De 20 beste storbyferiene

Nordmenn elsker å reise, og skal vi tro statistikken er det storbyferier vi liker aller best. Vi har kåret de 20 aller beste storbyferiene. I kåringen har vi tatt utgangspunkt i reiselengde, severdigheter, muligheter og pris.

Det er mange flotte storbyer. Her er 20 av dem. Foto: getty

1. New York

New York er byen med stor B. En verdensby som har alt. Flyturen til New York er slettes ikke så ille lang, og det eneste lille som kan trekke ned er jetlag etter tidsforskjell. Ellers er dette helt klart en vinner på absolutt alle områder.

Les vår ultimate guide: Slik får du en perfekt reise til New York

Designhotell: W New York Times Square

Best plassering: ModernHaus SoHo

Kjendishotell: Soho Grand Hotel

Søk etter flypriser her

London byr på mange unike opplevelser. Foto: getty

2. London

Selv om været ikke kan sammenlignes med solfylte feriesteder, så er det noe med denne byen som varmer vårt hjerte. Vi nordmenn elsker weekendferier til London. Den travle storbyen byr på veldig bra shopping, koselige kafeer, puber og ikke minst et pulserende uteliv vi aldri blir lei av. Usikker på hvor i London du bør dra? Da kan du lese vår guide til London her.

For tips til hvor du bør overnatte, kan du sjekke ut de 10 beste hotellene her.

Beste hotell for shopping: W London

Opplev koselige kafeer på fortauskantene i Paris. Foto: getty

3. Paris

Du oppdager alltid noe nytt i Paris, uansett hvor ofte du har vært der. Paris er som et land i seg selv. Den romantiske byen kan by på alt fra verdenskjente turistattraksjoner som Eiffeltårnet, Louvre museet, Triumfbuen og Notre-Dame – til deilig gourmetmat i øvre sjikt, festing ut i de sene nattetimer på kule barer og utesteder, picnic i flotte parker og endeløs handling i dyre designerbutikker. 

Les mer om hvorfor du må reise til Paris her.

Hva med å bo på et flytende kult hotell? Da er OFF Paris Seine er godt valg for deg. Du finner mange flere flotte hoteller her.

Utsikt over Barcelona – storbyen med både by og strand i ett. Foto: getty

4. Barcelona

Barcelona er blitt en sikker vinner blant nordmenn på storbyferie. Her kan du spise middag hos stjernekokker, se banebrytende arkitektur, bestige fjelltopper midt i byen og flyte på ryggen i Middelhavet. Flotte over nattingssteder er det også mange av.

Les våre 10 beste tips: 10 kule ting du må gjøre i Barcelona

En perle av et hotell: The Serras

Best plassering: W Barcelona

En sann opplevelse: ABac Restaurant & Hotel

Romantiske Roma er perfekt for kjærestetur. Foto: getty

5. Roma

Roma er en by du lett forelsker deg i – kunstnerisk, sjarmerende, romantisk, kulturrik og historisk alt i ett. Les om Roma her. Colloseum, Vatikanstaten, gelato, pastaen, vinen og mye mye mer.

Det er veldig mange grunner til å bli forelsket i Roma. Vi har funnet 20 av dem.

Et hotellparadis: Rome Cavalieri

Et flott lite boutiquehotell: MDM Guesthouse

Et luksuriøst hotellvalg: Hotel Eden

Berlin har alltid noe spennende å oppleve. Foto: getty

6. Berlin

Berlin har aldri vært mer ettertraktet. Det kommer av kombinasjonen kvalitet og pris. Berlin er en flott by hvor alle kaffebarer, kiosker og 24 timers supermarked har øl tilgjengelig fortjener ros. Denne hovedstaden er også perfekt for barn.

To flotte hotellvalg: The Meinmester Hotel og H10 Berlin Ku’ damm.

Klokketårnet og det kjente kvartalet i Praha. Foto: getty

7. Praha

Enten man kaller den «Byen med de tusen spir», «Den gylne byen» eller «Europas hjerte», Praha fortjener dem alle. For denne storbyen er noe helt for selv seg. En by du må oppleve. MINST en gang i livet.

Vi gir deg de beste tipsene.

Boutiquehotell: The Emblem

Litt hverdagsluksus: Grandior Hotel Prague

Tidløs eleganse: The Grand Mark Prague

Stockholm er sjarmerende og flott by. Foto: getty

8. Stockholm

Stockholm er kanskje den byen i Skandinavia som har mest å by på. Alt fra en rolig gåtur i gamla stan til virkelig partystemning med Nordens beste uteliv, strålende restauranter og en shopping som ingen andre byer her i nord. Stockholm er en fantastisk by å reise til for et lite avbrekk. Ikke minst er det deilig å være norsk i Sverige.

Les også: Reis på weekendtur til Stockholm

Göteborg er en by vi gjerne besøker igjen og igjen. Foto: getty

9. Göteborg

Dette må være den beste byen å legge en helgetur til. For det første er byen svært vakker, mindre og vennligere, og for det andre har Göteborg både severdigheter og aktiviteter for de aller fleste. I tillegg kan du spise på noen av Nordens kuleste og beste restauranter.

En perle i sin klasse: Clarion Hotel Post

Strålende beliggenhet: Avalon Hotel

Et enestående hotellvalg: Elite Plaza Hotel

Den danske hovedstaden er perfekt til en helgetur. Foto: getty

10. København

København blir vi aldri lei av, og en ting er sikkert- den har så mye å by på. Alt fra gamle dansker til litt yngre smørbrød, priser som ikke engang kan si et lite bø til norske lommebøker, og så mange gode restauranter at det krever sin storspiser å oppleve dem på en helgetur.

