsterdam. Foto: Getty Images.

10. Amsterdam: Liberal og flott

Amsterdam er kanalenes by, og Europas mest liberale hovedstad. Det er også en av de hyggeligste byene i Europa, og byr på alt fra rik historie, coffee shops og diamanter, til Red Light District og van Gogh. Her er 10 hoteller du kan vurdere

Historiske Budapest. Foto: Getty Images.

11. Budapest: Historisk perle

Det er ikke mange storbyer i Europa som er en så stor skjult perle for så mange nordmenn. Vi forteller deg hvorfor. Her kan du søke etter flotte hoteller.

En helgetur til København er alltid fint. Foto: Getty Images.

12. København: Sjarm og hygge

København blir vi aldri lei av. Den har så mye å by på. Alt fra gamle dansker til litt yngre smørbrød, billig øl, og så mange gode restauranter at det krever sin storspiser å oppleve dem på en helgetur.

Skal du ha en uforglemmelig overnatting, så sjekk ut disse boutique-hotellene i København

Reykjavik
Reykjavik kan skilte med både by og natur. Foto: Nettavisen Reisetips

13. Reykjavik: Boblende het destinasjon

Denne lille storbyen er et absolutt must. Island og Reykjavik er en unik destinasjon med spesiell, vakker og lamslående natur, et annerledes og spennende bymiljø, og ikke minst verdt hver krone.

Opplev Roma best om høsten. Foto: Getty Images.

14. Roma: Kjærlighetens by

Colosseum, Vatikanstaten, gelato, pasta, vin og mye mye mer. Det er veldig mange grunner til å bli forelsket i Roma. Vi har funnet 20 av dem.

Magiske Singapore. Foto: Getty Images.

15. Singapore: Øst møter vest

Singapore, den lille, unike staten der Østens kultur møter Vestens krav, er stedet du vil elske. Her får du blant annet avslappende strandliv, shopping i verdensklasse, og mat fra et av de fremste kjøkken i verden.

Her er alt du trenger å vite om byen

Du vil bli overrasket over Hamburg. Foto: Getty Images.

16. Hamburg: Opplevelsesrikt

Hvis du trodde at denne tyske byen bare hadde en gate det var verdt å besøke, så tok du feil. Her står opplevelsene på rekke og rad, og vi gir deg topp 10.

Istanbul. Foto: Getty Images.

17. Istanbul: Gammelt møter nytt

Istanbul, byen som befinner seg i både Europa og Asia, er magisk, forførende og eventyrlig. Dette er en smeltedigel av kultur og historie – byen hvor øst møter vest, gammelt møter nytt og kultur møter kaos. Istanbul vil garantert både overraske og forbløffe deg.

Her finner du hoteller i Istanbul

Sjarmerende Wien. Foto: Hotels.com

18. Wien: Kunst og kultur

Wien er synonymt med skjønnhet og sjarm, og representerer noe av det ypperste Europa har å tilby når det gjelder kunst og kultur, og byen tiltrekker seg turister året rundt.

Ennå ikke vært der? Her er 10 grunner til å besøke denne skjønnheten.

Gøteborg skuffer ikke. Foto: Getty Images.

19. Gøteborg: Noe for alle

Med en time og tre kvarter fra svenskegrensen (for de fleste på østlandet) finner du den beste byen å legge en helgetur til. Nemlig Gøteborg. For det første er byen er svært vakker, mindre og vennligere, og for det andre har Gøteborg både severdigheter og aktiviteter for de aller fleste. I tillegg kan du spise på noen av nordens kuleste og beste restauranter.

Her bør du bo: Clarion Hotel Post – en perle i sin klasse, Hotel Avalon – strålende beliggenhet, Elite Plaza Hotel – ett av de beste hotellene vi har bodd på i norden, og prisen er ikke avskrekkende!

Den gylne byen, Praha. Foto: Getty Images.

20. Praha: Noe unikt

Enten man kaller den «Byen med de tusen spir», «Den gylne byen» eller «Europas hjerte», Praha fortjener dem alle. For denne storbyen er noe helt for selv seg. En by du må oppleve. MINST en gang i livet.  

Les også:

Reiseguide til Sri Lanka

De 10 beste hotellene i New York