Vi guider deg til Københavns best bevare hemmeligheter, og skal du ha en uforglemmelig overnatting, så sjekk de kuleste hotellene her.

Amsterdam er helt nydelig om våren. Foto: getty

11. Amsterdam

Amsterdam er kanalens by, og Europas mest liberale hovedstad. Det er også en av de hyggeligste byene i Europa, og byr på alt fra rik historie, kaffebarer og diamanter, til Red Light District og van Gigh. Vi gir deg guiden.

Sentrumsnært luksus: Ambassade Hotel

En trendy designperle: CitizenM Amsterdam South

Historiske Budapest må alle oppleve. Foto: getty

12. Budapest

Budapest er en vakker by flere og flere får øynene opp for, og det er ikke uten grunn. Vi snakker spennende arkitektur, varme kilder, og et prisnivå langt under det vi er vant med her hjemme. Les våre beste tips til denne skjulte perlen av en by.

Et finfint hotell: Corinthia Budapest

Katedralen Santa Maria i Firenze. Foto: Getty

13. Firenze

Det passer aldri dårlig å ta en pause og oppleve sjarmerende Italia. Firenze er en by vi alle er glad i. Den regnes som renessansens fødeby og Italias kulturhovedstad.

Sjekk ut kunstskatter av Michelangelo, Da Vinci og Rubens på Uffizi-galleriet, gå langsomt over den berømte broen Ponte Vecchio, besøk katedralen i Firenze som er verdens 4. største, kikk innom Palazzo Vecchio hvor du kan se både kunst og den intakte, historiske innredningen.

Et fantastisk hotellvalg: Hotel Lungarno

Historisk: Al Palazzo del Marchese di Camugliano

Et romantisk hotell: Villa Cora

Moskeen i Istanbul. Foto: Getty

14. Istanbul

Istanbul, byen som befinner seg i både Europa og Asia, er magisk, forførende og eventyrlig. Dette er en smeltedigel av kultur og historie – byen hvor øst møter vest, gammelt møter nytt og kultur møter kaos. Istanbul vil garantert både overraske og forbløffe deg.

Hvor bør du bo? Her er de 10 beste hotellene i Istanbul

Liverpool er ikke bare fotball og Beatles. Foto: getty

15. Liverpool

Det er ingen tvil om at Liverpool er kjent for fotball, Beatles og sjøfart, men det er flere grunner til at så mange besøker denne flotte byen. Livlige folk, masse gode puber og et uteliv som vibrerer. Her finner du verdens nest største chinatown, og scouser er lapskaus- så vet du det.

Les våre beste reisetips her.

Enkelt valg: Hotel Indigo Liverpool City Centre

Et stilig valg: Malmaison Liverpool

Milano er ikke bare en moteby. Foto: getty

16. Milano

Mote, design, kunst, shopping, historie og fotball er noe av det du kan få med deg i Milano. For mange er Roma det naturlige reisemålet  når italiensk historie og arkitektur er på agendaen, og spennende Milano kommer gjerne litt i bakgrunnen. Her guider vi deg gjennom byens største skatter, og gir deg tipsene til hva du bør gjøre for å få mest mulig ut av besøket.

Et eksklusivt hotell: Park Hyatt Milano

En opplevelse av et hotell: Aethos Milan

God plassering: Grand Hotel et de Milan

Et rimelig hotellvalg: La Loconda del Pino

Gamlebyen i Krakow, Polen. Foto: getty

17. Krakow

Mange nordmenn har allerede trykket Krakow til sitt hjerte, og det er så mange grunner til det. Her får du blanding av kultur, shopping, vakker natur, nydelig mat og ferie som ikke koster skjorta. Oppfør Krakow på din ferieliste, enten du har en uke eller kun en helg. Denne flotte byen er så absolutt verdt et besøk.

Vil du vite hva du bør få med deg, les vår guide til Krakow her.

Dublin er en flott by for weekendtur. Foto: getty

18. Dublin

Dette er utvilsomt den gamle vikingbyen med musikk og puber. Og spennende kulturhistorie selvsagt. Dublin er en vennlig og åpen versjon av London, i hvert fall om du spør oss. Start med puben fra Ulysses i Davy Byrnes, og så er det bare videre. Pub til pub-sko. Plukk opp en lokal ire eller et Timeout for å finne ut hva som gjelder. Noen klassikere er det, men det forandrer seg ofte.

Les vår guide om hva du kan finne på i Dublin her.

Anantara The Marker Dublin koster mest, og er best mens Generator Hostel er for flest.

Riga er Baltikums Paris. Foto: getty

19. Riga

Enten du vil ha en avslappende weekend eller en livlig storbyferie, får du det i Riga. Og det beste av alt, det er mye MYE billigere enn her til lands. Riga har noe for alle og er en god blanding av gammelt og nytt.

Les vår guide: Reis på weekendtur til Baltikums Paris

Brussel er en sjarmerende by. Foto: getty

20. Brussel

Langhelg i Brussel er faktisk ganske hyggelig. Byen er som skapt for korte besøk. To ting er et must når du er i byen- smak på forskjellige øl (for det har de nok av) og spis en tallerken med blåskjell og pommes frites. Les vår guide om byen her. Her finner du mange flotte hoteller i Brussel.